Şifrem?
90 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Müteahhitleri Sıkıntılı Bir Dönem Bekliyor'
Bandırma'da faaliyet gösteren Müteahhit Bora Öziş, ilçede yaklaşık 250 müteahhidin yeni imar kanunu ile birlikte sıkıntılı bir döneme girebileceğini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Müteahhit Bora Öziş, ilçede yaklaşık 250 müteahhidin yeni imar kanunu ile birlikte sıkıntılı bir döneme girebileceğini söyledi.

1 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe giren ve vatandaşlar tarafından" Kentsel Dönüşüm yasası" olarak bilinen kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Bandırma da faaliyet gösteren yaklaşık 250 müteahhit inşaat ruhsatı almada sıkıntı yaşıyor. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından görüşlerini dile getiren müteahhit Bora Öziş, bitişik nizam alanlarda sorun yaşanacağını belirterek, " Yasa ayrık nizamları zaten bağlamıyor. Yola sıfır arsalar ile 3 ila 5 metre bahçe payı bırakılan alanlarda geçerli. İlçedeki bu alanlar ise ağırlıklı olarak Çınarlı, Sunullah, Paşabayır, 17 Eylül ve 100. Yıl mahallelerinde sıkıntı yaşanacak. Bu bölgelerde 2-3 arsayı birleştirmek gerekecek" dedi.

Bu gün itibariyle müteahhit firmaların ellerinde alınmış olan projelerin olduğunu söyleyen Öziş, "Yasanın yürürlüğe girmesi için yılbaşına kadar beklenebilirdi. Böylelikle müteahhitler ellerinde bulunan projeleri tamamlayabilirlerdi" dedi.

Yeni imar yasasını yerinde bulduğunu açıklayan ve sorunun çözümüne ilişkin görüşlerini açıklayan Bora Öziş, "Bazı firmaların ellerinde inşaat yapmak amacıyla yıkılan eski binalar var. Yeni yasa ile yıkılan arsalara 5 metre bir yol mesafesi bırakıldığı için kalan arazi inşaat yapmaya elverişli olmazsa yan arsa ile şuyulandırılacak. Bu bina yeni yapılan bir bina ise binanın ömrünün tamamlaması için arsa sahibi beklemek zorunda kalacak. Köşe başı ise her iki taraftan gidecek. Bunun çözümü şu olabilir, bir imar adası ele alınarak orada toplu yıkım yapılır, kat irtifakı da arttırarak sorun çözülebilir. Yeni yapılacak yerlerde de bitişik nizamdan uzak durulması gerekir. Şehircilik bakanlığının bu uygulaması yerindedir. Daha fazla yeşil alan kazanılmak amacıyla uygulanmış. Ancak fazla detayına inilmeden çıkarılmış bir kanundur" dedi.

BİRÇOK FİRMA ZARARA UĞRADI

Kanunun hemen yürürlüğe girmesi ile birlikte uygulamanın hemen başlamış olmasının elinde proje olan bir çok firmayı zarara uğrattığını söyleyen Öziş, "Bandırma'da Çınarlı Mahallesi'nde yıkılan binalar var. Bu yerlere bina yapmak için sözleşme yapan müteahhitleri yaptıkları sözleşmeye göre iflasa götürebilir. Paşabayır ve İhsaniye mahallesinde inşaat yoğunlaşır ve buradaki emlak fiyatları ve arazi fiyatları artış gösterecektir. Zaten bu gün itibariyle elinde dairesi olanlar da "nasıl olsa inşaat yapılamayacak" diyerek fiyatlarda artış yapıyor. Bu durum inşaat sektöründe bir daralmaya da neden olacak, bu durumda inşaat sektörünün yanı sıra bu sektörde çalışan bir çok kişi ise işsiz kalacak. İşsizlik tetiklenebilir" şeklinde konuştu.

MÜTEAHHİT BELEDİYEDEN, TOKİ İSE BAKANLIKTAN RUHSAT ALIYOR

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından uygulama için süre verilmemesine tepki gösteren bazı müteahhit firma yöneticileri ise özellikle şehir merkezinde bulunan eski yapıların bu kanun kapsamına girdiğini belirterek, "Bu yapılar TOKİ tarafından alınıyor. TOKİ ruhsatını ise Bakanlıktan alıyor. Eğer TOKİ bu arsalara inşaat yapabiliyorsa müteahhit firmalar da yapsınlar. TOKİ alınan projeleri zaten kendisi yapmıyor. Merkezi firmalara veriyor. Bu firmalar da ilçelere gelerek küçük müteahhitleri yok ediyor" iddiasında bulundular.

18.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Müteahhitleri Sıkıntılı Bir Dönem Bekliyor'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi