Şifrem?
180 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İşadamı Ahmet Paşalı, Başkan Ok’un İddialarını Cevapladı
Belediye Başkanı İsmail Ok’un hakkında basın toplantısı düzenlediği işadamı Ahmet Paşalı, Başkan Ok’un iddialarını cevapladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Mezbaha yapmak için yaşadığı prosedürleri anlatan işadamı Paşalı, “Kimse bana torpilden bahsetmesin, aksine dokuz dereden su getirttiler” diyerek yaşadığı zorlukları basın mensupları ile paylaştı.

İşadamı Ahmet Paşalı, basın mensupları ile bir araya geldi. Paşalı, Belediye Başkanı İsmail Ok’un BİMER’den geldiğini iddia ettiği ancak gerçekte böyle birşeyin olmadığı Valilik tarafnıdan yapılan resmi açıklama ile anlaşılan ‘Belediye AK Partili olmadığı için ilgili bakanlığa sevkine’ notu ile basın toplantısında kendisi hakkındaki rant iddialarını cevapladı. Ahmet Paşalı, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Benim işletme düşündüğüm alan belediyece imara açılmadı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca imara açıldı. Belediyenin söylediği gibi burada bin 554 numaralı mera parseli yoktur. Neden yoktur? Dursunbey duble yol çalışmaları sebebi ile kamulaştırılma yapılmış ve karayollarınca kamulaştırılmıştır. Ben aldığım mülkleri 2012 yılında aldım. Ayrıca İsmail Ok, 12 metrelik kot farkından dolayı arazimin risk teşkil edeceğini belirtmiştir. Benim arazimde öyle bir kot farkı da yoktur. Belediye benim başvurumu iptal etmiştir. Burası konut alanı olduğundan reddedilmiştir. Ben de bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na burasının incelenmesini talep ettim. Belediye Başkanı İsmail Ok, beni reddetme gerekçesi olarak demiryollarından hızlı tren konusunu gündeme getirmiştir. Gerekçede bahsedilen Bursa-İzmit hızlı tren hattı için görüş alınmadığı belirtilmiştir. Devlet Demiryolları herhangi bir sakınca olmadığını bana evrakla bildirmiştir. Kimse torpilden bahsetmesin, tam aksine bize dokuz dereden su getirttiler. Yine bu yatırım için Çevre Bakanlığı tarafından 8 ayrı kuruma görüş sorulmuştur. Başkan Ok, 'Ahmet Paşalı beni şikayet etti' diyor. Başkan’ın BİMER dediği aslında AKİM olan 1. ayın 16’sında. Başkan bana izin vermeyeceğini söylüyor, Vali Bey ile görüşüyorum anlatıyorum. GMKA’ya müracaat ettiğimde İsmail Ok beni gene reddetmişti, o zaman da Vali Bey’e gidip anlattım. Başkan Ok, benim reddimle ilgili 'Bu yatırımı uyanık bir Rizeli değil de Balıkesirli birisi yapsın' demiştir. Bunun üzerine AKİM’e yaptığım müracaatı basın önünde BİMER olarak açıkladı. Eğer bir Belediye Başkanı kurumuna gelen yazının nereden geldiğini bilmiyorsa bu bir fecaattir. Teknik hata olduğunu da düşünebiliriz, ama bunun 7 ay önce eline geçtiğini söylüyor. Başkan AKİM’e olan şikayetimi çarpıtmıştır" dedi.

MEZARLIKTA RANT İDDİASI

İşadamı Ahmet Paşalı, Belediye Başkanı Ok’un iddialarını arsalarını aldığı kurumları açıklayarak cevapladı. Paşalı, "Sayın Başkan benim başvuruyu AKİM’e yaptığımı öğrendikten sonra asıl konu ranttır demiştir. Başkan Ok, benim aldığım parsellerle ilgili bu alanın bir kişiye ait olduğunu söylüyor. Burası, 1 kişiye ait değil, hatta kişiye bile ait değil. Ben 28 parselini Vakıfbank’tan ihale ile aldım. Dönümünü 25 milyara aldım. Orada 10-15 milyarlık bir piyasa varken ben dönümüne 25 milyar verdim. Bir parselini Vestel’den, 4 parselini ise 2 ayrı şahıstan aldım. Belediye Başkanı olarak benim burayı ucuza aldığımı iddia ediyorsunuz. 1 kilometre ileride mezarlık için kamulaştırma yaptınız dönümüne vatandaşa 4 milyar ödediniz. Söylenen o ki, dönümü 4 milyara alınan bir yeri mezarlık olarak vatandaşa metresi 4 milyardan satıldığı söyleniyor. Eğer bir rant yapılıyorsa burada cenazeden rant yapılıyor. Ben olması gerekenden fazla para ödedim, benim derdim arsa alıp arsa satmak değil. Belediye burası imarda konut alanı ama konut da yapamazsın diyor. Ben konut yapacak olsam yapardım. Emin olsun 40 trilyon gibi bir rant elde ederdim. Konut işi mezbaha işine göre çok karlı bir iştir. Mezbaha yaptığımda 40 senede o parayı kazanamam" şeklinde konuştu.

"BEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DEĞİLİM"

Belediye Başkanı İsmail Ok’un kendisine yönelttiği ‘En iyi cevap 2014’de olacaktır’ iddialarını, "Ben Belediye Başkan Adayı değilim" diyerek cevaplayan Ahmet Paşalı, "Bunda siyasi istismar yoksa, hakkımı oy sandığında aramanız nedir? Başkan Ok diyor ki; Önce rant için aldı, sonra mezbaha için aldı ben mezbahaya izin vermem, sonra da mezbaha olacaksa ben yaparım diyor. Bende soruyorum; Belediyenin mezbahası var o zaman niye kiraya veriyorsunuz? Buraya da mezbaha açıp onu da mı kiraya vereceksiniz? Yapmayı düşündüğüm mezbaha için bu kadar kurum olur vermişken, Bkanlık bu işe normal olarak işlem yaparken, belediye başkanının çıkıp hayır bunlar doğru değil, doğruyu ben söylüyorum demesi neyi ifade ediyor? Belediye meclisi bütün partilerin katılımı ile reddetti diyorlar. Demiryolları uygun değil derse herkes ret edecektir. Eğer benim olur raporumu bilselerdi gene ret verecekler miydi? Ben yatırım yapmak için uğraşıyorum. Kendi işimle ilgili bir şey, ben Balıkesir’de 10 dönüm yer alsam ne olur, almasam ne olur? Ben yatırım yaparken, ülkemizde eksikliği çekilen mezbahayı yeni, modern olarak yapmayı düşünüyorum. Balıkesir’in her sorunu bitti de, iş Ahmet Paşalı’nın aldığı 10 dönüm yere mi geldi? Benim aldığım yer de, belgelerim de ortada. Evraklarımın hepsini hakkımla aldım. Ben bir yatırım yapmak istiyorum, ancak engelleniyorum. Buradan kamuoyuna şikayet ediyorum" şeklinde konuştu.

HAYVAN PAZARI KAÇAK MI?

İşadamı Ahmet Paşalı, Kepsut yolu üzerindeki Balıkesir Belediyesine ait hayvan pazarının ruhsatsız olduğunu iddia etti. Hayvan pazarının ne imarının bulunduğu ne de ruhsatının olmadığını ileri süren Paşalı, ilgili mercilerin bunu araştırabileceklerini, ancak Belediyenin kanun ve yönetmeliklerde hayvan pazarlarıyla ilgili ruhsat ve imar gerektirmeyecek şekilde bir tasarrufları var ise bundan bilgisi olmadığını söyledi. Projesinin belediye tarafından red gerekçelerinden biri olarak Belediye Başkanı İsmail Ok'un açıklamasında yer alan; "Ok, Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü’nün 21.05.2009 tarih ve 3210 sayılı yazısında da, Hayvan Pazarı olarak Balıkesir Belediyesi’ne tahsisli, Maliye Hazinesi’ne ait 1843 no.’lu parsel üzerinde, imar yolu amaçlı imar planı değişikliğinin uygun görülmemiş olduğunu kaydetti. Başkan Ok, sözlerine şöyle devam etti: “Sanayi, mezbaha tesisi alanı yapılmak istenen 132, 133 ve 134 no.’lu imar adaları, Belediye Meclisi’mizin 05.09.2012 tarih ve 200 sayılı kararı ile belirlenen ‘Küçükbaş, Büyükbaş ve Kanatlı Kümes Hayvanlarının Beslenmesi, Barındırılması Yasak Olan Alanlar’ içinde bulunmaktadır. Bunlar, daha önceden Bakanlığın çıkardığı genelgeye göre çıkarıldı. Küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı kümes hayvanlarının barındırıldığı yerlerin, yoldan belli bir mesafe olması gerekiyor.” açıklamasını hatırlatan Paşalı, "Ben mezbahada hayvan barındırmıyorum, orası kesim yeri. Hayvan barındırılan asıl yer hayvan pazarı, sonra hayvan pazarının etrafındaki diğer mezbaha ve et kesim yerleri var" diyerek gerekçe olarak sunulan madde ile belediyenin çelişkili duruma düştüğünü savundu.

3 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Bu arada, söz konusu arazilerin geçmişinin incelendiğinde yıllar önce tarla iken birilerinin bankalardan kredi çekebilmesine imkan sağlamak amacıyla imara açılıp konut imarına çevrildiği, ancak konut yapılamaz şerhi konulduğu, konut imarı ile kıymetlendirildiği ileri sürülen arazi veya arazilerin teminat gösterilerek bankadan yüklü miktarda kredi çekildiği iddia edildi. Bu konular araştırılırsa asıl rantın nasıl ve kimler tarafından sağlandığının daha iyi anlaşılacağı belirtildi. "Balıkesir'in benden önemli konuları var" diyen Ahmet Paşalı, Balıkesir'in çok daha önemli meselelerinin olduğunu, kendisiyle uğraşılmamasını, bir vatandaş ve bir yatırımcı olarak herkes gibi hizmet beklediğini, ticari olarak da sadece işini yapmak istediğini ve bunu hakkıyla yerine getireceğini ifade etti. Paşalı, mezbaha ve sonraki aşamalarda geliştireceği entegre tesislerinin yaklaşık 3 milyon dolar maliyetli bir yatırım olacağını, 30 civarında başlayacak istihdamı da 250 kişi olacağını bildirdi.

Toplantıda işadamı Ahmet Paşalı'nın avukatı Mehmet Birol Şahin'de hazır bulundu.

19.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İşadamı Ahmet Paşalı, Başkan Ok’un İddialarını Cevapladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi