Şifrem?
180 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Gürsel Tekin'den Sandık Çağrısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Çamcı Köyü’nde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz seçimlerde oy kullanmayan seçmenlere , “Sandık başına gidin.” çağrısında bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Çamcı Köyü İlköğretim Okulu Bahçesi’nde gerçekleştirilen ‘Anadolu Kadın Hareketi ve Çamcı Köyü Birlikteliği’ne katılarak, etkinlik çerçevesinde düzenlenen ‘Geziden Kaz Dağları’na Uzanan Demokrasi’ isimli panelde konuştu. Gazeteci Ayşenur Aslan, Gazeteci - Yazar Gürkan Hacır, CHP Merkez İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Kemal Akkurt, Halk Evleri Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Birol, Aktivist Hülya Nehir, terzi yamağı olarak tanınan Barbaros Şansal panelde konuşma şaptı

“DEMOKRASİ ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDEDİK”
1980 yılı öncesinde sol görüşe sahip olanların çok ağır bedeller ödediğinin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Benim çok hatırladığım 78 yıllarında bir okul müdürü sürgün edildiği için 3 gün bütün öğretmenler okullara gitmemişti. Ve o günkü iktidar o okul müdürünü okuluna ifade etmek zorunda kalmıştı. Bu demokrasi özgürlüğü konusunda çok ağır bedeller ödemişiz. 80 öncesi çok ağır bedeller ödendi. Darbeden sonra 30 yıllık geçmişimize baktığımızda bugünkü iktidar sadece bir sonuç değil. Bugünkü iktidar bir proje. 80 sonrası binlerce faili meçhul cinayetler oldu. Kimdi bu faili meçhul cinayetlerde hayatlarını kaybedenler? Solcular, sosyal demokratlar, CHP’nin kadrosunda onlarca arkadaşımız hayatını kaybetti. Onlarca gazeteci faili meçhul cinayetlerden gitti” diye konuştu.

“NE YAZIK Kİ, BİZ DE BUNLARI FARK EDEMEDİK”
Bugüne kadar ilk kez bir belediye seçiminin bu kadar önemli olduğunu söyleyen CHP’li Gürsel Tekin, “İran devriminden sonra şeriata doğru gidince çok sayıda insanlar tutuklandı. İdam edildi ve o günün solcusu, liberali olan bir sosyolog İngiltere’ye kaçmak zorunda kalıyor. Yıllar sonra bir gazeteci kendisiyle röportaj yaparken, ‘Siz devrim süresince göre yaptınız ve şeriatın gelişini fark edemediniz mi?’ diye soruyor. Kendisi çok net somut bir cevap veriyor ve, ‘Her gün baktığınız ağacın ne kadar büyüdüğünü fark edemezsiniz’ diyor.

“SANDIK BAŞINA GİTMEYENLERİN TAMAMINI SANDIK BAŞINA GETİRELİM”
Geçtiğimiz seçimlerde sandık başına gitmeyen seçmenlere seslenen Gürsel Tekin, herkesi oy kullanmaya davet etti. Tekin, “Bir önceki seçime baktığımızda sandık başına gitmeyen seçmen sayısı 8 milyon. Bunun 1 buçuk 2 milyonunu mükerrer düşünün, 6 milyon yurttaşımız sandık başına gitmemiş. Kim bu sandık başına gitmeyenler? Merak ettiniz mi hiç? Aranızda oturanlar, arkamızda duranlar ve Taksim’de bulunanlar. Gelin, en azından önümüzdeki süreçte demokrasi için, Türkiye’nin geleceği için sandık başına gitmeyenlerin tamamını sandık başına getirelim. İstanbul’da il başkanı olduğum dönemde arkadaşlarımla ciddi mücadeleler verdik. Sultanbeyli’de kullanılan oy oranı yüzde 93. Benim Kadıköy’ümde, Beşiktaş’ımda, Bakırköy’ümde kullanılan oyu biliyor musunuz? 55 ile 60. Şimdi o gerici, benim ilçem ilerici.” diye konuştu.
Partinin her kademesinin gece gündüz çalıştığına dikkat çeken Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da günde 15 saat çalıştığını söyledi. Tekin, “Ana muhalefet olarak yapılması gereken neler var diye bazen düşünüyorum. 30 yıldır bu partide görev yapan bir arkadaşınızım. Bütün 30 yılı değerlendirdiğimde ilk kez sayın genel başkan dahil olmak üzere partinin bütün milletvekilleri, bütün örgütü, parti meclis üyeleri de gece gündüz çalışıyor.” dedi.
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, bazı sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, bazı köy muhtarları ve çok sayıda davetli de katılım gösterdi.

29.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler























Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Gürsel Tekin'den Sandık Çağrısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi