Şifrem?
248 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

7.Yaz Satranç Turnuvası Şampiyonları Belli Oldu
Balıkesir’in Ayvalık Satranç Spor Kulübü, Ayvalık Belediyesi, TSF Ayvalık İlçe Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Ayvalık İlçe Müdürlüğü ortaklığıyla organize edilen Ayvalık 7. Yaz Satranç Turnuvası sona erdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayvalık, Türkiye’nin dört bir yanından katılan satranç sporcularının şampiyonluk heyecanına sahne oldu. Ayvalık Satranç Spor Kulübü, Ayvalık Belediyesi, TSF Ayvalık İlçe Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Ayvalık İlçe Müdürlüğü ortaklığında; ilçeye tatile gelen sporcuları buluşturarak, gençlerin satranç sporuna yönlendirilmesinin amaçlandığı yaz turnuvasına ilgi ise oldukça yoğun oldu.

Geçtiğimiz yıllarda, Ayvalık’a komşu ilçelerin yanı sıra Ankara, Antalya, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Manisa ve Muğla illerinden satranç sporcularının katıldığı turnuvaya bu yılki katılımın daha da yoğun olması ise organizasyon komitesi tarafından memnuniyetle karşılandı. A ve B kategorilerinde gerçekleşen turnuvaya her iki kategoride toplam 137 sporcu katılırken, turnuvada; A Grubu Açık kategoride birinciye 1000 TL, ikinciye 600 TL, üçüncüye 300 TL, dördüncüye 200 TL, beşinciye ise 100 TL ödül verildi.

Turnuvanın; En iyi Ayvalıklı sporcu ödülleri etabında da; Birinciye 200 TL İkinciye 150 TL, Üçüncüye 100 TL, En iyi kadın oyuncuya 100 TL ödül sunuldu.

Turnuvanın sonunda yapılan değerlendirmelerde; A Grubunda, Mert Yılmazyerli birinci olurken, ikinci; Yakup Çeliker, üçüncü Burak Uysal, dördüncü Murat Soylu ve beşinci de Serkan Demirci oldu. Bu kategoride en iyi kadın oyuncu ise Betül Çalık layık görüldü. Turnuvada; En iyi Ayvalıklı sporcu Acar Aktosun olurken, Ahmet Aksal da ikinci oldu. Turnuvanın B Grubunda ise; birinciliği Kayra Kamer elde ederken, ikinciliği Deniz Özen, üçüncülüğü Alp Tuna, dördüncülüğü Ferit Batur Altın ve beşinciliği de Muhammet Malih Birinci layık görüldü. Bu kategoride En iyi Ayvalıklı sporcu; Utku Demirbaş olurken, ikinci Ahmet Mahir Demirelli, üçüncü ise Alimert Özsoy oldu. B Grubu kategorisinin En İyi Kadın Oyunculuğuna ise; Yaren Naz Yorgun layık görüldü. Turnuvanın sonunda gerçekleşen ödül töreninde; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in yanı sıra Ayvalık Satranç Kulübü Başkanı Ahmet Hamdi Dinler, Ayvalık Gençlik Hizmetleri Spor Müdür Vekili Ahmet Suakar, Ayvalık Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Arga, Ayvalık Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Selen Köselecioğlu ödülleri dağıttı.

Turnuvanın hakemliğini; Ulusal Satranç Hakemi Ahmet Uçtu’nun yanı sıra Balıkesir İl Hakemleri; Mehmet Ali Beşbudak, Orhan Yağmuroğulları, Sami Akyüz, Zafer Yaşar, Nahil Filiz, Alper Demir üstlenirken, turnuvada IM Suat Soylu ve FM Mert Yılmazyerli satranç dünyasının yakından tanıdığı sporcularda hazır bulundu.

TURNUVADA EMEĞİ GEÇENLER UNUTULMADI

Turnuva sonrasında Ayvalık Satranç Spor Kulübü yöneticileri; Ahmet Hamdi Dinler, Nahil Filiz, Özcan Özsoy turnuvanın gerçekleşmesini sağlayan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in yanı sıra Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Hatice Arga ve emeği geçenlere plaket sundu.

Törende; Kocaeli’ye tayini çıktığı için bulunamayan Ayvalık Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Metin Cimli adına da hazırlanan bir plaket yerine vekaleten bakan Ahmet Suakar’a takdim edildi. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen tören sonrasında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dört bir yanından gelerek yoğun bir katılımla gerçekleşen turnuvaya gösterdikleri ilgiden dolayı tüm sporcularla, turnuvayı organize edenlere teşekkür etti.

Turnuvayı düzenleyen sporcularla, turnuvayı organize edenler tören sonunda topluca hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

30.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 7.Yaz Satranç Turnuvası Şampiyonları Belli Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi