Şifrem?
113 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kaymakam Tunç’a Hüzünlü Veda
Son çıkan ‘Kaymakamlar Kararnamesi’ ile İstanbul’un Pendik ilçesine atanan Edremit Kaymakamı Osman Tunç için, veda yemeği düzenledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Adrina Hotel’de düzenlenen yemeğe, belediye başkanları, daire amir ve müdürleri, askeri yetkililer, oda başkanları STK temsilcileri, muhtarlar ile ajans temsilcileri katıldılar.

Konuklarını girişte eşi Melek Tunç ile birlikte karşılayan Kaymakam Osman Tunç, “Görev yaptığım süre içinde devletin malına göz dikenlerin, hırsızların, çok güçlü konumları bile olsa bu tarz kişiler makamımda itibar görmediler” dedi.

Gecenin açılış konuşmasını Edremit Belediye Başkanı Fatih Çağlar, “İnsanların zihninde ‘Devlet Baba’ zihniyeti vardır. Bu imajı görev yapan devlet adamları oluşturur. Bizlere, dar gelirliye her zaman kapısı açık dürüst bir devlet adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisini daha çok iyi yerlerde göreceğimizde kuşkumuz yok. Edremitliler olarak kendisine hzimetlerinden dolayı teşekkür ediyor, hakkımızı helal ediyoruz”dedi.

Organizasyonunu İlçe Özel İdare Müdürü İlhan Yazar’ın yaptığı gecede Tunç’a birde günün anısına hediye takdim edildi. Çağlar ve Yazar tarafında verilen hediyeleri alan Tunç, “Devlet memurunun hediyesi gömlek yada kravat olur”dedi.

Ardından katılanları duygulandıran Tunç, konuşmasında, “Asil kaymakam olarak 7. veda yemeğim. Kısa süreli yerleri de katarsak 10. oldu. Erzurum Karayazı’da çalıştım. 2 bin 450 metre yükseklikte bir ilçeydi. Ağrı Patnos’ta çalıştım.- 40’ların yaşandığı bir ilçeydi. Mardin Kızıltepe’de çalıştım. 3 polis memurumuzun ilçe merkezinde şehit olduğu bir ilçeydi. Her gün siyasal olayların yaşandığı bir ilçe idi. Oralardan ayrılırken bile, ‘Ne kadar iyi oldu, buradan kurtulduk’ şeklinde böyle bir ifadeyi kullanmadım.”dedi

Devlet memurluğu gibi kutsal bir görev yaptığı için, her yere başlarken, buradan da bir gün ayrılacaklarını bilerek göreve başladığını anlatan Kaymakam Osman Tunç, “Bir gün gelecek buradan da ayrılıp, arkamızda çok sevdiğimiz dostlarımızı bir bırakacağız. Aklımıza geldiğimizde burnumuzun direğinin sızlayacağı dostlarımız olacak. Bir gün onları da öyle bırakıp ayrılacağız. Hep bu hüzünle başlıyoruz. İlk başladığımız gün bunu hissediyoruz. Yurdun değişik köşelerinde çok sevdiğimiz dostlarımız oldu. Buralarda da oldu. İnşallah onlarla sonsuza kadar ölüme kadar olan bu dostluğumuzu sürdüreceğiz. Düşüncemiz temennimiz bu, inşallah dostlarımızın da düşüncesi ve temennisi budur. Bizim artık ayrılık zamanımız geldi. Şunu ifade edeyim ki çok değerli bir meslektaşımız geliyor. Benden yaşça büyük, tecrübeli, aktif, dinamik değerli bir meslektaşımız ağabeyimiz buraya gelecek. İnşallah Edremit’te katkısı bizlerden çok daha fazla olacak. Edremit’i hak ettiği yerlere çok hızlı bir şekilde taşıyacak. Kendisine saygılarımı iletiyor, buradan başarılar diliyorum.”şeklinde konuştu.

Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Edremit’te ben, meslek yaşamının süresinde şikayet edildiğimin 7 katı fazla şikayet edildim. Bunun tedirginliği ise hiç yaşamadım. Bunların hiç bir tanesi hukuken bizim için dert oluşturacak şikayetler değildi çünkü. Emin olun, bunlara hiç aldırmadık. Yani Edremit'te çok güzel insanlarda yaşıyor. Tanıdığım için kendimi şanslı hissettiğim dostlarım oldu. Faruk Bey’i tanıdım. O benim gözümde, ‘Tam çılgın Türk’, Halil Bey’i tanıdım. Altınoluk Su Ürünleri Kooperatif başkanı. Oda kendi alanında çok yetenekli bir insan. Ege Üniversitesi’nden gelen hocalar, demişlerdi ki: ‘Bize yardımcı olan, çalışmalarımıza, çabalarımıza destek olacak, onun gibi balıkçı bulamadık.” Resif projesinin hayata doğru geçirilmesinde çok ciddi katkıları oldu. Bilirmisiniz bilmiyorum. Türkiye’de köpek balıklarını yakalayıp, belli bir süre rehabilite edip, başka akvaryumlara sevk edebilen tek insandır. Bu ne manaya gelir, bir çok insan değerlendiremez ama, Türkiye’de bunu yapabilen tek insan olmak, ülkemize bir değer kazandırmaktır. Bunu burada birisi yapmazsa, yurt dışından birisini getireceksiniz demektir. Buda 20 bin avro’dur. Bu ülkemize ciddi bir katkıdır. Belediye Yazı İşleri Müdürü Figen Kıralp’i tanıdım. Bunun dışında Ali Baydar’ı tanıdım. Geç tanıdığım için kendimi, şanssız hissediyorum. Egemen kardeşim bir okul yaptı, inşallah bir okul daha yapacak. Fennur Hanım var, kendisi burada değil. Allah ona da uzun ömürler versin. 7 tane büyük hizmeti tamamlayıp devletine teslim etti. 2 tanesi bizde, devamı geliyor gelecek. 3.’sünün protokolünü de yaptık. Belki, kendisi ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapımını da üstlenecek. Kendisini Çanakkale’den Balıkesir’e Edremit’e katkı yapmasını sağladık. Küçük katkılarımız var ise oda bize gurur veriyor. Küçükkuyu’nun bir hayırseveri idi, şimdi Edremit’in bir hayırseveri oldu. Edremit’in hayırsever katkısı, eğitim alanında sağlık alanında Balıkesir il merkezi ve diğer ilçelerinin toplamından daha fazla. Bu konuda belediye başkanlarımız teşvik edici oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Edremit bu yönden çok şanslı. Şunu unutmayın Edremit’te çok güzel insanlar var. Sıkıntınız, üzüntünüz, acınız ne olursa olsun, daima bu iyi insanların varlığı sizleri bu sıkıntıdan uzaklaştırmaya yetecek diye düşünüyorum. Yardım konusunda Ersan Öztürk var, kendisi bize ikinci bir cümleyi kurdurmadı, elinden geleni ortaya koyup yaptı. Geriye bu insanların dostluğu kalıyor. Mehmet Bey burada, doktor Hülya Hanım burada. Hepsinin çok ciddi destekleri var. İnsanlara Edremit’e desteği var. Şunu biliyorum, bu benim tanıdıklarımın çok azları. Mutlaka çok daha fazlası var. Edremit’ten arkamızda bu sevgili dostlarımızı bırakarak ayrılacağız.”ifadelerini kullandı.

Tunç, “Yani makamın kapısı her zaman fakire, muhtaca, dürüst insana açık oldu. Sosyal statüsü çok yüksek dahi olsa, şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Devletin malına göz dikenlerin makamda itibarı olmadı. Hırsızların, makamda itibarı olmadı. Çok güçlü konumları bile olsa bu insanlar, kaymakamlık makamında itibar görmediler. Ama ben vakıftaki arkadaşlarıma şunları tembih etmişimdir. “ İhtiyaç sahibi bir kişi gelir, biz ilgilenmezsek Edremit çok şey kaybeder. Böyle biri kesinlikle devlet kapısından, eli boş, gönlü kırık, ayrılmamalı. Onların itibarı yanında şehit ve gazi ailelerinin itibarını, hep yüksek tutmaya çalıştık. Öksüzlerin eli boş dönmemesi için çaba sarf ettik. Gittiğimiz yer çok uzak değil. İstanbul’a önemli bir giriş kapısı. Edremitlinin Pendik ile o kadar bir bağlantısı olduğunu öğrendim ki çok şaşırdım. Hepinizi bekliyoruz. Ne zaman gelirseniz kapımız gönlümüz, açık olacak. Helallik istiyoruz. Burada olmayanlara da siz söyleyin. Hatalarımız kusurlarımız olmuştur. Ama bunu inanın bilerek yapmamışımdır.” diye konuştu. Kaymakam Tunç, gecenin sonunda konuklarını karşıladığı girişten yine tek tek uğurladı.

02.08.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kaymakam Tunç’a Hüzünlü Veda

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi