Şifrem?
98 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Mesut Ergin’den Gövde Gösterisi Gibi Start
Ayvalık'ta, Yaklaşan Yerel Seçimler öncesinde adeta aday enflasyonu yaşayan CHP’de, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin de Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki gün, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı binasına kalabalık bir destekçi grubuyla gelen Mesut Ergin’e vatandaşların da yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. CHP’den aday adaylığını açıkladığı sırada, CHP İlçe binasının bulunduğu sokağın baştan başa insan seliyle dolu olduğu gözlendi. Ellerinde pankartlar ve Ergin’e ait fotoğraflarla Küçükköy Belediye Başkanına destek verenlerin, sık sık sloganlar atarak, Mesut Ergin’e sevgi gösterilerinde bulundu. Ergin’in aday adaylığını açıklaması öncesinde partililere seslenen CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, 2014 yerel seçimlerinde Ayvalık’ta CHP’nin favori olduğunu bir kez daha yineledi.

Şişman yaptığı konuşmada, “Bugün burada Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayan Mesut Ergin; 5 yıldan bu yana Küçükköy-Sarımsaklı’da sürdürdüğü belediye başkanlığı görevinde takdirle karşılanan hizmetlerde bulunmuş, Küçükköy merkezine, Sarımsaklı Plajlarına alt yapı, üst yapı değerleriyle, sportif ve sosyal etkinlikleriyle, turizm açılımıyla birçok değer katmış, Küçükköy merkezi ve Sarımsaklı plajlarını yeniden inşa etmiştir. Küçükköy ve Sarımsaklı Plajlarının kazanımı bundan böyle ‘Mesut Başkan zamanın yapılmıştır’ deyimiyle anımsanacaktır. Mesut Ergin; son derece çalışkan profili, proje üretimindeki ustalığı, başarılı çalışmalarıyla, sıcak iletişim yeteneğiyle, paylaşımcı sosyal demokrat, namuslu ve güven veren duruşuyla kamuoyunun güvenini ve sevgisini kazanmıştır. CHP’li belediye başkanı olarak partimizin yüz akı olmuş, partililerimize gurur ve güç kazandırmıştır. Kamuoyundaki siyasi itibarımızı daha da arttırmıştır” ifadelerini kullanarak, tekrar görev için partisinden ve kamuoyundan destek isteyen Mesut Ergin’e başarılar diledi.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman’ın konuşmasının ardından destekçilerinin sevgi gösterilerinin yanı sıra 44. doğum günü kutlayan sloganlarıyla mikrofona gelen Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, 10 yılı aşan profesyonel yöneticiliğinin ardından Küçükköy halkının teveccühü ile 2009 yılında başkan seçildiğini hatırlattı. Ergin, “Seçildiğim günden bu güne kadar geçen zaman içinde, belde halkının huzur ve refahı için var gücümle çalıştım. Beldemizin önceliklerinden başlayarak tüm sorunlarını uzun vadeli yatırımlarla çözme çabasında oldum. Çalışmada başarının ancak ekip ile mümkün olabileceği inancıyla bir araya geldiğim iş arkadaşlarım, benim en büyük destekçilerim oldular” dedi.

Göreve geldiği ilk günden bu yana yaptığı yoğun çalışmaların ardından Küçükköy Belediyesi’nin bütçesini 5 yıllık süreçte yaklaşık 3 kat arttırdıklarını belirten Ergin, “Çok büyük projeleri birlikte gerçekleştirdik. Arıtma, derin deşarj, belediye hizmet binası, kaldırımlar, yol kaplamaları, yeni su kuyuları ve pompaları, futbol sahası, Sarımsaklı meydanı, kapalı pazaryeri gibi yapısal projeleri hayata geçirdik. Ünlü bir turizm beldesi olmamız nedeniyle Sarımsaklı sahilini, kaçak büfelerden, izinsiz seyyar satıcılardan arındırarak, kentimize gelen konuklara uygar bir gezi alanı sağladık. Yatırımlar devam ederken tüm ödemelerimizi zamanında yaparak ‘güçlü ve güvenilir belediye imajımızı’ pekiştirdik. Çalışanına haksızlık etmeden halka hizmet götürmeyi benimsemiş bir anlayışı, tüm yönetim birimlerimize taşıdık” dedi. Bütünşehir Yasası kapsamında belde belediyelerin kapatıldığını hatırlatan Mesut Ergin, “Yeni durum Altınova ve Küçükköy’ü içine almasıyla oluşacak ‘Büyük Ayvalık’tır. Küçükköy Belediye başkanlığım süresince göstermiş olduğum performansı Ayvalık geneline taşımak, Ayvalık’a dünyada hak ettiği yeri kazandıracak vizyonu geliştirmek amacıyla, büyük Ayvalık Belediye Başkanlığı’na adayım. Adaylık isteğim partimce kabul edildiğinde Ayvalık için büyük ve önemli projeleri gerçekleştireceğim. Bilindik yöntemler dışında oluşturulmuş bir “yol haritam” var. Uzmanların önemli katkı verdiği, kentin tüm bireylerinin aktif katılımının sağlandığı, uygarlık ölçütünün evrensel değerlerle belirlendiği, çağdaş anlayışın hakim olduğu bir yönetim sürecinin yer aldığı bir yol haritası” şeklinde konuştu.

“HER YURTTAŞLA EŞİT MESAFEDEYİM”

Ergin, “Ayvalık’ın en önemli değerlerinden olan etnik çeşitliliğin, kültür kaynaşmasına ülkemizde örnek gösterilmesini hede?eyen bir düşünceyi taşıyoruz. Midilli, Girit, Serez, Karadağ gibi göçle gelmiş, sonradan Anadolu'nun her yanından gelen insanlarla kaynaşmış, Roman kültürünü içselleştirmiş, Alevi inancını, İslam dininin diğer mezheplerini ayırt etmeksizin bir arada yaşandığı coğrafyamızın zenginliği kabul ediyoruz. İster Ayvalık coğrafyasında doğsun, ister burada yarı zamanlı yaşasın, bu coğrafyada yaşayan tüm etnik ve dinsel grupların tamamının Ayvalık için aynı hemşerilik duygusunu taşıdıklarını düşünüyoruz. Her yurttaş eşit mesafedeyim, her ?kri baş tacı ediyorum. Her düşünceye saygıyla bakıyorum” dedi.

Ayvalık’ın dünyada olması gereken yerinin farkında olduğunu vurgulayan Mesut Ergin, “Ayvalık halkının, tüccarının, esnafının sorunlarının farkındayım, Ayvalık kentinin bugün itibariyle mevcut sorunlarının ve çözümü için büyük kaynaklara, özverili yoğun bir çalışmaya gereksinimin olduğunun farkındayım. Ayvalık'ı büyütürken çevre değerlerini ve özgünlüğünü korumanın gereğine inanıyorum. Bu coğrafyada yaşamanın farklılığını her zaman içimde hissederek Ayvalık’ı seviyorum. Küçükköy’ün yanı sıra Ayvalık ve Altınova’dan aday olmamla ilgili gelen yoğun taleplerden de cesaret alarak, büyük Ayvalık Belediyesini yönetmeye adayım. Ayvalık için değer. Ayvalık buna yeter” diye konuştu.

Konuşmasının ardından yüzlerce destekçisinin alkış yağmuruna tuttuğu Mesut Ergin’i ilk tebrik eden annesi Nazan Ergin olmak üzere, eşi Canan Ergin ve minik kızı Canan oldu.

16.08.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Mesut Ergin’den Gövde Gösterisi Gibi Start

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi