Şifrem?
77 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Burhaniye Belediyesi’nden Merkel’in Danışmanı Açıklaması
Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi'nden “Başbakan Merkel’in danışmanı Burhaniye’de” başlıklı haber nedeniyle, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yazılı bir basın açıklaması yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yapılan açıklamada, “Prof. Dr. Hubert Weigner Almanya Başbakanı Merkel’in danışmanı olmayıp, Almanya’da çevre konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu olan Doğa Derneği ”BUND” un başkanıdır. Bu hususun tercüme hatası neticesi yapıldığını düşünmekteyiz. Prof. Dr. Hubert Weigner tarafından yazıldığı belirtilen “Maalesef şu andaki Belediye Başkanının zihniyetinin ürünü olarak bu doğanın inşaat makineleri ile yok edildiğini görmek insanı fazlasıyla üzüyor” açıklamasının bilgi eksikliğinden kaynaklandığı açıktır. “denildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Altınkamp tesislerinin bulunduğu alanda kıyı kenar çizgisi önünde kalan duvar ve yapıların yıktırılması, kıyı işgalleri hususunda Altınkamp ’ta dahil olmak üzere, Clup Orient, Clup Efem, Clup Fiord, Otel Artemis, Otel Keskin’ de dahil olmak üzere kıyı işgali bulunan yerlerde Bakanlık talimatları gereği 2007 yılında yerine getirilmiştir. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğünün 22 Eylül 2000 gün ve 2267 sayılı yazıları, Balıkesir Valiliğinin 13/02/999 tarih ve 6699 ve 04/05/005 gün ve 547 sayılı yazılarında, Burhaniye Kaymakamlığı 18/12/1999 tarih ve 444 ve 17/06/2002 tarih ve 429 sayılı ve 22/10/2002 gün ve 838 ve 18/03/2005 tarih ve 356 sayılı yazılarında “Altınkamp tesislerinin bulunduğu alanda kıyı kenar çizgisi önünde kalan yapıların yıkım kararı alınmasına gerek kalmadan yıktırılması, duvar ve beton mahmuzun kaldırılması” talimatları verilmiştir. Bu talimatlar nedeniyle Burhaniye Belediyesi tarafından bu konuda alınan bir yıkım kararı olmadığı gibi sadece Bakanlık- Valilik- Kaymakamlık talimatları uygulanmıştır. Bu nedenle, Belediye Başkanı ve Belediyenin hedef gösterilmek istenmektedir. Bu konuda ilgililerin yaptığı şikayetler hakkında İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, İdare Mahkemesi, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Danıştay tarafından, yapılan işlemlerin usul ve yasaya uygun olması nedeniyle işlem yapılmasına gerek olmadığı kararları verilmiştir. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye sahillerindeki çarpık yapılaşmayı engellemek için büyük bir operasyon başlatma kararı aldı.” Haberi ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’a talimat verdiğini belirterek “Bu kadar vicdansızlık olmaz. Yapılaşmalar denize kadar girmiş. Kıyı kenar çizgisi falan hak getire. Nerede ise denize düşecekler. Durum felaket. Çevre çevre diyenlerin duyarlılığını gördük. Bütün sahil bandını denetleyeceğiz. Her bakanlık kendi cephesinden, İçişleri Bakanlığı Belediyeler boyutundan bakacak. Kıyı kenar çizgisi incelemesi yapılacak. Valilikler kolluk güçleri verecek. Yıkımlara başlayacağız.” demiştir. Sayın Başbakanın bu açıklamaları karşısında Altınkamp ile ilgili haberin veriliş biçimi, doğru ve yerinde olmadığı gibi, Burhaniye Belediyesince, kıyı işgalleri nedeniyle sadece Bakanlık, Valilik, Kaymakamlık karar ve talimatları uygulanmıştır. Ancak mini zirve denilen toplantıda konunun gerçeğe aykırı olarak anlatılması, Belediye Başkanı Fikret Akova’nın ve Burhaniye Belediyesinin kamuoyunda yıpratılma çabaları olduğunu üzüntüyle görmekteyiz. Kamuoyu bunu çok iyi bilmektedir. Yapılan tüm işlemler İmar ve Kıyı Kanunu ile Uygulama Yönetmeliği hükümlerine uygundur. “

21.08.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Burhaniye Belediyesi’nden Merkel’in Danışmanı Açıklaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi