Şifrem?
128 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BSO Başkanı Uğur: 'Yatırımcı Avındayız'
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir'in bugüne kadar bir Kayseri veya Gaziantep ayarında sanayisi gelişmiş iyi ekonomilerden biri olabileceğini, ancak bunun için gereken çabanın yeterince gösterilmemiş olduğunu gördüklerini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

"Yatırımcı avındayız" diyen Uğur, BSO'da kendilerinin göreve gelmesiyle beraber hummalı bir çalışmanın görüldüğünü, Organize Sanayi Bölgesinde kepçelerin çalışmaya başladığını kaydetti.

Balıkesir'de geçtiğimiz mayıs ayındaki oda seçimleri ile göreve gelen BSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, Sanayi Odasındaki ve sanayi dünyasındaki gelişmeleri İHA’ya özel değerlendirdi. Sanayi dünyasının yazlıkçılık kültüründen kurtulması gerektiğini kaydeden Uğur, Balıkesir'in yakın bir süreçte sanayileşme nedeniyle göç alacağını vurguladı. BSO Başkanı İsmail Uğur, 4 ayı geride bıraktığı Oda Başkanlığını değerlendirdi. Yatırımcılarla bizzat ilgilendiğini söyleyen Başkan Uğur, önümüzdeki günlerde sektör derneklerini Balıkesir’e davet ederek bir çalışma yapacaklarını belirtti. İsmail Uğur, "2 Mayıs tarihinde seçildik. 4 ay oldu, ilk ayı zaten oda sistemini tanımakla geçti. Sanayi Odasının diğer odalarda da olduğu gibi her yere bir üyeliği var. Kalkınma Ajansı’nda, Organize Sanayi’de temsilciliğimiz var. Onları tanıdık. Bundan sonra da çalışacağız. İlk adaylığımın ortaya çıkışı dertlenme ile alakalı bir konu. Hepimiz kendi işimizi yapıyoruz. Kendi ekibimiz içinde konuşuyorduk, bu işe dertleniyorduk. Bir nevi, 'daha iyi yaparız' diye düşündük. Seçime katıldık sonuçta. Zaten seçim döneminde de ekibimizdeki arkadaşlarımızla bütün ilçeleri dolaştık, sorunları saptadık. Bu üyelerin beklentileri var. Şimdi meslek gruplarının dernekleri var; Süt, yağ, yem gibi. Bunlarla ilgili bir planımız var; 'Buyurun gelin, görüşelim, sektörle ilgili istişare toplantısı yapalım' diyeceğiz" dedi.

"YATIRIMCI AVINDAYIZ"

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne dışarıdan gelen yatırımcılarla bizzat ilgilendiğini söyleyen İsmail Uğur, hafta sonu Güney Koreli işadamlarına Balıkesir’i tanıtmak istediğini söyledi. Uğur, "OSB’ye gelen Yatırımcılarla ben bizzat ilgileniyorum. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Gökmen Bey, durumdan beni haberdar ediyor, kendileri ile görüşüyorum, OSB’yi anlatıyorum. Mesela hafta sonu Güney Kore’nin İstanbul’da bir fuarı var. Kore günleri diye bir çalışma yapıyorlar Kore Başbakanı da gelecek. Bugün onunla ilgilendim mesela gidelim işadamlarına Balıkesir’i anlatalım diye düşünüyoruz. Oturduğun yerde kimse Balıkesir'e gelelim demiyor. Sonuçta burası bir ürün ve bizim ürünümüz kaliteli. Ulaşım anlamda avantajımız çok. Hızlı tren gelecek yakında sıkıntımız yok. Balıkesir OSB’yi nasıl pazarlarız, sonuçta ürün burası. Kurumsal kimlik yönünde de bu konuda çalışıyoruz. Dubai’ye gittiğimizde elimizde burasını anlatan bir şeyler olması lazım neticede. Bunlarla ilgili çalışma sürecindeyiz. Bu noktada yatırımcı avındayız” şeklinde konuştu.

OSB'DE EN BÜYÜK SIKINTI KALİFİYE ELEMAN

UĞUR: "KAYNAKÇI MÜHENDİSTEN KOLAY İŞ BULUYOR"

OSB’deki yatırımların tamamlanmasının ardından nitelikli personel sıkıntısı yaşanacağını kaydeden İsmail Uğur, kaynakçı, tornacı gibi ustaların mühendislerden daha kolay iş bulduğunu söyledi. Uğur, “Balıkesir OSB kalkınmasını tamamladığında bu sefer eleman ihtiyacı gündeme gelecek. En büyük sıkıntı kalifiye eleman. Meslek Liselerinin bu anlamda aktif olması lazım. Herkes mühendis olmak istiyor. Benim işyerimde 1 tane mühendis var 10 tane formen var. Gidip iyi bir kaynakçı olsa adam mühendisten iyi maaş alacak. Bu anlamda meslek liseleri çok önem arz ediyor. Bin 500 kişi Çinliler geliyor. Seneye eleman alıyorum dediğinde Balıkesir göç alacak, neden burada eleman yok çünkü. İyi bir kaynakçı, iyi bir tornacı yok. Onun için sanayileştireceğiz ama Balıkesir’in de sanayileşme kültürünü tamamlaması lazım. Esnafı ile küçük sanayisi ile buna adapte olması lazım. Eğer sanayileşecek İsek yazlıkçılık kültüründen kurtulmamız lazım. Koreliye gel diyoruz, adam yarın gelse biz ona adam bulamayacağız. İşsizlik var ama kalifiye adam sıkıntısı var. Bugün iyi bir kaynakçı 2-3 bin lira alır. Balıkesir’in sanayi kültürünü mantelite olarak tamamlaması lazım. Adam cumartesi pazar makine için parça arayacak, yanındaki eleman abi patron yazlıkta derse olmaz yani. OSB’de bu kültürü yaşamamız ve meslek lisesine öğrenci yönlendirmemiz lazım. İşkur’da 6 bin işsiz var ama İşkur’un 6 bin işsizi ile benim ihtiyacım olan 6 bin personel örtüşmüyor, sıkıntımız orada” dedi.

"14 YILDIR KİMSEYE 'NEDEN ÇİVİ ÇAKMADIN?' DEMEMİŞLER"

Aktif siyasete atılıp atılmayacağıyla ilgili milletvekilliği sorusunu cevaplayan İsmail Uğur, “Kendi işlerimiz var, ticari anlamda işin başındayız. Bunlar bugün için konuşulacak şeyler değil" diye konuştu. Balıkesir Sanayi Odası'nın önceki yönetimlerine göndermelerde bulunan BSO Başkanı İsmail Uğur, "Ankara’ya gittik bir sürü ilişkilerimiz oldu. Şunu gördüm, isteselermiş Balıkesir, bir Kayseri bir Gaziantep olurmuş yani. Çünkü herkese rahat ulaşıyorsun. Hafta sonu Koreli iş adamları gelecek. Ben İstanbul Ticaret Odası Başkanı ile görüştüm mesela. Geçmişte bu iş yapılmamış en büyük sıkıntı bu. İsteseler Balıkesir, bir Kayseri yada Gaziantep olurmuş ama onların böyle bir derdi olmamış. Biz yönetime gelince Organize Sanayideki atıl yerlerde inşaat başladı. Sonuçta kanun var, araziyi aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlaman ve üretime geçmen lazım. Kanunda yeri var. Bu kanuna uymayanların yerlerini geri alabilirsin. Düne kadar bunlar yapılmadı, biz kimseye bir şey demedik. Yönetim ve vizyon değişince kepçeler başladı çalışmaya. Ama zamanında kimse bir şey dememiş. 2000’de yer alınmış 14 yıldır 'neden çivi çakmadın?' dememişler kimseye. İş yapmayanlar gelecek olanlara da mani olmuş yani. Açıp haritaya baktığın zaman dolu gözüküyor. Orası dolu, burası dolu ama buralar arsa. 'Burası falan kişinin ses çıkarmayalım' ama yer dolu gözüküyor, gelen adama yer veremiyorsun" diye konuştu.

"BÜTÜN MESELE DERTLENMEK VE ÇALIŞMAK"

TOBB’un seçimlerinde yönetimde yer almamalarını da değerlendiren İsmail Uğur, “TOBB Yönetiminde İzmir ve Manisa her zaman yönetimde. Manisa Büyükşehir, Bursa ve İzmir yönetime gireceğim dediği zaman sıkıntı oluyor. Doğudan ve Karadeniz’den yazıyorsun yönetime ama iş bu tarafa gelince karışıyor. İstanbul ben de gireceğim yönetime diyor. Konya, Gaziantep, Kayseri de girince ortaya böyle oluyor. Burada yönetime de girsen bir şey yapmıyorsan bir anlam ifade etmez zaten. Bu konu çalışma prensibiyle ilgili. Yönetimde de olmayabilirsin; İstanbul, Ankara Ticaret Odası Başkanlarını arıyorsun, her şeye ulaşabilirsin. Bütün mesele dertlenmek ve çalışmak” dedi.

28.08.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BSO Başkanı Uğur: 'Yatırımcı Avındayız'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi