Şifrem?
408 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İsveçli Gazeteciler Balıkesir'i Dünyaya Tanıtacak
İsveç ve İskandinavya ülkelerinin en çok okunan gazetesi Expressen'in ve Allt Om Resor seyahat dergisinin yazarı Elisabeth Axas ve fotoğrafçı Cornella Nordström, Balıkesir'in turistik bölgelerinde incelemelerde bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yabancı basın mensupları Balıkesir'in deniz ve doğasına hayran kaldıklarını, bu eşsiz güzellikleri okuyucularıyla paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.

İsveç ve İskandinav ülkelerinin en çok okunan gazetesi Expressen'in yazarı Elisabeth Axas beraberinde aylık popüler seyahat dergisi olan Allt Om Resor'un fotoğrafçısı Cornella Nordström ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak geldikleri Balıkesir'de kendileri için hazırlanan özel bir tanıtım seyahat programına katıldı. İsveçli yazar körfezin eşsiz güzelliklerine bire bir tanıklık ederken fotoğrafçısı ise bu güzellikleri farklı bakış açısıyla yerinde görüntüledi.

İsveçli gazetecilere 5 günlük Balıkesir programında İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç eşlik etti. Konuk gazetecilere merak ettikleri her konuda yardımcı olan İlkay Karaağaç, deniz ve doğa turunda bölgenin tanıtımı için anlaşma yaptıkları özel bir seyahat acentesinde de rehber tahsis etti. Yabancı medya mensuplarına programları boyunca seyahat acentesinin sahibesi eşlik etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, "21- 24 Mart 2013 tarihleri arasında TUR 2013 Göteborg Turizm Fuarı Swenska Massan Fuar Merkezinde İsveç- Göteborg şehrinde gerçekleşmişti. Sayın Valimiz Ahmet Turhan'ın olurları ile bu fuarda Valiliğimizce Vali Yardımcısı Zeki Karaca ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı olarak ben görevlendirilmiştik. Fuar; Türkiye, Danimarka, Norveç, Slovakya, Letonya, Yunanistan, İsrail, İspanya, İtalya, Hırvatistan, Polonya, ABD, Güney Afrika, Japonya, Mısır, Makedonya, Fas, Tunus, Almanya gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 91 ülkeden 530 katılımcı ile gerçekleşmişti. Fuardaki çalışmalarımız sonucu İsveç'teki Turizm ve Tanıtım Ataşeliğimiz aracılığıyla bir çalışma yaptık. Buna göre; iki devlet arasında yapılan mutabakat sonucunda İsveç'ten basın mensuplarının turizm potansiyelimizin tanıtımı için Türkiye'ye davet edildiği bir program hazırladık. Girişimlerimiz sonucu ataşeliğimizin çabalarıyla İsveç devleti tarafından iki gazeteci ülkemize, Balıkesir'e gönderildi. İsveç ve İskandinavya ülkelerinin en çok okunan gazetesi Expressen yazarı - Expressen’e bağlı yüksek tirajlı aylık seyahat dergisi Allt Om Resor yazarı Elisabeth Axas ile derginin fotoğrafçısı Cornella Nordström Türkiye'ye 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında Balıkesir'imizin deniz ve doğa turizmini en güzel şekilde bizzat yerinde gözlemleyip, incelediler" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hazırladığı program çerçevesinde ağırlanan İsveçli medya mensuplarına Balıkesir ilinin turizm ve kültür potansiyeli her yönüyle anlatıldı. Tanıtım programı şu şekilde gerçekleşti:

"Cunda (Alibey) Adası gezisi, Taksiyarhis kilisesi, Sevim-Necdet Kent Kütüphanesi, Aşıklar Tepesi, Arnavut kaldırımlı taş sokaklarda gezinti, Ayvalık koylarında Tekne Turu (teknede yemek ikramı), tekne turu dönüşü Taş Kahvede sakızlı dondurma, lokma eşliğinde kahve ikramından sonra, Şeytan Sofrasından gün batımını izlenimi. Ayvalık şehir turu (Saatli camii, Taksiyarhis kilisesi, Ayvalık sokakları ve çarşısı), Sarımsaklı Plajı, Assos Antik Liman (yemek ikramı), Assos Antik kentini ziyaret, Cunda (Bay Nihat Restoran'da akşam yemeği), Türkiye ve Yunanistan'dan (Midilli Adası) gelen Rumların çok rağbet ettiği Ayvalık semt pazarının gezilmesi, A. Sıdıka Erke Etnoğrafya Müzesi, Kazdağları jeep safari ile Hasan Boğuldu, Sütüven Şelalesi, Mıhlı Çayı, Karabüvet Şelalesi, Zeus Altarı, Adatepe köyünde çay molası, Altınoluk köyünden panoromik manzara eşliğinde yemek ikramı, Evren Ertür Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi ziyareti, termal turizm merkezi olan Güre’de Adrina Otel'de masaj ve kaplıca kürü, yemek ikramı ve konaklama (Güre Adrina Otel)."

İsveçli gazeteciler son derece yoğun ve bir o kadar güzel olan programın son gününde Antandros antik kentinde inceleme gezisine katıldı. Hafta başından itibaren itina ile hazırlanan programda zaman zaman değişiklik yapan yabancı medya mensupları kendilerine serbest çalışma zamanı ayırdı. Basın mensupları Balıkesir'in deniz ve doğasına hayran kaldıklarını, bu eşsiz güzellikleri okuyucularıyla paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.

Yabancı medya mensuplarını en iyi şekilde ağırladıklarını belirten Karaağaç, bu özel programda misafirlerin konaklaması için 4 gün boyunca kapılarını açan Cunda Adası'ndaki Siyah Lale Butik Otel yetkililerine Balıkesir Valiliği adına özellikle teşekkür etti. İlkay Karaağaç, yabancı gazetecilerin Balıkesir'den son derece güzel izlenimlerle ayrıldıklarını, buradaki eşsiz güzelliklere tanıklık ettikleri için mutluluk duyduklarını ifade ettiklerini kaydetti. Karaağaç, Axas ve Nordström'u Körfez Koca Seyit Havalimanı’ndan ülkelerine yolcu etti. 

07.09.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İsveçli Gazeteciler Balıkesir'i Dünyaya Tanıtacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi