Şifrem?
103 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Türközen Hedeflerini Açıkladı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, halen daha belediye başkanlığı görevini yürüten ve 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’den 3. kez belediye başkanlığı adayı olan Hasan Bülent Türközen, bir basın toplantısı düzenleyerek yeni hedeflerini açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başkan Türközen’in, önceki gün Haliç Park Otel’de saat 11.00’de gerçekleştirdiği basın toplantısında, ilçede faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra CHP Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Fazıl Kamalı, Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis Üyeleri; Fatih Ayyürek, Hatice Arga, Ayşe Aynur Sokol, Yusuf Bilir, Cem Dede, Ahmet Yararbaş, Kenan Cankat, Cemil Oktay, Ayvalık Belediyesi’nin bazı daire amirleri ve 2014 yerel seçimlerinde Ayvalık Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olan CHP’lilerle, vatandaşlar katıldı. Seçim Danışmanları; Avukat Tuba Aysun, Avukat Özlem Yılmaz, Ayvalık Belediyesi’nin Basın ve Halkla İlişkiler Müdüresi Begüm İntepeler ve Psikolog İbrahim Övgün’ü de yanına alarak gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, geçtiğimiz Pazar günü İsmet İnönü Kültür Merkezinde, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Aday Adaylarının Tanıtım Toplantısında bahsettiği gibi gelecek döneme dair ayrıntılarını paylaşmak adına söz konusu basın toplantısını düzenlediklerinin altını çizdi.

Belediye Başkanlığı görevi süresince, Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li meclis üyelerinin büyük bir özveriyle çalıştığına dikkat çeken Başkan Hasan Bülent Türközen, “Biz, birlikte Ayvalık’ımız için düşündük, ürettik, uyguladık” diyerek, belediye meclis üyelerine, Ayvalık Belediyesi’nin Özel Kalemi Sibel Can, Mali İşlerde, Yeşim Cantank, Fen İşlerinde Seran Cenan, Yazı İşlerinde Halil Burgaz, Zabıta Savaş Keleş, Su Kanalizasyon Ufuk Uysal, İtfaiye Fatih Akat, Destek Hizmetleri Ayfer İvgen, Ulaşım Cengiz Atabey, Temzilikl İşleri İsmail Agamola, Kültür ve Sosyal İşler başta olmak üzere Ayvalık Belediyesi’nin tüm personeline ayrı ayrı verdikleri destekler nedeniyle teşekkür etti. Kendisinin bu zamana kadar kenedini ve yaptıklarını anlatan bir belediye başkanı olmadığını vurgulayan Başkan Hasan Bülent Türközen, “Benim işim pazarlama yapmak değil, iş yapmak oldu hep. Ama gördümki ben Ayvalık alt yapısı ile uğraşırken istemeden de olsa biraz uzak kalmışım dostlarımızdan, halkımızdan, sizlerden. Uzak kalmak derken zaten ben bu kentin çocuğuyum. Buradan başka bir kentte yaşamadım. İstemem de. Sadece bazen göremedik birbirimizi. O sebeple öncelikle görünemediğim dönemde neler yaptım onu anlatmak istiyorum siz basın mensuplarının aracılığıyla. O yüzden de bu basın toplantısı diğerlerinden biraz daha önemli benim için” dedi.

“SON 1 YILDA 30 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Ayvalık’a son 1 yıl içinde 30 milyonluk yatırım yaptıklarına işaret eden Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, yakında açılacak olan otogar, yeni kanalizasyon hatlarının çekilmesi, koku gidermek için terfi merkezine yeni hat çekilmesi, Üçüncü Su Hattının çekilmesi, Elektrik Tasarruf Sistemi, Kent Meydanı ve Sahil Düzenlenmesi, Sokak Sağlıklaştırılması, Duba, Çamlık, Kapri Plajlarının yenilenmesi, Kır Kahvesi ve Sarı Zeybek ‘in yenilenmesi, Eski Toptancı Hali’nin yenilenmesi, Fuaye Sanat Galerisi, Zeytin Müzesi ve Açık Hava Deniz Müzesi, Gönül Yolu Gezi Parkı, Kavşak ve Sinyalizasyon çalışmaları, Mezbahanın Rehabilitasyonu gibi çalışmalar hakkında brifing verdi.

2009 seçimlerinde vaat ettiklerinin yüzde 80’ini gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Türközen, “Ama özellikle kanalizasyon, su ve arıtmayla ilgili şunu söylemek istiyorum. Eğer bunları yapmasaydım. Büyükşehir’e kalacaktı. Hepiniz yeni yasayı biliyorsunuz. Büyükşehir’e kalması durumunda Ayvalık’ımızın bu hizmet ve yatırımları ne zaman alacağı belli olmayacaktı. Bu sebeple kentimizi daha yaşanılır bir hale getirecek çalışmaları tüm gücümle yapıp, bitirmek istedim. Bu çalışmalar gerçekleşirken operasyon geçirdim. Dolayısıyla özelikle 3. su hattının çekilmesi sırasında duraklama yaşamak zorunda kaldık. Kış aylarında yapılması planlanan denemeler ve teknik çalışmalar yaz aylarında yapılmak zorunda kaldı. Kentimizin yaz aylarında uğradığı yoğun ziyaretçi akını da durumu zorlaştıran ayrı bir unsur oldu ve geçtiğimiz yıla oranla daha az olsa da yine su kesintileri yaşandı bazı bölgelerde. Bu sıkıntıyı çözebilmek için de elimden geleni yaptım. Gece gündüz ekiplerle çalıştık. Ama bu durumun yaşanmasından dolayı duyduğum üzüntüyü tekrar dile getirmek istiyorum. Halkımızın ve esnafımızın anlayışına sığınıyorum” diye konuştu.

SOSYAL ÇALIŞMALARDA DEV ADIMLAR

Göreve geldiği günden bu yana çok çalıştığını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, görev süresince ilçede gerçekleştirdikleri sosyal çalışmaları da anlatmayı ihmal etmedi. Bu kapsamda; Zihinsel Engelliler Okulu, Ortopedik Engelliler Üretim Merkezi, Yaşlı Bakım Evi, Kız Yurdu, Öğrencilere Etüt Merkezi, Aş Evi, Sosyal Market, Köpek Barınağı, 65 Yaş Üstü ve Engellilere Ücretsiz Ulaşım, Öğretmenleri öğrenci ücreti ile taşıma herkese aylık abonman kart uygulaması ile daha ucuz ulaşım gibi. Bunların yanı sıra yatırımda bulunduğumuz ve devam eden projelerimiz de var. Peki, nedir bunlar? Gönül Yolu; Ayvalık Halkı İçin ve İstanbul-Taksim’de ki Gezi Parkında kaybettiğimiz arkadaşlarımız anısına yeni bir yaşam alanı olacağını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Ayvalıklı Gençler Spor Yapıyor. Yeşil alanlar ve bu konu hakkındaki davalar çok önemlidir.

Ayvalık’ın rotası doğru; kaptan değişirse rota da değişir diye boşuna demiyoruz. Bu gemide hep birlikte yolculuk ediyoruz. Dolayısıyla kimsenin gemiyi batırmak gibi bir arzusu olamaz. Ancak daha güzel bir Ayvalık için hepimiz çalışacağız. Katılımcı demokrasi ile beraber karar alıp uygulayacağız. 2 Eylül’de adaylık başvurumu yaptım. Çünkü benim yapacaklarım henüz bitmedi. Ayvalık’ın turizm gelirini zaten yüzde 25’lerden, yüzde 65’lere çıkardık ama Ayvalık’ı, Ege’nin Kültür Turizm Başkenti yapmak için şimdi kenti kimliklendirmek gerekiyor. 1900 tane tescilli tarihi binamız, 172 çeşit bitki türümüz, Hükümet politikalarına rağmen hala zeytin ve zeytinyağı başkenti olmamız, Kendimize özgü mutfağımız, Cunda’da balıkçılarımız, Su altı zenginlerimiz, Küçükköy’de dünyaca ünlü Sarımsaklı plajlarımız, Şeytan Soframız, Altınova’da Madra Barajımız, verimli topraklarımız, yer altı zenginliklerimiz, kum adamız, Doğa güzelliğiyle rüzgar sporlarına elverişli hava koşullarımız ve oksijeni bol iklimimiz, Bunların hepsi bu kent sadece deniz turizmi için değil, kültür turizmi için tercih edilir hale getiren unsurlar. Aynı zamanda kültür turizmini desteklemek için yaptığımız kültür ve sanat etkinlikleri de artarak devam ettirilmeli. Birçok gelenekselleşen etkinliğimiz devamlılığını korumalı. Nedir bunlar? Engelliler şenliği, Kültür Sanat Günleri, Cunda Müzik Günleri, Zeytin hasat Günleri, Tiyatro Festivali Belgesel Film Festivali gibi etkinlikler kenti canlı tutmaya ve kente turist çekmeye devam ediyor ve edecektir” dedi.

“ROTAMIZ BELLİ BU ROTADAN ŞAŞMAMAK İÇİN KAPTAN DEĞİŞTİRİLMEZ”

2011 seçimlerinde, Ayvalık’ta CHP’nin oy oranını yüzde 18 arttırdığına ve bu anlamda partime büyük katkı sağlamış bir belediye başkanı olarak önce insan felsefesi ve çağdaş insana yakışır bir yaşam kalitesi oluşturmaya devam edeceğini kaydeden Hasan Bülent Türközen, Ayvalık’ın rotası belli olduğunu ve bu rotadan şaşmamak için kaptan değiştirilmemesi gerektiğini vurguladı. Türközen, Agro Turizm, Ayvalık ve Cunda Aksı, Ayvalık Modern ve Güncel Sanat Müzesi, Ayvalık Akademi gibi yeni hedeflerini de basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı. Bu kapsamda, İstihdam Projelerini; Küçük Sanayi Bölgesi, Sanayi Bölgesi ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 2. Yat Limanı Projesi, Agro Turizm, Ayvalık ve Cunda Kültür Aksı, Ayvalık Modern ve Güncel Sanat Müzesi, Ayvalık Akademi, Balıkçı Barınağı ve Çekek Yeri, Semt Evleri, Cunda Mutfak Atölyesi, Engelliler Merkezi, Doğal Hayatın, Bitkisel Çeşitliliğin Tespiti Projesi, Gençlik Kampı, Kent Meclislerinin İnteraktifleştirilmesi, Yenilenebilir Enerji ve Ekoturizm Projesi, Temiz Ayvalık Projesi (çöp sorununa kökten çözüm) başlıklarıyla sıraladı.

İstihdam Projeleri kapsamında; Küçük Sanayi Bölgesi, Sanayi Bölgesi ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile 2. Yat Limanı Projesini anlatan Hasan Bülent Türközen, “Akdeniz Çanağı’nda1 milyonun üzerinde yat bulunmaktadır ve her geçen gün bu sayı daha da artmaktadır. Unutulmamalıdır ki, Ege’nin en önemli limanı Ayvalık’tır. Şu anda Türkiye’deki yat limanlarındaki doluluk oranları ortalamada yüzde 80’lerde seyretmektedir. Ekonomik anlamda yat turizmine bu projeyle çok büyük destek verilecektir. Tamamen çevre bilincine ve ekolojik dengeye uygunluk felsefesiyle, uluslararası standartlarda teknolojik altyapı ve üstyapısıyla 5 çıpalı bir yat limanı projesinden söz ediyorum. İstihdam ve yatırım projesi olarak da tüm teknik hazırlıklarımızla yeni dönemde gerçekleştireceğimiz en önemli projelerimizden biridir bu proje. Bunun yanı sıra Agro Turizm ile ise; Topraklarımız yaşadığı, köylümüz mutlulukla üretebildiği sürece varız. Ayvalık’ın ağırlıklı olarak geçimini tarımdan sağlayan Altınova beldesinin de eklenmesiyle köy sayısı 16 ya çıkmıştır. İlçe ekonomisi büyük ölçüde zeytin ve turizme bağlıdır. Ayvalık'ta zeytin dışında pamuk, çam fıstığı ve mandalina gibi tarım ürünleri de yetiştirilmektedir. Ayrıca bölgede, Bağyüzü ve Demircidere Köylerinde yetiştirilen Kozak Üzümü tanınmış bir üründür. Son yıllarda turfanda sebzecilik ve Kozak Çam Balı üretimi de yapılmaktadır. Arazinin yüzde 70'i zeytinlik olan Ayvalık'ta zeytinden sabun ve zeytinyağı üreten sanayi kuruluşları bulunmaktadır. Türkiye'de 72 milyon zeytin ağacı vardır ve bunun 1 milyon 750 bini ilçede bulunur. Ancak son dönemde en yoğun tarım zeytin üzerinden yapılmakta ancak zeytin üreticisi zorluklar ve ekonomik sıkıntılar yaşamaktadır. Tarım turizmi; kırsal ve tarımsal bir ortamda tarıma dayalı, modern ancak bir o kadar da geleneksel, alternatif bir turizm şeklidir. Amacı; kırsal kesim kadınlarına eğitim vererek turistleri çiftliklerde, ev pansiyonlarında ağırlayarak tabiatla iç içe; ekmek pişirmek, reçel yapmak, el işi öğrenmek, ata binmek, ormanda gezinmek gibi özlenen etkinlikleri yaşatmaktır” dedi.

AGRO TURİZM YENİ HEDEF

Agro Turizm tarım ve hayvancılığa bağlı geleneksel üretim biçimlerinin canlı kalmasını, yerel halka çevre koruma bilincinin aşılanmasını, girişimciliğin desteklenmesini çevreye zarar verecek boyutta turistik tesislerle turizm yapmak yerine, yerel halkın yaşadığı geleneksel mimariyle yapılmış binaları kullanarak turizm yapma olanağı sağlayacağının altını çizen Türközen, “Ayrıca yöresel mimari değerlerin korunarak turizm hizmetine sunulduğu sıra dışı konaklama desteklenmiş olacaktır. Geleneklerini devam ettiren ve basit bir yaşamları olan Ayvalık çiftçilerinin ve köylülerin yanında huzurlu bir doğal çevrede ziyaretçilerin tatillerini geçirmelerini sağlayacaktır. Ayvalık köylerindeki evler, ev pansiyonlara dönüştürülecek, kadınlara pansiyonculuk konusunda eğitim verilerek kadın istihdamı da sağlanacaktır. Ayrıca bu turizm sonucu elde edilen ürünlerin büyük bir kısmı Cunda'daki restoran ve otellerle kurulacak pazarlama ağı ile Ayvalık genelinde de alıcı bulacak ve şehir aynı zamanda geleneksel gastronomi açısından da zenginleşecektir.” İfadelerini kullandı.

Yeni hedeflerin arasında Ayvalık ve Cunda Kültür Aksı’nın bulunduğuna işaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Modern ve Güncel Sanat Müzesi ile çağdaş sanatı Ayvalık’a taşıdıklarını belirten Hasan Bülent Türközen, Ege’de yaşayan ve yaşamış olan sanatçıların koleksiyonlarının yer alacağı kalıcı sergi bölümü bulunan, Genç sanatı destekleyen ve proje odası olarak tanımlanabilecek geçici sergi bölümü ile gençlerin özgürce üretebilmeleri için destekleyen, sadece klasik ve modern çalışmaların yer almayacağı aynı zamanda güncel üretimi de perspektifine dahil etmiş bir projedir Ayvalık Modern Müze sadece kalıcı ya da geçici sergileri değil aynı zamanda performans sanatı, edebiyat, disiplinler arası sanat dallarına da yer vermeyi hedeflemektedir” diye konuştu.

AYVALIK AKADEMİSİ VE HERKES İÇİN EĞİTİM

Belediye Başkanlığı görevi boyunca her şeyden önce Ayvalık’ta barış, huzur ve özgürlük ortamını kimseyi ayırmadan var etmeye çalıştığını ve bunu başardığını kaydeden Başkan Türközen, “Ayvalık’ın barış ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğim. Artık bu yaşam biçiminin tüm ülkemize ve dünyaya geçebilmesi, bilimin ve sanatın özgürce üretilebildiği Ayvalık için, ‘Ayvalık Barış Akademisi’ ile sağlamlaştıracağız. Tarihe karşı, bilime karşı ve tüm gençlerimizin fırsat eşitliği ile özgür bir akademik ortamda üretebilmesine karşı sorumluluk projemizle, 19. Yüzyılda Ayvalık yerelinden batı Avrupa bilim dünyasına, özellikle sosyal bilimler alanlarında ciddi etki edebilmiş Ayvalık Akademi’nin çağdaş gerekliliklerle günümüze uyarlanması amacını taşıyoruz. Uluslararası standartlarda gerçekleştirmeyi planladığımız, içinde sertifika eğitimi, meslek edinim ve geliştirme programlarının olacağı, Ayvalık, Türkiye ve dünyadan akademisyen ve uzman katılımcılarında bulunabileceği yıl içinde sürekli faaliyette kalması hedeflenen sanat ve sosyal, kültürel çalışma atölyelerinin yer alacağı Ayvalık Akademi, öncelikle Ayvalık ve Körfez Bölgesi gençlerinin ve ülkemizdeki tüm gençlerin mesleki edinimine, bilimsel ve kültürel gelişimine, Ayvalık halkının sosyal-ekonomik yaşamına önemli katkılarda bulunacaktır. Ülkemiz ve Ayvalık için çok sayıda sosyal, kültürel, ekonomik yarara yönelik projenin üretilmesi, gençlerimizin Ayvalık’ı daha fazla yaşanabilir bulması Akademi’nin en temel hedeflerindendir” dedi.

Yeni dönemde sosyo-kültürel çalışmaların yanı sıra sanatsal faaliyetlere de ağırlık vereceklerini anlatan Türközen, “ Bu kapsamda; Sanat Atölyeleri, Resim, Heykel, Seramik, Plastik Sanatlar, Modern ve Güncel Sanatlar Atölye Çalışmaları, Sertifika Eğitim Programları Cunda Mutfağı Gastronomi Sertifika Eğitim Programı, Turizmci Yetiştirme Sertifika Eğitim Programı, İngilizce ve Yunanca Sektörel Sertifika Dil Eğitimi Programı, Endüstriyel Tarım Ürünleri Ekonomisi ve Gıda Dış Ticareti Sertifika Eğitim Programı, Ayvalık Araştırma- Geliştirme Birimi, Kütüphane-Doküman- Görsel-Kent Arşivi Birimi, Yerel Ekonominin Kalkındırılmasına Yönelik Proje Hazırlama Destek Birimi, Sosyal ve Toplumsal Çalışmalara Yönelik Proje Hazırlama Destek Birimi, Ayvalık Barış Akademisi’nin yapısını oluşturmaktadır. Lokomotif projelerimizden olan Akademi; Kırlangıç Kültür Kompleksi ve Yerel Ürünler Çarşı Projemiz, Ayvalık Modern ve Güncel Sanat Müzesi Projemiz, Ayvalık Kültür Aksı Projemiz, Agro Turizm Projemiz, Gençlik Kampı Projesi, Kent Konseyi ve Gençlik Konseyi işleyişi, Cunda’da Cunda Mutfağı Uygulama Atölyesi Projemiz, Gıda İhtisası ile tamamlanacak yerel, ulusal ve uluslararası sermayenin istihdama ve üretime dönüşeceği Organize Sanayi Bölgemiz ile toplumcu belediyecilik anlayışımızla, çevre, kültür-turizmi ve sürdürülebilir tarıma yönelik tüm projelerimizle bağdaşmayı sağlamaktadır. Proje ortaklarımız yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde uzmanlık sahibi, sosyal demokrasi anlayışında yapılardan oluşmaktadır. Hedef kitlesi; lisans, lisansüstü üniversite öğrencileri, akademisyenler, sanatçılar, uzmanlar ve kapsayıcı, eşitlikçi olması açısından eğitimini tamamlayamamış tüm gençlerdir. Programlar ve katılımcı profili güz ve yaz dönemlerine göre değişkenlik gösterecektir. Ayrıca dayanışma ve farklı tüm yapıları bir araya özgürce getirmek için yaz kampları, spor ve eğlence etkinlikleri ile Ayvalık Barış Akademi genç Ayvalık’ı önemseyecektir. Bu projeler; Kozak’tan Beşiktepe’ye, Altınova’dan Cunda’ya, Küçükköy’den Ayvalık Merkez’e, bu kentin her karışı ve her insanını kapsamakta. Mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi; Türkiye’nin partisidir. Sosyal demokrat ideoloji bizlerin birlik ve bütünlük felsefesidir. Biz de bu felsefeye inanarak; Ayvalık, Altınova ve Küçükköy için ayrıştırmadan bütünleştirerek çalışacağız. Çünkü tek ihtiyacımız bu birlik ve bütünlüğü kaybetmemektir” dedi.

Ayvalık’ta; adaylığı ile yeniden CHP’nin iktidarda kalacağından hiçbir şüphesinin olmadığını vurgulayan Hasan Bülent Türközen, “Ayvalık’ta yine ezici bir oy farkıyla seçimi kazanıp, genel seçimlerde Balıkesir’i kazanıp büyükşehiri alacağız. 2015’te de artık muhalefet değil, inanıyorum ki iktidar partisi olacağız” sözleriyle de yerel seçimlerde son derece iddialı olduklarını kaydetmeyi ihmal etmedi.

24.09.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Türközen Hedeflerini Açıkladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi