Şifrem?
110 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Japonya'da Türk Rüzgarı Esti
Dünyanın en önemli ve Asya’nın en büyük turizm ve seyahat fuarlarından olan "Jata 'Tabihaku' Travel Showcase 2013" fuarı 49. defa kapılarını açtı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

12-15 Eylül 2013 tarihleri arasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da Tokyo Big Sight East Exhibition Hall’da gerçekleştirilen fuar, 1964 yılından bu yana kesintisiz olarak her yıl düzenleniyor. Türkiye'nin de temsil edildiği fuarda Balıkesir’in tanıtım standı Japonların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan başkanlığındaki heyet Balıkesir’in destinasyon olarak tanıtımı için Tokyo’daki fuara katıldı. Heyette Vali Turhan ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Ekrem Özşen, Koordinatör Haluk Aksu, birim başkanı Serpil Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı (İGM) Ramazan Bahçavan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz yer aldı. Fuarın açılışından önce Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç Türkiye’den fuar için gelen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ile GKMA, BAKA, Karacadağ Kalkınma Ajansları yetkililerini ve heyetlerde yer alan İl Genel Meclisi Başkanlarını kabul etti. Daha sonra Büyükelçi Kılıç, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve heyettekiler Tokyo Camisinde Yunus Emre Enstitüsü Tokyo Kültür Merkezi tarafından organize edilen ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteği ile gerçekleştirilen etkinliğe katıldılar.

Asya’nın en büyük turizm ve seyahat fuarı olan JATA’ya 154 ülkeden 730 şirket, organizasyon, kurum ve kuruluş, 131 bin turizm profesyoneli ve ziyaretçinin katıldığı bildirildi. Fuarın profili; Kıtalar, ülkeler, turizm destinasyonları, acenteler, tur operatörleri, turizm ve tanıtma sektörü basın ve medyası, satın alıcılar ve turizm tedarikçileri tarafından oluşturuldu. Fuarın açılışında Türkiye stantlarını gezen Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç, Balıkesir standında Vali Ahmet Turhan'ı kutlayıp, teşekkür etti. Büyükelçi Kılıç, "Katılımınız Türkiye standını renklendirmiş ve Türkiye’nin Japon turistler nezdinde cazip bir turizm güzergahı olmasına büyük katkı sağlamıştır. Fuar esnasında yaptığınız görüşmeler, kurduğunuz bağlantılar ve geleceğe yönelik verdiğiniz kararlarla fuara katılım etkinliğinizin olumlu sonuçlarını en kısa sürede göreceğinizi umut ediyorum" dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç'a el dokuması Yağcıbedir halısı hediye etti. Türkiye standının diğer bileşenlerini de gezen Vali Ahmet Turhan, standın gerek yerleşim gerekse tüm turizm ögelerinin tanıtımına yer vermesi anlamında son derece başarılı bulduğunu belirtip emeği geçenleri kutladı. JATA fuarı 15 Eylül Pazar günü sona erdi. Sadece son iki günü halka açılan fuarda Türkiye, 126 metrekarelik alanda temsil edildi. Japonya Kültür Müşavirliği, kültür turizminin önemine vurgu yapmak üzere Türkiye'nin kültürel unsurlarını standa taşıdı. Türkiye standının fuarda bu yılki ana teması Efes antik kenti oldu. Fuarda Balıkesir tüm doğal, tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin Japonca hazırlanmış materyaller ile tanıtıldı. Türkiye standında Kültür Ataşeliğinin organizasyonuyla Japonya’da faaliyet gösteren firmalardan Japonya’nın en büyük 2. tur operatörü HIS Co. Ltd., JTB World Vacations, Inc., Hankyu Travel, Toruko Euro Tours, Nippon Travel Agency’ye bağlı JATS Co., Ltd., Türkiye’den Güder Tour temsilciliği de yapan Zencalada Co., Ltd. ve Kawamura-Tooru Office Co., Ltd. ile de görüşmeler yapıldığı bildirildi. Daha önceki Zürih Expo Turizm (İsviçre) ve Götebourg Uluslararası Turizm ve Seyahat (İsveç) fuarlarında olduğu gibi görüşme yapılan Japon seyahat acentaları Balıkesir’e belli bir program dahilinde davet edildi.

Öte yandan, fuar öncesi ve sonrasında Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve beraberindeki heyet; Japonya ve Güney Kore’de Japon Dış Ticaret Teşkilatı (The Japan External Trade Organisation-JETRO) başta olmak üzere, çok sayıda yatırımcı kuruluş ile karşılıklı ticaret ve yatırımı desteklemek için görüşmeler yaparak bilgi alışverişinde bulundu.

25.09.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Japonya'da Türk Rüzgarı Esti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi