Şifrem?
120 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Gömeç’te Gmka Destekli Konser
Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı Müzikle Yarışıyoruz adlı proje, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenirken Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu’nda müzik sınıfı oluşturuldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

2 aydan bu yana eğitim alan 60 öğrencinin Park Düğün Salonu’nda verdiği konser de büyük ilgi gördü. Gömeç’te hazırlanan Müzikle Yarışıyoruz adlı projeyi destekleyen Güney Marmara Kalkınma Ajansı 72 bin lira katkı sağlayınca çeşitli çalgıların yer aldığı müzik sınıfı oluşturdu. Burada öğrenciler müzik öğretmenleri Emrah Arısoy’dan gitar ve bağlama dersleri aldı. 2 aydan bu yana çalışan öğrenciler Grup Kıvılcım oluştururken, Belediye Düğün Salonu’nda ilk sınavlarını verdi ve büyük alkış aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban, daire müdürleri, öğretmenler ve celilerin katıldığı konser de büyük coşku yaşandı. Önce gitar grubu konser verirken, daha sonra sahneye gelen grup bağlama çalan arkadaşlarının eşliğinde çeşitli türküler seslendirdi. Bazı öğrenciler de solo türküler seslendirdi. Koroda ve saz heyetinde yer alan öğrenciler de büyük mutluluk yaşadı. Bir öğrenci, “Bu koroya başvurduğum için çok mutluyum. Çalıyorum söylüyorum. Her şeyi yapıyorum. Çok mutluyum” derken bir başka öğrenci, “Öncelikle bu projeye katıldığım için mutluyum. Hem gitar çalıyorum. Hem de müziği seviyorum. Emre hocaya teşekkür ederim” dedi.

Bir başka öğrenci de, “Gitar çalmayı öğrendim. Öğretmenime teşekkür ediyorum. Burada diğer arkadaşlarım bağlama filan çalıyor. Gitar çaldığım için mutluyum” dedi. Grubu çalıştıran müzik öğretmeni Emrah Arısoy da, “Evet şimdi Güney Marmara Kalkınma Ajansı destekli projemiz yaklaşık 6 aylık bir zamana yayıldı. Ama, biz bunun 2 aylık süresini kursa ayırabildik. 2 aylık süre zarfında bağlama ve gitar kursları açtık. Öğrencilerimizi bu şekilde yetiştirmeye çalıştık. Gene çok kısa zamanda çok güzel şeyler çıktığına inanıyorum. Bunun haricinde tabi kurslarımız devam edecek. Bir çok müzik aletimiz var. Gitar ve bağlamalardan zaten kurs açmak için 20’şer adet almıştık. Diğerlerinden de en az birer tane çalgımız var. O yüzden kurslarımıza devam edeceğiz. Sadece öğrencilere değil bütün Gömeç halkına kurslarımızı yaymaya çalışacağız. Konserimizden sonra, daha coşkulu konserler vermeye çalışacağız. Herkesi konserlerimize bekleriz.” dedi.

Konseri izleyen emekli öğretmen İsmail Filiz de, “Gömeç için güzel bir çalışma. Projeye katılan, bütün öğrenci ve öğretmenlere, ilçe milli eğitim müdürlüğüne, bu çalışmanın içinde emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi. Projenin mimarı olan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yalçın da “ Güney Marmara Kalkınma Ajansının destekledi bu projede amacımız, öğrencilerimize sanat eğitimi verebilmek. Öğrencilerimize okulu sevdirmek. Öğrencilerimize okulu sevdirip sonuç da başarıyı artırmak. Öğrencilerimiz bu proje sonucunda bu gün ilk sınavlarını vermiş oldular. Ve oldukça da başarılı geçti. Bundan sonra gerek derslerinde, gerekse eksersiz çalışmalarında kurslarımız devam edecek. Bu kurslarımız sonucunda da tüm öğrencilerimizin bir enstrümanla tanışmalarını ve çalmalarını hedefliyoruz. Herkese teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. İyi bir ekip çalışması olduğunu düşünüyorum. Bu dönemde de benzer çalışmalar yapacağız” dedi.

13.10.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Gömeç’te Gmka Destekli Konser

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi