Şifrem?
154 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkentte Balıkesir Rüzgarı Esti
Başkent Ankara'da Balıkesir rüzgarı esti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başkent Ankara'da Balıkesir rüzgarı esti. Balıkesir Valiliği öncülüğünde düzenlenen 'Balıkesir Tanıtım Günleri' etkinliği, Ankaralılar ile stantları ziyaret eden bürokrat ve siyasetçiler de unutulmayacak bir tat bıraktı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde 10-13 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşen Balıkesir Tanıtım Günlerine; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Danıştay Başsavcısı Mevlüt Çetinkaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, TBMM CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreteri Süleyman Erdem ile Ankara ve Balıkesir'den çok sayıda bürokrat, Balıkesir ve Ankara'daki gazeteciler, STK temsilcileri ve on binlerce vatandaş ziyarette bulundu.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın ev sahipliği yaptığı Ankara'daki tanıtım günlerine Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir milletvekilleri, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, eski Balıkesir Valilerinden Danıştay 8. Dairesinden emekli Atıl Üzelgün, Balıkesir'in Kaymakam ve Belediye Başkanları, daire müdürleri de katıldı. 4 gün süren etkinlikler hem organizasyon hem içerik olarak büyük beğeni topladı.

AKM girişindeki zeytin ağaçları ile turizm, tarih ve doğa güzelliklerinin yer aldığı fotoğraflardan oluşturulan seremoni Balıkesir'in zengin coğrafyasını gözler önüne serdi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan iç turizmde Balıkesir'i en çok tercih eden illerin başında Ankara'nın geldiğini belirtirken Balıkesir Tanıtım Günlerinin 2014 yılında İstanbul Feshanede de düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.

BALIKESİR'İN LEZZETLERİ MEST ETTİ

Etkinliğin son günü stantları gezen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Başbakanlık Tanıtma Fonundan Balıkesir Tanıtım Günlerinin ilk kez yapılıyor olmasından dolayı 50 bin TL maddi destek sözü verdi. Ayrıca Marmara İlçesinin standının ziyaretleri esnasında Marmara Kaymakamı Yakup Güven, Marmara Mermerciler Madenciler ve İş Adamları Derneği (MARMİAD) Başkanı Hasan Dinçer ve Saraylar Beldesi Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, kamu kurumlarının inşaatlarında Marmara Mermerinin kullanılmasını talep ederek Marmara ilçesindeki mermer üretimi hakkında brifing verdiler. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Balıkesir Tanıtım Günlerinin ilk defa yapılıyor olmasına rağmen bugüne kadar gördüğü en iyi tanıtım etkinliklerinden birisi olduğunu söyledi. Vali Turhan'ı kutlayan Beşir Atalay, ''İlinizin tüm dinamiklerini harekete geçirerek kültürel zenginlikleriniz, lezzetleriniz ve yöresel ürünleriniz ile sadece Balıkesir ve Balıkesirlilerin olduğu çok güzel bir tanıtım gerçekleştirilmiş” dedi.

Balıkesir Tanıtım Günlerinde ilçelerin hazırladığı gösteriler, halk oyunları, Balıkesir Türk Müziği Korosu tarafından verilen konserler, açılan resim ve fotoğraf sergileri, şiir günleri kültür ve sanat etkinlikleri olarak davetlilerden büyük ilgi gördü. Balıkesir Günlerinin en çok ilgi gören stantlarından birisi de gıda bölümü oldu. Balıkesir Lokantacılar Odasının standında Balıkesir mutfağı tanıtıldı. Balıkesir'in kırmızı ve etleri, sıcağı sıcağına ziyaretçilere sunuldu. Tirit, Sultan Kebabı, Kuzu Kavurma, Balıkesir Köftesi en fazla rağbet gören yemekler oldu. Bununla birlikte Bay Nihat Balıkesir'in denizdeki lezzetlerini, Banvit, Bu Piliç, Has Tavuk beyaz et, Yörsan süt ve süt ürünlerini, yine birçok yerli firma zeytin, zeytinyağı, peynir, höşmerim tatlısı başta olmak üzere kuru onlarca çeşit ürünü Tanıtım Günlerinde tüketicilerle buluşturdu. Lokantacılar Odası hepsi lokanta sahiplerinden oluşan 24 kişilik ekibi ile aralıksız hizmet verdi. Getirilen 2 ton kırmızı etin tüketildiği, diğer stantlarda da beklenenden fazla rağbet görmesi nedeniyle tükenen ürünlerin Balıkesir'den ayrıca takviye edildiği taleplerin karşılandığı öğrenildi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen Balıkesir Tanıtım Günleri 13 Ekim Pazar günü; Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turna tarafından oyun havaları icra edildi. Ayrıca yöresel halk oyunları gösterileri ve yöresel müzik dinletilerinin ardından sona erdi. Valiliğin 500 bin TL bütçeli tanıtım etkinliklerine 4 günde yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği, ''10.10 Balıkesir Günü'' çıkışlı etkinliğin amacına ulaştığı kaydedildi.

 

 

 

 

21.10.2013

Balıkesir Günleri

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkentte Balıkesir Rüzgarı Esti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi