Şifrem?
60 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

CHP'liler Cumhuriyet Bayramını Seytan Sofrasında Kutladılar
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Ergin tarafından Cumhuriyet’in 90. yıldönümü nedeniyle ilçe ve beldelerdeki CHP’lilere Şeytan Sofrasında kahvaltı verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Güneşli ve bahardan kalma bir havada gerçekleşen kahvaltı, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’in konukseverliğiyle gerçekleşen kahvaltıda; CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Balıkesir İl yöneticileri, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, CHP Küçükköy Belde Başkanı Murat Akıner, CHP Altınova Belde Başkanı Mesut Bilgili, Altınova Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan Aday Adayı Asım Sürer, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan Aday Adayı Rahmi Gençer, CHP Belediye Başkan Aday Adayı Elektrik Mühendisi Mesut Nail Akın, CHP’li İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, ADD Ayvalık Şube yöneticileri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube yöneticileri ÇYDD Ayvalık Şube yöneticileri ile yüzlerce partili hazır bulundu.

Oldukça zengin menüden oluşan ve beldenin yöresel tatlarından Boşnak Böreği'nin de davetlilerce büyük bir iştahla yenildiği kahvaltının sunuculuğunu ise TRT Sanatçısı Melda Duygulu’nun yaptığı gözlendi.

“CUMHURİYET CHP’LİLERE ATATÜRK’ÜN EMANETİDİR”
Kahvaltıda konuşan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Kutladığımız ve yaşatmak zorunda olduğumuz Cumhuriyet’in mayası, Kuvay-i Milliyenin verdiği Kurtuluş Savaşında, temeli Türk devrimlerinde olan Atatürk’ün Cumhuriyetidir” ifadelerini kullandı. Başkan Ergin konuşmasında, “Bizler, Atatürk’ün eseri Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak zorundayız. Çünkü Mustafa Kemal, ‘Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’ diyerek sonsuza dek biz Cumhuriyet Halk Partililere kurucusu ve sahibi olduğumuz Cumhuriyeti koruma onurunu bahsetmiştir. Atatürk’ün yaratıcı gücünden esinlenen Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu Coğrafya bütününde, Milli sınırlar içinde bütünleşmenin simgesidir, özgürlüktür, eşitliktir, gönenç ve mutluluk içinde yaşayan insanların vatandır; insanlık demektir, barış demektir, kardeşliktir. Bağnazlığın karşısında inanç özgürlüğüdür, tutuculuğun karşısındaki aydınlıktır, çağdaşlıktır” diyerek, kahvaltıya katılan herkesin Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Cumhuriyetin 90. yılında Atatürk’e ve Cumhuriyete düşman insanlar ortaya çıktığını vurgulayan Başkan Mesut Ergin, “Cumhuriyeti hep ileri götüremediğimiz onun eğitim politikalarını yaşama geçiremediğimiz için, bu gün laik Cumhuriyet ve toplumu yeniden yaratmak ve yaşatmak sorumluluğuyla karşı karşıyayız. İşte bu yüzden Atatürk’ün bu iki büyük eseri birbirinden ayrılamaz. Türkiye Cumhuriyeti; Cumhuriyet Halk Partisi demektir.

Atatürk Cumhuriyeti’ni yeniden inşa edecek, yurdumuzun üstüne çöken karanlığı dağıtacak, devrimci kadroların çatısıdır bu parti. Eski Yeni CHP tartışmalarının bir önemi yoktur. Bu gün önemli olan tek gerçeklik vardır. Türkiye Cumhuriyeti için; ‘Yeniden CHP’dir’ Yeniden CHP’nin iktidar olmasına ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Yaklaşan yerel seçimleri de işaret eden Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bugün belki de buna yönelik bir söylem bekliyor olabilirsiniz. Ancak bugün için söyleyeceğimiz yegane şey Büyük Ayvalık’ta da Cumhuriyet Halk Partisi bayramını yere düşürmemek için el birliğiyle çok çalışacağımız ve tüm Cumhuriyet Halk Partililerin el ele, kol kola, omuz omuza olacağıdır. Cumhuriyetçiler hep birlik olacaktır” diye konuştu.

“CUMHURİYET FAZİLET REJİMİDİR”
Ergin’den sonra kürsüye gelen CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman ise; Cumhuriyetin, millete dayalı cumhurun yani halkın iktidarı olduğunu vurgulayarak, “Milletin menfaatin gözeten daha da yalın bir ifadeyle fazilet rejimidir. Türkiye Cumhuriyet Devletimiz 90 yıl önce cumhuriyet rejimini seçerken, ümmet toplumundan millet toplumuna evrilmeyi amaçlamıştı. Geçmişimizdeki ümmet toplumu bilindiği gibi hanedanlığa dayanan iktidarın hanedan mensupları tarafından paylaşıldığı cemaat ve tarikatların da önemli ölçüde güç ve paylaşım içinde olunan bir toplumdu. İktidarı korumak adına, oğul ve kardeş katli, rakip görünenin boğdurularak bertaraf edilmesi, hukuk kuralları haline getirildiği, ilkellikten arındırılması mümkün olamayacak Osmanlı Devlet düzeni, sanıldığı gibi o kadar eski değildir. 90 yıl devlet yönetiminde çok kısa bir dönemdir. 90 yıl önceki bu çağ dışılıkla bir devlet yönetilemeyeceğini bilen kurucular bugün övündüğümüz ve kararlılıkla sahip çıktığımız cumhuriyet rejimimizi benimsediler” dedi.

Cumhuriyeti defolu duruma sokmak isteyenlere bu fırsatın verilmemesini isteyen CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, “Savaşım siyasetten geçer. Savaşım parlamentoya egemen olmakla kazanılır. Savaşım demokrasi kulvarında genel ve yerel yönetimlere egemen olmakla kazanılmış sayılır. Siyaset yapma yeri, kurumu; siyasi partilerdir. Her yurtseverin siyaset yapma hakkı olduğu kadar, siyaset yapması da yurttaşlık hatta günümüzde insanlık görevidir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet mitingleri ve Gezi parkı gibi eylemleri çok önemsediğini savunan Cihan Şişman, hedefe ulaşmada siyasetin şart olduğunun altını çizerek, CHP’nin kapılarının hangi siyasi platformdan gelirse gelsin tüm yurttaşlara açık olduğunu söyledi. Ancak bu noktada tek koşullarının yurtseverlik olduğunu kaydeden Şişman, “Herkesi ama herkesi, başta sivil toplum örgütlerini, kişileri, kurumları meydanlara çıktığımızda yanımızda görmek istiyoruz. Yoksa yarın çok geç olabilir” diye konuştu.



“BALIKESİR SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRENECEK”
Cihan Şişman’ın ardından konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ise; CHP Ayvalık Belediye Başkan Aday Adaylarının düzenlenen kahvaltıda bir arada birlik ve beraberlik halinde oluşturduğu bütünlükten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 30 Mart 2014’ta yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin başta Ayvalık olmak üzere Balıkesir’de de iktidar olacağını savundu. Yerel seçimlerin ardından Balıkesirlilerin sosyal demokrat particiliği öğreneceğini belirten Mavuk, “Öğrendiği zamanda CHP’yi hiçbir zaman iktidardan indirmeyecektir. Çünkü bizim görevimiz insana hizmet odaklıdır” dedi.

Konuşmaların ardından Şeytan Sofrasında düzenlenen yaklaşık 1 beşyüz kişilik kahvaltı büyük bir coşkuyla tüm hızıyla sürdü.

28.10.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir CHP'liler Cumhuriyet Bayramını Seytan Sofrasında Kutladılar

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi