Şifrem?
58 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türkiye'nin En Büyük Katı Atık Projesinde Sona Gelindi
Avrupa Birliği'nden hibe alınarak yapılan Türkiye'nin en büyük katı atık projesinde sona yaklaşıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, 27 milyon avroma mal olan projeyle Balıkesir'in 40 yıl çöp meselesi olmayacağını söyledi.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile katı atık projesi tesisinde incelemelerde bulundu. Tesisin yüzde 80'nin tamamlandığını müjdeleyen Başkan Ok, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, dernek başkanları ve oda başkanlarından oluşan heyete projenin detaylarını anlattı. Ok, "İnşallah önümüzdeki yıl geldiğimizde fidanlarla burası ve karşınızdaki çöp dağı tamamen kapatılmış olacak. Ağaçlarla, fidanlarla buluşmuş Balıkesir'de insanların tiksindiği bir yer olmaktan çıkıp, çevre için son derece hassas bölge haline gelecek. 5-6 ay önce burada gözlerimizi ve burunlarımızı kapatıp sımsıkı sıkardık. Bugün çöp dağı ıslah edilmiş ve fidanlar dikilmeye başlamış durumda. Hemen az ileride bu çöplükten sızan çöp sızıntı sularını görüyoruz. Burada rastgele derelerimize akıyordu, yer üstü ve yeraltı sularımızı kirletiyordu. Bundan böyle çöp sızıntı suları gelişi güzel şekilde derelere doğru akmayacak ve biraz sonra anlatacağım yöntemle arıtılacak" dedi.

TIBBİ ATIK TESİSİ İLE BALIKESİR KAZANACAK

Katı atık projesinin maliyeti ve barındırdığı ünitelerle ilgili bilgi veren Başkan Ok, "Burada yüz binlerce ton hafriyat yapıldı ve üzerine kil toprak serildi. Kil toprağın üzerine mebran serildi. O mebranın üzerine yarım metre çakıl taşı döşendi. Bu çakıl taşlarının altına da yağmur suyu drenaj hatları döşendi. Bu hatlar ile çöp sızıntı suları aşağıdaki setin orada toplama havuzu var, oradan da ileride devam eden iki inşaatın oradaki arıtma tesisinde çevreye zararsız hale gelecek. Hiç bir olumsuz katkısı olmayacak o pis suların. Ayrıca evsel atıklar ayrıştırıldıktan sonra gübre elde edilip tarımda kullanacak hale getirilecek. Ayrıca tıbbi atık tesisimiz var. Şu anda bizim tıbbi atıklarımızı Bursa'da bir firma topluyor. Kanunen onlara bu atıkları veriyoruz, bizden kaç para istenirse vermek zorundayız. Bundan böyle il, içe ve komşu illerde tıbbi atık ünitesi kurdurulmayacak. Balıkesir bunlardan gelir elde edecek. Proje kapsamında tekerlek yıkama ünitesi, kantar da bulunuyor. Kimyasal pilleri toplama ünitesi de bulunuyor. Hepsinin içinde olduğu bu tesis 5 il de yok. Bu tesisin değeri 27 milyon avro. Bunun yüzde 90'ı hibe. Borç değil hibe. Bu tesisi Balıkesir Belediyesi neredeyse bedavaya yapıyor. Gördüğünüz 

çöp dağları gözükmeyecek. Susurluk, Kepsut, Savaştepe, Bigadiç gibi ilçelerin çöpleri de buraya gelecek. 

Kepsut ve Susurluk'ta şu gördüğünüz çöpler Simav Çayı'nın yatağına dökülüyordu, onlarda toplandı ve buraya nakledildi. Bu proje Balıkesir için tarihi bir proje. Çöplerin çevreyi kirletmediği gibi önümüzdeki yıl baharda burada piknik dahi yapabileceğiz. Bu tesisi bedavaya Türkiye'ye kazandırıyoruz. Avrupa Birliği'nin de en yüksek hibe oranı bu proje. Bu projeye maalesef belediye meclisinde Ak Parti grubu karşı oy verdiler. Keşke bu güzelliğin içinde onlarda olsaydı. Hep beraber bunu paylaşsaydık. Maalesef kendileri karşı çıktılar. Gerekçeleri ise ihalenin kimde kalacağı idi. Sonuçta kanunlar var, ihaleler kanunlara göre yapılıyor. Proje kapsamında ayrıca onlarca araç alınacak. Biz verdiğimiz parayla bu araçların tekerleklerini alamayız. 40 yıl Balıkesir'de çöp sorunu olmayacak" dedi.

Toplantının sonunda söz alan Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Belediye Başkanı İsmail Ok'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yapılan hizmetlerle kazananın Balıkesir olacağını söyledi. Katı atık tesisinde bulunan çok sayıda köpek içinde Belediye olarak bir barınak yapacaklarını söyleyen İsmail Ok'a Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Makbule Oğuzkurt teşekkür etti.

ARAÇ FİLOSU İHALESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Proje çerçevesinde çok sayıda araç alacak olan Balıkesir Belediyesi'nin ihaleyi kısa süre sonra yapacağı kaydedildi. 22 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu, 1 adet arozöz, 1 adet buldozer, 1 adet damperli kamyon, 2 adet loder, 1 adet kompaktör, 1 adet pick up, 4 adet treyler, 2 adet tır, 1 adet forklift, 2 adet tıbbi atık aracı, 7 bin 280 adet çöp konteynırı, 150 adet geri dönüşüm kumbarası alınacağı öğrenildi.

 

05.11.2013

katı atık projesikatı atıkismail ok

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
06.05.2024 Tarihli Haberler
05.05.2024 Tarihli Haberler
04.05.2024 Tarihli Haberler
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türkiye'nin En Büyük Katı Atık Projesinde Sona Gelindi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi