Şifrem?
112 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'in Lezzetleri Feshane'ye Hazırlanıyor
Balıkesir, Ankara'dan sonra İstanbul'da da tanıtım günleri etkinliğine hazırlanıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

 Vali Ahmet Turhan 2014 yılı 10-14 Eylül tarihlerinde İstanbul Feshane'de "Balıkesir Günleri" için hazırlıkların şimdiden başlayacağını ifade etti.

Balıkesir Lokantacılar Odası, "Balıkesir’imizin Lezzetleri ve Değerlerini Tanıyalım" konulu program düzenledi. Vali Ahmet Turhan'ın onur konuğu olarak katıldığı yemek davetine daire müdürleri, esnaf odaları ve basın mensupları katıldı. Asri Mezarlık'taki Şehitlik Parkında gerçekleşen yemekte lokanta sahipleri bizzat işbaşına geçerek hünerlerini sergiledi. Programda ocak başına geçerek pişirdiği köfteleri basın mensuplarına ikram eden Vali Ahmet Turhan, Ankara’da yapılan 'Balıkesir Tanıtım Günleri'nde Lokantacılar Odasının Balıkesir'in lezzetlerini başarı ile temsil ettiklerini belirtip teşekkür etti. Tanıtım Günlerinin başarılı olmasında Lokantacılar Odasının büyük katkıları olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Turhan, Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız ve ekibini kutladı. Vali Turhan, "Eğer hazırsanız sıra İstanbul'da. siz hazır iseniz biz de hazırız" dedi.

Balıkesir’in kültürel zenginliklerine de değinen Vali Ahmet Turhan, “Balıkesir kültürel açıdan çok zengin bir şehir. Yemek kültürümüzde aynı şekilde çok zengin, bu kapsamda Balıkesir Yemekleri Kitabı hazırlıyoruz. Araştırdıkça çok farklı yemeklerimizi ortaya çıkarıyoruz. Bunları Türkiye ile paylaşma imkanı bulacağız. Buradan şu müjdeyi de vermek istiyorum. 10-14 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul Feshane de Ankara’da gerçekleştirdiğimiz tanıtıma benzer bir tanıtım yapmayı planlıyoruz” dedi.

Daha sonra kurulan ızgara tezgahlarında Balıkesir'e özel etlerden hazırlanan köfteler pişirilirken, yine Balıkesir'in önde gelen lezzetlerinden 'tirit' yemeği davetlilere ikram edildi. Kemik suyunda kaynatılan tirit özel ekmeği, özel sosu ve eti ile üzerine maydanoz ve üzerine nohut ilave edilerek sıcak şekilde servis ediliyor. Vali Ahmet Turhan ve diğer davetliler tirit ve köftelerin mükemmel olduğu görüşünde birleşerek ustalara teşekkür ettiler.

 

 

 

 

08.11.2013

hasan yıldızLokantacılar odası

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'in Lezzetleri Feshane'ye Hazırlanıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi