Şifrem?
124 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BİAD'dan Hükümete Dershane Uyarısı
Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD) Başkanı Osman Kurplikaya, dershanelerin 'küçük kar marjı ile çalışan küçük işletmeler' olduğunu ileri sürdü.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını ifade eden Kurplikaya, özellikle Doğu ve Gündeydoğu Anadolu Bölgelerindeki etüt merkezi ve okuma salonlarının kapatılması veya farklı formata çevrilmesinin terör örgütü PKK'nın ekmeğine yağ süreceğini iddia etti.

BİAD Başkanı Osman Kurplikaya, hükümetin dershaneleri kapatma kararına tepki gösterdi. Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Osman Kurplikaya, kamuoyunu uzun süredir meşgul eden dershaneler konusunda sivil toplum kuruluşu olarak düşüncelerini ifade ederek, "Dershaneler toplumda ihtiyaca binaen doğan işletmelerdir. İhtiyaç sebebini ortadan kaldırırsanız dershaneler kendisi ortadan kalkacaktır. Anayasa'mızın 48. maddesine göre teşebbüs hürriyeti güvence altına alınmıştır. Bu şekilde Anayasa'ya da aykırı bir işlem yapılmış olacak, hukuk devleti ilkesi ciddi yara alacaktır. Dershanelerin tasarıda özel okullara dönüşmesi yüzde 10 olarak sabitlenmiş. 100 dershanenin ancak 10 tanesi özel okula dönüşürken, bu yüzde 10'a uyacak bir taslağı dayatmak ne kadar mantıklı? Kapanmak zorunda kalan işletmecilerin mağdur olması da söz konusu olacaktır. Hepimiz işletmeciyiz, krediler kullanılmış, kısa ve orta vadede ödeme planları yapılmış. Siz dershaneleri kapatırsanız borcunu ödeyemeyen müteşebbisler olacaktır. Bunun illa böyle olacaksa bir takvime bağlanması, 3-5 yıl gibi bir sistemle yapılması doğru olacaktır. Dershanelerin ekonomiye pozitif katkıları, vergiler açısında da ciddi bir paya sahip. Bunlar ekonomik daralmaya sebep olacaktır. Dershanelerin kapatılması istihdamı da olumsuz etkileyecektir" dedi.

HÜKÜMETE TERÖR ÖRGÜTÜ HATIRLATMASI

Sözlerini Doğu ve Güneydoğu'daki eğitim üzerinde yoğunlaştıran BİAD başkanı Osman Kurplikaya, yaptığı değerlendirmede hükümetin aldığı kararın Milli Eğitim Bakanlığının tayin ile göndermekte güçlük çektiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da alternatif okuma salonlarında destekleyici olarak canı pahasına gidip hizmet veren öğretmenlere zarar verdiğini söyledi. Hükümete dershanelerin kapanması halinde terör örgütü PKK'nın ekmeğine yağ sürmüş olacağını söyleyen Kurplikaya, şunları söyledi:

"Dershanelerin kapatılması ayrıca kayıt dışı sistemlerin artmasına neden olacak. Öğrencisini özel okula veremeyenler özel ders ile açığı kapatmaya çalışacak. Bu özel derslerden devletimiz ne kadar vergi alacak? Mümkün değil, alamayacaktır. Dershaneler rant kapısı değil, küçük kar marjı ile çalışan küçük işletmelerdir. Rant, haksız kazanç anlamına gelir. Kar edebilen işletmelere rant kapısı gözü ile bakmak öğretmenlerimizi rencide etmektedir. Dershaneler 2 bin, 3 bin TL arasında hizmet veriyor. Özel okullar 15 bin ile 25 bin TL arasında özel okullar var. Bir kesim düşünün; öğrencisini devlet okuluna gönderebiliyor ve hiçbir destek veremiyor fakat orta gelirli kesim devlet okuluna gönderdiği öğrencisini dershane ile takviye ederek özel okula giden öğrencilere göre fırsat eşitliğini sağlamış oluyor. Siz dershaneyi kapatırsanız, bu fırsat eşitliğini yakalayan vatandaş bu açığı kapatmak için 15 bin lira ödeyip özel okula gönderecek. Bunun karşısında devlet 2 bin 500 lira takviye vereceğini iddia ediyor. Geriye kalan 12 bin 500 lirayı kim verecek? Ne olacak? Orta gelirdeki gençlik haksız rekabetten dolayı geride kalacak. Toplumda ciddi sosyal yaralara neden olacaktır. Çocuklarını hiçbir dershaneye gönderemeyenlerin çocukları ise etüt merkezleri ve okuma salonlarına gidiyor. İşveren kardeşlerimiz bunları destekleyerek ücretsiz eğitim aldırıyorlar. Bu noktaları da istedikleri formata getiriyorlar. Mantıken bu alt kesimi tamamen bitirici sistem ancak ve ancak şu anki görüntü PKK'nın ekmeğine yağ sürmek. Doğu ve Güneydoğu'da etüt merkezleri ve okuma salonlarında gençlerimizin enerjisini doğru noktalara kanalize edemezsek şer odakları bunları farklı noktalara yönlendirir. Bunun sonucunu hiçbirimiz kaldıramayız. Siz bu noktaları kapatmakla bu insanları PKK'nın kucağına atmış olursunuz."

 

27.11.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BİAD'dan Hükümete Dershane Uyarısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi