Şifrem?
150 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İşte CHP Büyükşehir Adayı
CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı süpriz oldu


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Sami Sözat Kimdir

      CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Balıkesir ziyaretinde tanıştığı Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat bir anda siyaset gündeminin ortasına düşmüştü.  DYP eski Milletvekili Sözat, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme ve ardından işadamları toplantısındaki mesajlarıyla dikkat çeken isim oldu. Kılıçdaroğlu´nun ismini not ettiği Sami Sözat'ın adaylığı kesinleşti. 
      Sami Sözat, Kılıçdaroğlu´nun Balıkesir ziyaretinden önce isminin CHP içinde konuşulduğunu bildiğini söylemişti..

   Sami Sözat'ın Adaylık ile ilgili haber metni
      
      BÜYÜKŞEHİR ÇOK BÜYÜK BİR ORGANİZASYON
      “Başkanlığını yürüttüğüm Ziraat Odası´nı bir basamak olarak görmedim. Ben bu makamı hizmet yeri olarak görüp, talip olanlarla beraber olmak daha doğrudur diye düşünüyorum. Geçmişteki tecrübelerim de bunu göstermiştir. yani burası atlama yeri değildir, hizmet yeridir. Görevi hizmet olarak görenlerin başarısı daha fazla olur, özverili çalışır.
      Millet şunun farkına varmıyor; bu Büyükşehir Belediye Başkanlığı fevkalade önemli meziyet. Eyalet oluyorsunuz ve o eyaletin sorumlusu oluyorsunuz; muazzam yetkilerle donatılmış, sorumluluk isteyen bir makam. Bu makamın da hakkını vermek lazım. Onun için partililer de bu işe bakarken böyle bakmalı. 
      
      DEMEK Kİ BALIKESİR´DE BİR İZ BIRAKMIŞIZ
      Hatıra binaen gel kardeşim sen aday ol denilip sunulacak bir yer değil. Hatırla gönülle bu iş olacak değil. Hata yapmadan, hatasız ve Balıkesir´in geleceğini hazırlayacak bu makama talip olanların, talip olmayanların iyi değerlendirilip bir rota çizmek lazım. Tabi hiç bir partinin iç işlerine karışmak veya idare etmek gibi bir düşüncem de olmaz. 
      Bana gelen tekliflere de teşekkür ediyorum. İnsanın hatırlanması, bu yere layık görülmesi güzel bir olay. Demek ki memlekette güzel bir iz bırakmışız, hatırlanmışız ki bu görevin altından kalkabileceğimiz noktasında arkadaşlarımızın görüşleri zuhur etmiş. Ben saygı duyuyorum, teşekkür ediyorum. Adaylık konusunda bir düşüncem yok.
      
      BURADA TEŞKİLATLARIN TALEBİ ÇOK ÖNEMLİ
      Ama şunu da belirtmek isterim ki her şey düşünülerek olmaz. Yani burada hani bir açık kapı mı bırakıyorsunuz gibi, adaylık mı düşünüyorsunuz anlamında söylemiyorum. Bazı arkadaşlarımızın düşüncesinin olmamasına rağmen, bu görevi yapabilecek, başarılı olabileceğine inandığımız insanlar varsa onların kapısı çalınsın ve onlar bu göreve hazırlansın. Tabi burada teşkilatların talebi önemli. Çünkü çalışacak olan teşkilatlar. Balıkesir´in 900 küsur köyüne bir kişinin ulaşması mümkün değil. Balıkesir merkezinde 40 mahalle var, Balıkesir´in 20 ilçesi var. Bir kişi bunlara ulaşamaz. İsmi gider, bu ismi oralara ulaştıracak olanlar da teşkilatlardır. Tabi teşkilatlara rağmen de filanca kişi olsun diye diretmek çok sakıncalıdır, sonucu etkileyen bir faktördür. Bunları da dikkata alacaklardır diye düşünüyorum. Onun için aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Hayırlısı neyse o olsun.
      
      YANLIŞI DOĞRUYU SÖYLEYECEK CESARETTE  ADAMLARA İHTİYAÇ VAR
      İnsanlara tepeden bakan değil, insanları kucaklayan. Seçimden seçime gel kardeşim bana oy ver diyen değil, seçimden önce gelmiş kahvesinde çay içmiş, gelmiş esnafın dükkanında hayırlı işler kardeşim demiş, ne var ne yok demiş. İktidardaysa bizden istediğin bir şey var mı; muhalefette ise benden istediğin bir şey var mı; dile getirmek istediğin bir şey var mı, Sıkıntın nedir diye sormuş, onların dertlerine ortak olmuş insanlarla bu hizmet gider. Tepeden bakan, genel merkezden talimatla hizmet yapacak adamlarla bu iş olmaz. Zaman zaman genel merkezin haksız talepleri olabilir, haksız icraatlara zorlama olabilir. Hayır bu yanlıştır, bu bizim Balıkesir´e uymaz, esnafımıza uymaz, çiftçimize uymaz diyebilecek cesarette, inançta adamlara ihtiyaç var. Böyle olmalıdır yani. 
      
      KANUNİ YETKİLERİ VATANDAŞIN LEHİNE KULLANACAK İNSANLAR   BU İŞLERİN BAŞINDA OLMALI
      Ne yapalım kardeşim, bu mesele genel merkezin talimatı denmemeli. Her şey kanunla da olmaz. Kanunları çiğneyelim, takmayalım da demiyorum. Ama kanunlar hep elastikidir. Bu kanunların bir yerinden vatandaşın lehine, kişilerin değil, vatandaşın menfaatini önde tutarak o kanunların bir yerinden dalarak bu hizmeti çoğaltabilen adamlara ihtiyaç vardır. Öyle olmalıdır. Kanun böyle diyor kardeşim, kanun bana bu yetkiyi vermiş ben de böyle kullanıyorum değil, vatandaşın lehine kullanacak insanlar olmalıdır.
      
      AKLI, BEYNİ, YÜREĞİ CESUR İNSANLARA İHTİYAÇ VAR
      Zaman zaman yanlışlara yanlış, yanlış yapmak isteyenlere dur kardeşim yapamazsın, yaptırmam diyecek cesaretli insanlara ihtiyaç vardır. susan, korkan, her türlü ricayı emir terakki edip hazırolda duran insanlarla da bu iş olmaz. Cesur adamlara ihtiyaç var. Aklı, beyni, bileği, yüreği cesur olan insanlara ihtiyaç var. Ancak öyle olur. Çünkü bir geçiş dönemi. Taşları yerine oturmuş bir il almıyorsunuz. Bir il var orta yerde büyükşehir oluyor, hiç bir şey ortada yok. Bunları, bu taşları yerine oturtacaksınız, binayı inşa edeceksiniz. Faktör insan. Bu faktörü hiçe sayarak olmaz. İnsan faktörünü daima önüne koyarak hizmet etmek lazım. 
      
      MİLLET ARİFTİR, NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAR...
      Basın toplantısı yapıyorsunuz, benim projelerim şunlar şunlar diyorsunuz. Projeleri o bölgenin insanı tayin eder. Benim projem, düşündüğüm bir şey olabilir. Ama o bölgenin insanlarıyla paylaşamıyorsam, paylaştığım zaman tepki görüyorsa ´ben bunu düşündüm, bunu yapacağım´ dersen hizmet olmaz. Çok geniş bir yelpazede meseleye bakmak lazım. İstişarenin, diyaloğun bu yönetimde çok çok önemli yeri vardır. Ama ben bazı aday olacak isimlerini duyduğum kişilerin bu diyaloğu yaptığını hiç sanmıyorum. bu diyalogdan geldiğini hiç sanmıyorum. Ne dediğimi milletimiz ariftir anlar."

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sami Sözat Kimdir

22.12.2013

Sami Sözatadaylarbüyükşehir adaylarıCHP adayıCHPZiraat OdasıBelediye Başkan Adayıchp belediye baskan adayi

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İşte CHP Büyükşehir Adayı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi