Şifrem?
63 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Gazeteciler Hatıra Ormanı Kuruldu
Balıkesir'de 'Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı' kuruldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Vali Ahmet Turhan'ın da katıldığı tören ile hatıra ormanına ağaç dikimi yapılırken; Vali Turhan, Balıkesir'de 3 bin 500 hektarlık alanda 3 milyon 300 bin ağaç dikileceğini söyledi.

Balıkesir'in merkeze bağlı Cinge Köyü yakınlarında 'Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı' kuruldu. Bin 750 adet fıstık çamının dikili olduğu hatıra ormanda düzenlenen ağaç dikme törenine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Basın Yayın ve Enformasyon Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli, Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Basın Yayın ve Enformasyon Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli, Türkiye'de 12 şehirde gazeteciler için hatıra ormanı kurulduğunu söyledi. Müdür Dereli, "2012 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 12 şehirde gazeteciler için hatıra ormanı oluşturuldu. Bu illerden birisi de Balıkesir. Ben Çanakkale İl Müdürü olduğum için Balıkesir'den de sorumluyum. Çanakkale'de daha önce kurulmuş olan ormanın ihya çalışmalarını yaptık, yenileştirdik. Balıkesir ile ilgili de valimizden talebimiz oldu. Bu kapsamda hatıra ormanımıza bin 750 adet fıstık çamı ağacı dikildi. Bugünde sembolik olarak son dikimi yapacağız" dedi.

Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, ağaçlandırmanın köylülere de gelir oluşturacağını söyledi. Müdür Yalçın, "Bugün burada gazetecilerimizin talepleri ile Basın Yayın Enformasyon Bölge Müdürlüğü'nün müracaatı ile dikim töreni gerçekleştireceğiz. Bu yıl ki ekimlerle bin 750 adet fidan dikildi. Bizim Balıkesir genelinde toplam 3 bin 500 hektar alanda ağaçlandırma çalışmamız var. Arazi hazırlığı tamamlandı. Toplam 3 milyon 300 bin adet fidanı bu kış Mart sonunda kadar tamamlayacağız. Buradaki hatıra ormanının alanı ise 2 hektarlık bir alan. Gazeteciler isterse gelecek yıllarda da ağaç dikmeye devam ederiz. Fıstık çamından köylülerimizde faydalanacak. Fıstık çamının geliri kozalak verimine göre her yıl değişmekte, bu yıl verim az. Ağaçların budanması konusunda bölge köylülerini eğiteceğiz, sonra köylülerimiz budamayı kendisi yapacak. Köylülerimiz ağaçlarımızı sahiplensin, bunun kozalağını köylülerimiz toplayacak" dedi.

Vali Ahmet Turhan, Balıkesir'de bir haftadır süren sisli havaya dikkat çekti. Bir hafta süren sisli bir hava daha önce görmediğini söyleyen Vali Turhan, "Balıkesir'in yüzde 47'si ormanlarla kaplı. O yönden çok şanslıyız. Balıkesir yaşanabilir bir kent diyorsak bu orman varlığımızdan dolayıdır. İnşallah bunu hem korumak hem de genişletmek için bölge müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yapıyor. Bu yıl 3 bin 500 hektar alan ağaçlandırma çalışması başladı. 3 milyon 300 bin civarında fidanı toprakla buluşturuyoruz. Köylülerimizin ekonomik seviyesini yükseltmek için 197 bin badem, ceviz ve fıstık şeklinde de çalışması var. Orman Bölge Müdürlüğümüz okul bahçelerinde, camilerde bile 10 bin ağaç dikti. Gazeteciler Hatıra Ormanı için bin 750 ağaç dikilmiş ancak bunu yaygınlaştırmak için bir tören yapalım istedik" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından basın mensupları ve il protokolü kendileri için hazırlanan ağaçları dikti. Bir süre önce sosyal medyada kendisine hesap açan Vali Ahmet Turhan, ağaç dikiminde kendi cep telefonu ile çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. Ağaç dikim töreni sonrasında Cinge Köyü'ne uğrayan Vali Turhan, burada köylüler ile bir süre sohbet ederek çay içti. Köylülere bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Vali Turhan, köylülerin ihtiyaçları olmadığını söylemesi üzerine Türkiye'nin bir çok yerinde çalıştığını ancak Balıkesir köylüsü kadar kanaatkar insanları görmediğini söyledi.

24.12.2013

Hüseyin YalçınRamazan Demir

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Gazeteciler Hatıra Ormanı Kuruldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi