Şifrem?
280 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Mevlana Balıkesir'de Anıldı
Balıkesir'de, Hz. Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü anısına anma programı düzenlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Belediyesinin düzenlediği gecede sema gösterisi izleyenleri adeta büyüledi. Kapalı Spor Salonundaki etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı.

Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü anısına gerçekleştirilen programa; Belediye Başkanı İsmail Ok, MHP Balıkesir İl Başkanı Bayram Çılgın, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, MHP’nin bazı il ve ilçe yöneticileri ile kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı. Sunucu Murat Gökşen’in Mevlana’nın şiir ve hikayeleri ile süslediği program, Belediye Başkanı İsmail Ok’un açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Ok, Türk milletinin büyüklüğünün en önemli göstergelerinden birinin de Mevlana, Yunus ve Hacı Bektaş gibi bu topraklara Türk-İslam mührünü vuran büyükleri yetiştirmesi olduğunu söyledi. Balıkesir’i, diğer illerden farklı kılan nedenlerden birinin Karesi Bey, Zağnos Paşa ve Hasan Basri Çantay gibi yetiştirdi büyük değerlerle Kuva-yi Milliye’de ‘Devletleşen Şehir’ unvanı almasına vesile olan kahraman ataları olduğunu söyledi. Türk milletinin, yetiştirdiği bu değerlerle sadece kendisi için değil, İslam alemi ve insanlık için de bir ışık olduğunu dile getiren İsmail Ok, Türk milletinin, yetiştirdiği değerleriyle, uluları ve şehitleri ile iftihar ettiğini kaydetti. Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, şunları söyledi;

"Allah’ımıza sonsuz şükürler olsun ki, Yüce Türk milletinin ferdi olarak dünyaya gelmiş ve İslam ümmetinin bir bireyi olarak yaşamanın hazzını tadıyoruz. Ama maalesef etrafımız, özellikle İslam alemi, kan-revan içerisinde. Suriye başta olmak üzere, Afganistan'da, Irak'ta, Pakistan’da her gün yüzlerce kardeşimiz katlediliyor. Ben, gaflet ve dalalet içerisinde olanlara, ‘Allah hidayet nasip etsin’ diyorum. ‘Eğer gerçekleri görmezlerse, onları bizden uzak tutsun’ diye dua ediyorum. Çünkü asırlardır İslam’ın bayraktarlığını yapmış olan bu asil millet, iki cihanın sultanı Hz. Muhammed aleyhisselamın övgüsüne mazhar olmuştur. Dolayısıyla bu milleti kimse uyutamaz. Türk milleti, kendini aldatanlarla kendine hizmet etmeyi şeref kabul edenleri Allah tarafından kendisine bahşedilen o sezgileriyle rahatlıkla ayırt edebiliyor. Zor günler geçiriyoruz; Başta Türkiye'miz olmak üzere İslam aleminde birlik ve beraberliğin daim olması için önce Türkiye'nin güçlü olması gerekiyor. İşte onun için her zamankinden daha fazla dua edelim, her zamankinden daha fazla kenetlenelim. Bu dünyada Allah’ın yarattığı kulların zulme uğraması son bulacaksa, bu dünyada Müslüman kanının akışına son verilecekse, (ister Hıristiyan, ister putperest olsun) geçmişte olduğu gibi yine Türk milleti sayesinde olacaktır. ‘Türk’ kelimesini ağzına almayı kabul edemeyenler, bizden değildir. Onlara aldanmayın. Türk demek, Müslüman demek; Türk demek, zalimin korkusu demektir. Allah, insanları kavim kavim yaratmış. Siz ne oluyorsunuz da ‘Türk devleti yok’ diyorsunuz? Bu Türk devleti, İslam'ın bayraktarlığını yapmıştır. Bu nedenle ben, yüce Türk milletinin yine şanlı tarihinde olduğu gibi canlanışının, kıpırdanışının işaretlerini ziyadesiyle görüyorum. İşte Balıkesir’de birlik ve beraberlik var. Allah'ın izniyle bu birlik ve beraberlikle bizler, başta Balıkesir’imiz olmak üzere ülkemize ve insanlığa hizmete kendimize adadık. Bizlerden dualarınızı eksik etmeyin."

Belediye Başkanı İsmail Ok, 2014 yılının neye inanırsa inansın masum ve mazlumların gözyaşlarının durduğu, akan kanın ve şiddetin son bulduğu, insanlığın barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir yıl olması dileğinde bulundu. Kur`an-ı Kerim tilavetindn sonra Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi ve 2004 yılı Dünya Kuran okuma birincisi Adem Kemaneci, Enbiya Suresi’nin 83-93’üncü ayetlerini okudu. Türk Tasavvuf Müziği Sanatçısı Ömer Faruk Özcan Belediye Konservatuarı Türk Tasavvuf Musikisi Sazları eşliğinde izleyenlere tasavvuf eserler sundu. Mevlithan ve gazelhan Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi İsmail Coşar da münacat ile izleyicilere manevi haz yaşattı. Coşar, 27 Aralık tarihinin aynı zamanda İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatıp güzel bir tevafuk yaşandığını ifade etti. Bu vesileyle milli şairin Çanakkale Şehitleri adlı şiirini gazel olarak okuyan İsmail Coşar izleyicilerden büyük alkış aldı. Programın sonunda İzmir’den gelen Meşk Sema Grubu sahne aldı. Sema grubunun gösterisi salonu dolduran izleyenler tarafından çok beğenildi. Mevlana'yı anma gecesinde izleyicilere gülsuyu, kolonya ve bayrak dağıtıldı. Belediye Başkanı İsmail Ok, programda yer alan sanatçıları kutlayıp hepsine teşekkür etti. 

28.12.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Mevlana Balıkesir'de Anıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi