Şifrem?
270 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BBGD'den 'Gazeteciler Günü' Yemeği
Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği (BBGD), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yemek düzenledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dernek Başkanı Emrah Ayyıldız, 10 Ocak tarihinin bir bayram olarak algılanmaması gerektiğini söyleyerek 10 Ocak'ın dayanışma günü olduğunu kaydetti.

BBGD tarafından düzenlenen ve 120 civarında katılımcının olduğu yemeğe Vali Ahmet Turhan, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Edip Uğur ile Tülay Babuşcu, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı (BTO) Fahri Ermişler, BTO Meclis Başkanı Yücel Yılmaz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, İl Müftüsü Turgut Açari müdürleri ve Balıkesir'de görev yapan çok sayıda gazeteci katıldı. Yemekten önce günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan BBGD Başkanı Emrah Ayyıldız, "Bugün basın çalışanlarının çalışma, yaşama, mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma olanakları bakımından 10 Ocak 1961’den daha iyi, daha düzgün, daha ileri haklara sahip olduklarını hiç kimse öne süremez. Bu nedenle hangi gerekçeyle olursa olsun bir bayramdan da söz edemeyiz" dedi.

10 Ocak tarihinin mesleki anlamda dayanışma günü olduğunu söyleyen Ayyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın yürürlük kazandığı gündür. Bu yasa, basın emekçilerinin sigortalı çalışmasını, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve belki en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye bağlamaktaydı. 10 Ocak gününün “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olmasının tek nedeni budur. Hep tekrarladığımızı bir kez daha tekrarlayalım: 10 Ocaklar bizim için bayram günü değil, dayanışma günleridir. Biz de dernek olarak 2 yıldır bu öngörüyü ön planda tutarak bugünü hep birlikte geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Önerimiz; 5953 sayılı, Basında Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi hakkında kanunun yeniden düzenlenerek, çağdaş ülkelerin basın çalışanlarına tanıdığı tüm hakların meslektaşlarımıza tanınmasıdır. Dileğimiz; Basın özgürlüğünün önündeki yasal düzenlemelerin de bir an önce ele alınarak değiştirilmesini ve ülkemizde basın özgürlüğünün gerçek anlamda yaşanmasıdır. 10 Ocak Basın Bayramı’nı gerçek anlamıyla kutlayabileceğimiz günlere el birliğiyle ve en kısa zamanda ulaşmak umudu en büyük dileğimizdir. Buraya kadar olan bölüm sebep, sonuç ile dilek ve temennilerden ibarettir."

REKLAMDA İŞİNİZE GELİYORSA DÖNEMİ

BBGD Başkanı Emrah Ayyıldız, son dönemlerde reklam verenlerin reklam fiyatını kendi belirlediğini ve 'işinize geliyorsa' mantığının sektöre hakim olduğunu kaydetti. Ayyıldız, "Düşünün ki, hazırladığımız gazetelerin fiyatlarını, bizden talep edilen reklamların fiyatlarını bizler değil, 'Şu kadara yaparsanız yapın' ya da 'İşinize geliyorsa' ifadelerini kullanarak bizim ürünlerimizin bedellerini belirler hale geldiğini biliyor musunuz? Bir manavdan 1 kilo domates alırken domatesin fiyatını, bakkaldan aldığımız 1 paket makarnanın fiyatını hangimiz belirleyip de alabiliyoruz? İşte gelinen bu noktada biz gazete, dergi, televizyon ve radyoların çalışanları, ekmeğini yediğimiz kuruluşların temsilcileri olarak buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Bu gazeteler, dergiler, televizyonlar ve radyolar sadece haber alma araçları değildir. Gün gelir sesinizi duyurmak istediğiniz veya zorunda kaldığınız bir anda size de lazım olabilir" şeklinde konuştu. Ayyıldız, basın mensuplarının birliktelik yemeğine katkı sağlayan Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur'a da teşekkür etti.

Sıcak bir ortamda geçen ve sohbetlerin edildiği birlik ve dayanışma yemeğinin ardından protokol üyeleri ve basın mensupları günün anısına hep birlikte fotoğraf çekildi. Vali Ahmet Turhan başta olmak üzere milletvekilleri Edip Uğur ve Tülay Babuşçu ile diğer tüm katılımcılar 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen bu etkinlikten dolayı BBGD yönetim kurulunu kutlarken, tüm basın mensuplarının bu özel gününü de kutlayıp çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.

 

10.01.2014

Emrah AyyıldızFeridun SüzerBalıkesir Gazeteciler Cemiyeti

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BBGD'den 'Gazeteciler Günü' Yemeği

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi