Şifrem?
320 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edip Uğur'dan Zehirli Atık Tesisi Açıklaması
AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, Dursunbey Odaköy'de zehirli atıkların muhafaza edileceği katı atık tesisinin yapılmayacağını açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, Dursunbey Odaköy'de zehirli atıkların muhafaza edileceği katı atık tesisinin yapılmayacağını açıkladı. Konuyla ilgili Bakan ile görüştüğünü ve tesisin kesin yapılmayacağı sözünü alan Edip Uğur bu bilgiyi Dursunbeyliler'le paylaştı.

VALİLİK DUYURUSU HALKI AYAKLANDIRDI

Balıkesir Valiliği'nin geçen hafta cuma günü Dursunbey ilçesinde Odaköy köyünde kurulması gündeme gelen zehirli atıkların depolanacağı katı atık tesisi ile ilgili yayınladığı duyuru vatandaşları ayaklandırdı. Valilikçe halka dağıtılan duyuruda Şen Madencilik'e ait 1. ve 2. sınıf düzenli depolama tesisi projesiyle ilgili ÇED raporunun yeterli olduğu ve kabul edildiği bildirildi. En başta Dursunbeyliler'in büyük tepkisini alan bu proje ile ilgili ilk gelişmeler sonrası Odaköy’e bir heyet ile giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur Dursunbey'de halka rağmen bu tesisin Odaköy’e kurulamayacağını ifade ederek bunu kurdurtmayacağı sözünü vermişti. Ancak bu sürecin uzun bir süreç olduğunu o günkü konuşmasında ifade eden Edip Uğur süreç sonunda bu tesise izin vermeyeceklerini açıklamıştı. Bu gelişmelerin ardından geçen hafta cuma günü Balıkesir Valiliğinden gelen bir duyuru metni ilçede tepkilere yol açtı. ÇED raporunun onaylandığı şeklinde yorumlanan duyurudaki ifadelerin yanlış anlaşıldığı kaydedildi. Ancak, raporun onama olmadığı, kurum görüşlerinin ÇED tarafından bitirilip bir üst kurum olan Bakanlık komisyonuna gönderildiği belirtildi. İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan bu gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada İl Özel İdaresi olarak ÇED’e olumsuz rapor verdiklerini, kendilerinin yanı sıra Dursunbey Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün bu konuda olumsuz raporlarının bulunduğunu belirtti. Bu tesisin yapılmayacağını daha önce Genel başkan Yardımcısı Edip Uğur ile birlikte açıkladıklarını ifade eden Bahçavan, "Milletvekilimiz ve Büyükşehir belediye başkan Adayımız Sayın Edip Uğur konunun takipçisi olduğunu bizlere iletmiş ve gerekli açıklamaların bir kaç gün içerisinde yapılacağını söyledi" dedi.

EDİP UĞUR: "BİZ HALKA RAĞMEN DEĞİL, HALKIMIZIN HUZUR VE MUTLULUĞU İÇİN İKTİDARDAYIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve ÇED Genel müdürü ile görüştüğünü, Dursunbey'e bu tesisin yapılmayacağını söyledi. Uğur, "Dursunbeyliler'in istemediği bu tesis asla ve asla Odaköy’e yapılmayacak. Bu konu muhalefet tarafından provokasyon oluşturma amacıyla kullanılıyor. Biz halkımıza rağmen değil halkımızın huzur ve mutluluğu için iktidardayız. Ne Dursunbeyli kardeşlerimizi ne de Balıkesirli hemşehrilerimizi üzecek bir tavrı asla takınmayacağız" dedi.

Dursunbey kamuoyunda rahatsızlık oluşturan bu konuyu uzun zamandır takip ettiklerini ve söz verildiği gibi bu tesisin asla yapılmayacağını tekrar eden Edip Uğur, AK Partinin milletiyle kucaklaşarak 11 yılı aşkın bir süredir bu kutlu yürüyüşü devam ettirdiğini hatırlattı. İki yıldır devam eden sürecin sonuna gelindiğini de vurgulayan Uğur, "10 gün içinde üç tane köyümüzde bu konu ilan edilecek. Vatandaşımızın son görüşleri alınacak ve 10 gün sonra dosya komisyonda incelenecek. Halkımızın ve kurumların olumsuz görüşleri doğrultusunda ÇED olumsuz kararı çıkacaktır” dedi.

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Odaköy’de yapılması planlanan I. ve II. Sınıf Atık Tesisiyle ilgili olarak Balıkesir Valiliği tarafından duyurusu yapılan ve bu aşamada on gün süreyle halka ilan edilecek olan konunun, Dursunbey kamuoyunda rahatsızlık oluşturduğunu uzun zamandır biliyor ve süreci takip ediyorum. Söz konusu olay, yaklaşık iki yıl önce ortaya çıktığında bazı muhalefet milletvekilleri konunun detaylarını bilmeden, sadece provokasyon oluşturma amacıyla vatandaşlarımızı galeyana getirmeye çalışmışlardır. Bu aşamada, milletvekilimiz Cemal Öztaylan, İl Genel Meclisi Başkanımız Ramazan Bahçavan, AK Parti Dursunbey İlçe Başkanımız Halil Demir ve ilçe teşkilatımızla birlikte Odaköy’e geldik ve değerli vatandaşlarımızı dinleyip, kendilerine şöyle seslendik, 'Sizleri rahatsız eden ve zarar vereceğine inandığımız bu atık tesisi kesinlikle yapılmayacaktır. Müsterih olunuz. Zaten ÇED Raporu hazırlanırken bir resmi kuruluş dahi olumsuz rapor verse bu tesisin yapılmayacağını göstermektedir. Bu atık tesisi için ise; İl Özel İdaresi, Dursunbey Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü gibi birden çok resmi kuruluş olumsuz görüş vermiştir. Kaldı ki, tüm kuruluşlar 'Evet' demiş olsaydı bile halkımızın istemediği bir tesise biz kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi siz değerli Dursunbeyli hemşehrilerimize söz veriyoruz. Sonuna kadar bu sözümüzün arkasındayız. Bu tesis, kesinlikle Odaköy’e yapılmayacak. Bu konuda gerekli tüm birimlerle ayrıca ÇED Genel Müdürü ve Sayın Bakanımızla görüştüm. Kendilerine, Dursunbeyli kardeşlerimizin ve bizlerin rahatsızlık ve hassasiyetlerimizi ilettim. Söz konusu rahatsızlıklarımızı anlayışla karşıladılar. İki yıldır devam eden sürecin sonuna gelindi. 10 gün süreyle üç tane köyümüzde bu konu ilan edilecek. Vatandaşımızın son görüşleri alınacak ve on gün sonra dosya komisyonda incelenecektir. Halkımızın ve kurumların olumsuz görüşleri doğrultusunda ÇED olumsuz kararı çıkacaktır. 2002 yılının Kasım ayından bu yana iktidar olan AK Parti, milletiyle kucaklaşarak 11 yılı aşkın bir süredir bu kutlu yürüyüşünü devam ettirmektedir. Bizler 'halkımıza rağmen' değil 'halkımızın huzur ve mutluluğu için' iktidardayız. Ne Dursunbeyli kardeşlerimizi ne de Balıkesirli hemşehrilerimizi üzecek bir tavrı asla takınmayacağız."

14.01.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edip Uğur'dan Zehirli Atık Tesisi Açıklaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi