Şifrem?
262 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit Eğitim Bir-Sen Sonuç Bildirgesi Yayınladı
Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Edremit İlçe Temsilciliği tarafından hafta sonu düzenlenen istişare toplantısında görüşülen konularla ilgili Edremit Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İsmail Damar tarafından sonuç bildirgesi yayınlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Öğretmenevi’nde düzenlenen ve Eğitim Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Etem Yılmaz’ın ve diğer yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Damar, şu kararların alındığını açıkladı:

“ Kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın öncülüğünde 1992 yılında başlayan yolculuğumuzda bir destan yazılmıştır. Bu destanda yüz binlerin emeği vardır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı, vefatının 14. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu güne kadar hepimiz birer genel başkan, birer şube başkanı, birer ilçe başkanı sorumluluğu içerisinde çalıştık ve çabaladık. Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen sendikacılığa tartışmasız yeni bir soluk getirmiştir. Bir yandan ücret ve özlük hakların iyileştirilmesi yolunda mücadele verirken, diğer taraftan da Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde öncü olmuştur. Başta eğitim ve demokrasi olmak üzere ülkemizin temel sorunlarına çözüm üretmede üzerine düşen görevler severek yapılmıştır. Bugün ülkemizin en büyük sendikası Eğitim-Bir-Sen, en büyük konfederasyonu Memur-Sen olmuştur. Eğitim-Bir-Sen, kimliği olan bir örgüt, nitelikli güçtür. Sendikamız Ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylar karşısında her zaman mazlumdan yana tavrını açık bir biçimde ortaya koymuştur. Eğitim iş kolunda çalışan üyelerimize yönelik hukuksuzluk ve keyfi uygulamalara karşı tavrını ortaya koymasını bilmiş, kamu oyu ile paylaşmış ve meşru zeminlerde üyelerimizin hak ve menfaatlerini sonuna kadar savunmuş ve bundan böyle de savunmaya devam edecektir. Kısa bir süre önce verilen mücadeleyi, doğruları söylememizi iftira ve yalan olarak değerlendiren ve hak arama adına mücadele veriyor görünenlere yargı cevap vermiş ve sendikamıza atılan çamur tutmamış ve aklanmıştır. Örnek alınması, ilham alınması ve hizmet üretilmesi gerekirken kısır çekişmeleri meziyet sanan çevreler toplantılarda sarf ettiği sözler ile çevre ilçelerdeki devlerin kurumlarını, görevlilerini töhmet altında bırakan söylem ve eylem içerinde olmayı hüner sayanlarla bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de yasal zeminlerde mücadeleye devam edilecektir.”

“ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİLMİŞTİR”

“Sendikamız kamu görevlilerinin 2014 - 2015 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği ikinci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika ve konfederasyon olarak masaya oturmuş eğitim çalışanları için önemli kazanımlar elde edilmiştir. Taban aylığa toplu pazarlık tarihindeki en yüksek tutar ve oranda brüt 175 TL ve yüzde 17 zam alınmıştır. Çalışanların maaşında net 123 TL, aralarında emekli eğitim çalışanlarının da yer aldığı emekli kamu görevlilerinin maaşları net 146 TL yükselmiş, emekli olacak kamu görevlilerine ödenecek emekli ikramiyesinde de 1 Ocak 2014’ten geçerli olmak üzere 5 bin 250 TL artış gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerin 75+75 TL olmak üzere 2014 yılında 150 TL özel hizmet tazminatı zammı alınmıştır. Çalışanların mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi çabalarımızın yanında ülkemizin sivilleşmesi ve demokratikleşmesi adına açık bir şekilde tavrını koyan sendikamız başta referandum olmak üzere ülkemizde normalleşme yolunda atılan adımlara destek vermiştir. Referandumda toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de evet dedik. Esas dönüşüm için yeni bir anayasa dedik. Kılık ve kıyafet serbestliği dedik. Özgürlükleri savunduk, mağdur ve mazlumun yanında olduk. Millet iradesinin her alanda tecelli etmesinden yana olduk. Ülkemizde son zamanlarda yaşananlar karşısında meşru siyasetin tek yönetim erki olduğunu ifade ediyoruz. Hiç kimsenin menfaati milletin menfaatlerinin üzerinde değildir. Yolsuzlukla mücadele üzerinden Türkiye’ye had bildirmeye yönelik küresel operasyonlarla ülkemizde kaos ortamı oluşturulmak istendiğini görüyoruz. Küresel Operasyon ve Yolsuzlukla Mücadele 76 milyonun ortak sorumluluğudur. Yetim hakkına tenezzül eden, devletin milletin malını zimmetine geçiren varsa, ortaya çıkarılmalıdır. Bu çerçevede, yolsuzluk iddia ve ithamlarında adlarının geçmesine bağlı olarak henüz kesinleşmemiş olsa da, haklarında ‘yetim hakkına tenezzül ettikleri’ algısı oluşanların, ‘masumiyet karinesi’ üzerinden masum ilan edilmesi ya da yok sayılarak doğrudan mahkûm edilmesi gibi bir hataya düşülmemelidir. Herkes kendi işini yapmalıdır. Memur-Sen olarak, Eğitim - Bir-Sen olarak çabamız ve bütün Türkiye’ye çağrımız; Ortak geçmişimizin, ortak anlarımızın ve ortak geleceğimizin mekanı vatanımızı devletimizi, birliğimizin simgesi bayrağımızı ve eşit vatandaşlık temelli kardeşliğimizi kendisi için büyük risk gören küresel çetenin hedefi, “Türkiye” olan operasyonunu bertaraf etmek, onlara insanı ve insan onurunu esas alan yeni Türkiye’yi birlikte inşa etmekle sonuçlanacak karşı operasyonla cevap vermektir.”

14.01.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit Eğitim Bir-Sen Sonuç Bildirgesi Yayınladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi