Şifrem?
63 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

CHP'li Milletvekillerinden Erken Seçim İddiası
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş ve Namık Havutça, yerel seçimlerin ardından erken seçim olabileceğini iddia etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş, Namık Havutça ve Nedret Akova, yerel seçimlerle ilgili olarak basının karşısına geçti. HSYK olayı ve ülke gündemine dair değerlendirmeler yapan milletvekilleri, erken seçim iddiasında bulundu.

CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, "Bu dönemin sonunda Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı var. Bu seçimlerde daha geniş halk kitleleri ile CHP'ye bugüne kadar oy vermemiş halk kitleleri ile Cumhuriyet'in temel ilkelerini benimseyen kitlelerle yürüyeceğiz. Bu nedenle yerel seçimlerde biraz daha güçleneceğiz. CHP bu seçimlerde oylarını artırarak çıkacaktır. Daha sonraki seçimlerde belki erken seçim olur. Yalnız genel seçim olasılığı da var. O seçimlerde CHP'nin iktidarı vardır. Hem dünyada hem Türkiye'de çok büyük zorlukların yaşanacağı bir yıl olacak. Dünya sermayesi ile ilgili, bilişim, terör ile ilgili ağır sorunların beklendiği bir yıl olacak" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2014 yılında Başbakan olabileceğini öne sürdü. Havutça, "Balıkesir'de yarın Muharrem İnce ile Sındırgı'ya gideceğiz. Pazar günü de CHP Genel Başkanının teşrifleri ile başkan adaylarımızı tanıtacağız. 2015'in ve belki de 2014'ün başbakanını ağırlamanın heyecanı içinde olacağız. Türkiye'nin gündeminde HSYK değişikliği var. Başbakan, 'Kapı kapı dolaşıp bu komployu anlatın' diyor, biz de diyoruz ki, 'Kapı kapı dolaşıp o ayakkabı kutularını anlatacağız.' Dün TBMM'ye fezleke geldi. 17 buçuk milyon lira devletin kasasından gitmiş. Hayretle ve ibretle izliyoruz. Bu 17 buçuk milyon TL ile 1 milyon 700 bin emekçinin işsizlik fonu karşılanıyor. Şu andaki yolsuzluk operasyonun tutarını 80 milyar avro olarak ifade edildi. 247 milyar TL ediyor. Hükumet, 'Yok siz fazla abartıyorsunuz' dedi. Biz abartıyorsak siz gerçeğini söyleyin. 247 milyar TL ile atanamayan 300 bin öğretmen atanıyor ve 30 yıllık maaşları ödeniyor" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Nedret Akova ise, "Pazar günü Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlayacağız. Balıkesir'de iktidarı almanın yolunu o salonu doldurarak göstereceğiz. Bizlerin artık bu hükümetten kurtulması gerekiyor. Türkiye elden gidiyor. Fasulyenin kilosunun 12 lira olduğu, patatesin kilosunun 5 lira olduğunu görmedim. Ben avukatım; altın hırsızlığı, beyaz eşya hırsızlığı duydum ama patates hırsızlığı duymadım. Artık patates de altın gibi değerli sayılmakta. Ne durumlara geldiğimizin göstergesidir. Hakimlerin, savcıların, emniyetin yerleri değiştiriliyor. Yapılmak istenen HSYK'da yargı bağımsızlığını sağlamak değil, aksine yargının sadece Başbakana bağımlı hale getirilmesi çalışmasıdır. Yargıda erkler ayrılığına dair değişiklikler yapılmasını kabul etmek mümkün değildir. Bu işin çözüm yeri sandıktır. Önümüzde yerel seçimler var, herkesi CHP'li adaylara destek olmaya çağırıyorum" dedi.

Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, erken seçim konusundaki soruya yanıt verdi. Gümüş, "Yerel seçimlerden sonra bir erken seçim olabilir. Bu meclis kulislerinde konuşuluyor. Hatta AK Partili milletvekilleri ile bile seçim olasılığını konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

17.01.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir CHP'li Milletvekillerinden Erken Seçim İddiası

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi