Şifrem?
413 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edip Uğur Sahaya İndi
AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, Organize Sanayi Bölgesi karşısında kurulan ve yapımı tamamlanma aşamasına gelen lojistik köyde incelemelede bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur'un lojistik köye yaptığı inceleme ziyaretinde, TCDD İzmir Bölge Müdürü Selim Koçbay, AK Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz hazır bulundu. Uğur, Lojistik Köy ile birlikte Gökköy altgeçit inşaatı ve kavşak düzenlemelerini de yerinde görüp inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gökköy'e de ziyarette bulan Edip Uğur burada vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi. Edip Uğur, toplam maliyeti 70 milyon TL olduğu belirtilen Lojistik Köy inşaatını incelerken yaptığı değerlendirmede, yatırımcının en büyük sorununun ürettiği malı tüketim bölgelerine ulaştırmak olduğunu vurguladı. Bu anlamda lojistik köyün büyük önem taşıdığını kaydeden Edip Uğur, “İşadamı yapacağı fabrika için kredi talep ettiğinde, kredi kuruluşları demiryolu ağı olup olmadığına göre puan verir. Balıkesir bu açıdan oldukça şanslı bir konumda" dedi. Uğur, OSB’de üretilen malın konteynırlara konulup, ulaşacağı son noktaya kadar açılmaması gerektiğinin büyük önem taşıdığını bu nedenle de lojistik köyün olduğu yerde mutlaka gümrük merkezi oluşturulması gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alanı bulunan Lojistik Köy inşaatında yapılan çalışmalar hakkında bigliler alan Ahmet Edip Uğur, buranın faaliyete geçmesi ile birlikte kent merkezinde kalan TCDD’ye ait bütün bölümlerin taşınacağını, gar içinde sadece yolcu indirme-bindirme yolunda kullanılmak üzere 4 ray kalacağını belirtirken, 22 dönüm alanda yapılan yeni Lojistik Köy’de yaklaşık 300 kişiye de iş imkanı doğacağını, bunun Balıkesir için ayrı bir şans olduğunu söyledi.

LOJİSTİK KÖY MAYIS AYINDA HİZMETE GİRİYOR
TCDD İzmir Bölge Müdürü Selim Koçbay Lojistik Köy’de tren seti, vagon bakım onarımı ve lokomotif tamir atölyeleri gibi bölümlerin olacağını anlattı. Koçbay, lojistik köyün mayıs ayı sonunda hizmete girmesini planladıklarını açıkladı. Gökköy’e ulaşımı rahatlatmak için yapılan ve 1 milyon 300 bin liraya mal olacak alt geçit ve kavşak düzenlemesindeki çalışmaları inceleyen AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, Gökköy’de vatandaşlar ile bir araya geldi. Köy muhtarı Salih Aydın; İstimlak bedelleri, gölet projesi, parke taş ve lojistik köyde çalışacak işçi alımları için Uğur’dan destek istedi. Edip Uğur'un her zaman yanlarında olduğunu söyleyen muhtar, bu sürpriz ziyaretinden de büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Gökköylülere seslenen AK Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, "Sizlere hemşehrimiz ve TCDD İzmir Bölge Müdürü Selim Koçbay’ı getirdim. Kendisi Balıkesir için elinden geleni her zaman yapıyor. Bu yüzden ona huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi. Uğur, yakından ilgilendiği köylülerin ilettiği sorunlarını dikkatle dinledi, not aldı. Vatandaşlarla çay içip sohbet eden Edip Uğur, daha sonra başka ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere bölgeden ayrıldı.

18.01.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edip Uğur Sahaya İndi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi