Şifrem?
181 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'in Bakanı Var
Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlık olarak Balıkesir'deki çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Devlet Su İşleri 'DSİ) 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz, Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın ve Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin'den brifing alan Bakan Eroğlu, Balıkesir'in yatırımlar açısından Türkiye'de ilk 10 içinde yer aldığını söyledi.

BAKAN EROĞLU: "BALIKESİR'İN BİR HİZMETKARIYIM"
BALIKESİR'E 29 GÖLET VE SULAMASINI MÜJDELEDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun geçtiğimiz hafta Balıkesir'e gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı Balıkesir'le ilgili yatırımlar ve yeni yapılacak çalışmalarla ilgili yerel hizmetler heyecan uyandırdı. Bakan Eroğlu, Balıkesir için 29 Gölet ve Sulamasının yapılacağının müjdesini verdi. Balıkesir'e olan sevgisini her fırsatta dile getiren Bakan Eroğlu, "Balıkesir benim çok sevdiğim bir il, kendimi Balıkesir'in bir hizmetkarı olarak niteliyorum. Her şeyi olan güzel bir ilimiz. Türkiye'mizin kalkınmasında çok büyük emeği olan Balıkesirlilere teşekkür ediyoruz. Hükümetimiz de Balıkesir'e çok büyük önem veriyor. 11 yılda 10 milyar TL yani 10 katrilyon lira yatırım yapmışız. Burada devasa yatırımlar yaptık. Özellikle DSİ'de büyük yatırımlar gerçekleşti, bizim de bunda payımız var. Balıkesir Bakanlığımızın yatırımları arasında ilk 10'a girer. Sulama tesislerini büyük ölçüde tamamladık, çok sayıda göleti tamamladık. Burada özel bir müjde vermek istiyorum, Edip bey (AK Parti genel başkan yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur) benim çok sevdiğim bir kardeşim, bir bakıma çocukluk arkadaşım. Balıkesir'de 29 tane gölet ve sulamasını yapalım diye karar aldık. Bir kısmı zaten bitmiş halde mesela Ardıçtepe Barajı inşaatının üçte biri bitti. Balıkesir'de sulanmadık yer bırakmayacağız. Derelerin tamamı ıslah edilecek. Balıkesir merkez ve ilçelerdeki bütün dere ıslahları tamamlanacak. Ormancılık faaliyetleri de çok önemli, Balıkesir ormancılıkta çok zengin. Bozuk orman alanlarını ıslah ediyoruz, ağaçlandırıyoruz. Balıkesir'de son 10 yılda 996 bin dekar alan yani yaklaşık 1 milyon dekar alanda çalışma yaptık ormanları ıslah ettik. Yanan orman alanlarıyla ilgili de çok güzel çalışmalar yaptık. Bunları özellikle vatandaşlara gelir getirici olan fıstık çamı dikmek suretiyle vatandaşın da refah seviyesinin artmasını arzu ediyoruz. Bizim devlet anlayışımızda insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı var. Bu yüzden ceviz, badem , fıstık çamı başka gelir getirecek ürünlerin 3 yıl bakımı bize ait olarak gelirleri tamamen vatandaşlara ait olmak üzere veriyoruz" dedi.

İLK OTOMATİK DENİZ METEOROLOJİ ÖLÇÜM İSTASYONU BALIKESİR'DE KURULDU
Balıkesir'de meteoroloji alanında da güzel çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, "Balıkesir'de merkeze ve bütün ilçelerimize meteoroloji ölçüm istasyonları kurduk. Çünkü burada ziraat de, sanayi de, turizm de çok önemli. Çünkü bir turist gideceği yerin önce hava durumuna bakıyor. Balıkesir'de toplam 17 tane otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk. Ayrıca ilk defa Balıkesir'den başladık; Türkiye'de denizlerde otomatik deniz meteoroloji ölçüm istasyonu yoktu, ilk defa Balıkesir'de kurduk, ayrıca radar tesis ettik (Ayvalık ilçesinde). İlkleri Balıkesir'de yaşatıyoruz çok şükür. Bunu söylemekten gurur duyuyorum" dedi.

"SEN BALIKESİR'SİN BÜYÜK DÜŞÜN"
EROĞLU: "EDİP BEY İLE BİRLİKTE BALIKESİR İÇİN 5 YILLIK BÜYÜK BİR EYLEM PLANIMIZ VAR"

Tüm bunların Balıkesir'e çok büyük önem verdiklerinin göstergesi olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan Adayı Ahmet Edip Uğur ile olan dostluğundan da söz ettiği konuşmasına şöyle devam etti;

"Balıkesir'e ben eskiden beri, üniversite yıllarında çok gelirdim. Edip bey bizim dostumuz, onların İstanbul'da toptan kumaş mağazası vardı, rahmetli babam da oradan kumaş alırdı. Ayrıca Balıkesir'e üniversitede gelirdim çünkü burada SEKA genel müdürlüğü başmüşaviri idim. Buraya o bakımdan ikinci bir bağ olarak gelirdim, üçüncü bir bağımız da gönül bağı, Balıkesirlileri çok seviyor, Balıkesir'e çok önem veriyoruz. Şu anda Türkiye'de il bazında en çok bölünmüş yol yapılan illerden birisi, 484 kilometre bölünmüş yol var. Gerçekten muhteşem bir dönüşüm yaşadık. Şu anda İstanbul-Balıkesir-İzmir Otobanı inşaatları da başlıyor, köprünün ayakları yükselmeye başladı. Bunlar Balıkesir'i tanıtan, dünyaya açacak, Balıkesir'i mutlaka turizm sanayi üssü olacak. Balıkesir'in bahtı açık. Maksat Balıkesir'e hizmet etmek. Balıkesir, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçeleriyle inşallah uçmaya hazır. Şimdiden Balıkesir için Edip bey kardeşimizle birlikte 5 yıllık büyük bir eylem planı hazırlıyoruz. Çok büyük düşünüyoruz. Onun da müjdesini vereyim, 2014-2019 yılları arasında 5 yıllık büyük bir eylem planı. Diyoruz ki, 'Sen Balıkesir'sin büyük düşün' diyoruz."

Ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İl Özel İdarelerine ait Göletlerin tamamını yapılacak protokoller ile Bakanlık olarak devir alacaklarını bildirdi. Mevcut baraj ve göletlerde eskiden yapılmış olan açık sistem sulama tesislerini ıslah ederek çiftçilerin hizmetine sunacaklarını söyledi.

27.01.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Kadir KUMRU / Balıkesir
Boş
Boş bunlar sayın bakanım. Gölet yapmışta... masal anlatıyorsun. Kaç tane fabrika yapıldı olanlarıda kapattınız daha. 12 seneden beri iktidardasınız Balıkesire bir bakanlık dahi vermediniz.
28.01.2014 00:35:17
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'in Bakanı Var

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi