Şifrem?
112 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Burhaniye Emekli-Sen’den Açıklama
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Emekli-Sen tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, artan sağlık harcamalarına tepki gösterildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Emekli-Sen üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda toplandıktan sonra Ali Çetinkaya Caddesi’ni takiben devlet hastanesi bahçesine geldi. Buradan Hürriyet Caddesi’ne geçen emekliler, basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı. Basın açıklaması sırasında çok sayıda pankart açıldı.

Emekli-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Baykent’in okuduğu basın açıklamasında, “Bu değişikliklerin en başında, sağlık sisteminin finansmanı geliyor. Söz konusu değişikliklerle tedavi ve muayene masraflarının tamamının sosyal güvenlik sisteminden karşılanması yerine cepten ödeme veya maaştan kesilme modeli getirildi. Asgari ücretin net 846 lira, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 121 lira, yoksulluk sınırının ise 3 bin 554 lira olduğu bugün insanların sağlığa daha çok para ayırmak zorunda kalmaları bütçelerini alt üst etmektedir. Dört kişilik bir ailenin gıda, giyim, konut, ısınma gibi giderlerin ardından sağlık harcamaları vatandaşın sağlığını bozmaktadır. Sağlıkta soygun daha hastaneye gitmeden, randevu alırken başlıyor çünkü Alo 182'den randevu alan herkes bunun karşılığında 4 buçuk lira katılım payı ödüyor. Daha randevu alırken, vatandaşın cebinden çıkmaya başlayan para, hastaneye girdikten sonra, ilaç katılım payı, muayene katılım payı, reçete ücreti, tahlil ve tetkik farkı, erken muayene farkı gibi değişik adlarla devam ediyor. Devlet, üniversite ve özel hastanelerle aile hekimliklerindeki tedavinin faturası, eczanelerde tahsil ediliyor, emeklilerin ise aylıklarından kesiliyor. Küresel sermayenin dayattığı, sağlıkta dönüşümün başladığı ilk dönemlerde, devlet ve üniversite hastanelerinde ücret alınmıyordu. Bu uygulama, sağlıkta dönüşüme karşı yükselebilecek tepkileri önlemek için bir aldatmacaydı. Zira dönüşüm için gerekli yasal ve idari düzenlemeler yapılıp, program tam olarak yürürlüğe girince önce 3 lira muayene ücreti alınmaya başlandı. Bu ücret şu anda devler hastanelerinde 8, özelde ise 15 lira. Eskiden halka en yakın kurum olan ve ücretsiz hizmet veren sağlık ocakları yerine aile hekimliği getirildi. Aile hekiminin yazdığı reçete için 3 kalem ilaca kadar 3 lira, 3 ilaçtan sonra ise yazılan her bir kalem ilaç için 1 lira katılım payı alınmaktadır. Kuşkusuz bu dönüşümde vatandaşın cebini ve sağlığını ilgilendiren en kritik değişiklik, katılım payı ve otelcilik hizmeti dışında ücret alınmasına sebep olan istisnai sağlık hizmetleridir. Bu kapsamındaki işlemlerin sayısı arttırıldı. Daha önce 12 kalem olan istisnai sağlık hizmeti sayısı 29 kaleme çıkarıldı. Bu uygulamayla SGK ile sözleşmeli veya protokol imzalamış kuruluşların, kamu-özel farkı gözetmeksizin, her işlem için bedelin 3 katına kadar ücret alınmasına yolu açıldı. Böylece hastalardan 100 lira ile 7 bin 500 lira arasında değişen rakamlarla ücret alınabiliyor. SGK tarafından 400 lira diye belirlenmiş, kapsül endoskopi için bin 200 lira bedel belirlenmiş. Lazerle prostat tedavisi için ise 3 bin 605 lira bedel alınabilmektedir. Bu örnekleri daha da çoğaltmak mümkündür” ifadelerini kullanıldı.

20.02.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Burhaniye Emekli-Sen’den Açıklama

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi