Şifrem?
253 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ak Parti, Edremit’te Seçim Bürosunu Açtı
AK Parti Balıkesir’in Edremit Belediye Başkan Adayı Özkan Kostak’ın ilçe merkezindeki seçim çalışma bürosu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur’un da katıldığı coşkulu bir törenle açıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Günler öncesinden hazırlanan AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı Özkan Kostak’ın seçim çalışma bürosu, Menderes Bulvarı’nda görkemli bir tören ile açıldı. AK Parti Balıkesir Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Edip Uğur’un da katıldığı açılış törenine, yüzlerce partili ve vatandaş katıldı. Edip Uğur, seçim otobüsüyle geldiği seçim bürosu önünde büyük coşkuyla karşılandı. Açılış töreni öncesinde, Edremit belediye Başkan Adayı Özkan Kostak ve listesinde bulunan Belediye Meclis Üyesi Adayları halka tanıtıldı.

Daha sonra seçim bürosu merdivenlerinde halka hitap eden Özkan Kostak, konuşmalarıyla halkı coşturdu. Kostak, “Adalet ve Kalkınma Partisi Edremit ilçe kurucu başkanlığını üstlendiğim günden bugüne kadar partimin bir neferi olarak gururla çalıştım. Bugün bize verilen bu onurlu görevi yerine getirmek için daha büyük şevkle çalışmaya devam edeceğim. Siyasi ve ticari hayatım, meslek odalarında ve sivil toplum örgütlerinde aldığım görevler dolayısıyla Edremit’imizin her karış toprağını görme ve 7 den 70 e tüm hemşerilerimin dertlerini dinleme imkanı buldum. Bu bilgi ve birikimimizi halkımızın hizmetine sunmaktan onur duyacağız. Halka hizmet Hakk’a hizmettir düsturuyla gece gündüz demeden çalışacağız. 30 Mart 2014 te Edremit’i Ak Belediyecilikle buluşturacağız” dedi.

“EDREMİT’İ MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ”

Edremit’i marka şehri yapacaklarının altını çizen Özkan Kostak, “2002 yılında Türkiye’de hizmet destanı başlamış ve halkımızın teveccühü ile her geçen gün artarak devam etmiştir. Enflasyon korkulan bir canavar olmaktan çıkmış, ekonomik büyümede dünya rekorları kırılmıştır. Ülkenin büyümesine paralel olarak toplumun tüm kesimlerine kucak açılmış, dul ve yetimler, engelli kardeşlerimize maaş bağlanmıştır. 12 yıl önce adeta ölüm saçan tek şeritli yollar bugün otoban kalitesine ulaşmıştır. Tüm dünyanın gözünü kamaştıran ülkemizin büyümesi 30 Martta halkımızın vereceği destekle artarak devam edecektir. Büyükşehir Yasası gereği tüm belde ve köyleriyle birleşen Edremit artık 130 bin nüfuslu, 2013 bütçesi yaklaşık 100 milyon TL olan Balıkesir’in en büyük 2. İlçesi. Büyük Edremit’in hak ettiği yere gelmesi için Ankara ile sürekli irtibatta olacağız ve hemşerilerimizin marka şehir hayalini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK SÖZDE KALMAYACAK”

Güzel bir belediyecilik anlayışı ile önemli projelere imza atacaklarını söyleyen Kostak, “30 Mart’tan itibaren halkına hesap veren, her konuda hemşerilerini bilgilendiren yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. Katılımcı demokrasinin gereği olarak sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla ve hemşerilerimizle sürekli bilgi alış verişinde bulunacağız. Yaşlılarımız, gençlerimiz ve kadınlarımızın sosyal hayata daha aktif katılımı için projeler üreteceğiz. Fakir fukaraya kucak açan bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz. Mesuliyetimizin ağır olduğunun farkındayız. Edremit’in birikmiş sorunlarını çözmek için hazırladığımız projelerimizi teker teker açıklayacağız. Hem genel idare tarafından yapılan yatırımların takipçisi olacağız hem yerel yönetim yatırımlarını başlatacağız. 2014 yılında havaalanı inşaatı bitecek, yolları tamamlanacak olacak Edremit’e her geçen gün artan talebi karşılayacak yatırımları hayata geçireceğiz. İlçemizin en önemli geçim kaynaklarından olan zeytinciliğin sorunlarını en iyi bilenlerden biri olarak zeytincimizin sorunlarının çözümü için her platformda girişimde bulunacağız. Edremit zeytinini ve zeytinyağını dünyaya tanıtmak için meslek temsilcileri ile birlikte projeler üreteceğiz. Turizm alt yapı yatırımlarına ağırlık verecek ve sezonun uzaması için alternatif turizmi geliştireceğiz” dedi.

“BELDELERİMİZİN SORUNLARINI BİLİYORUZ”

Beldelerin sorunlarının farkında olduklarını söyleyerek, köylerde de sorunları ortadan kaldıracaklarını belirten AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı Özkan Kostak, “Beldelerimizde yaşayan hemşerilerimizin başta alt yapı olmak üzere tüm sorunlarına hakimiz. Her biri turizmde ayrı bir marka olan beldelerimizde turizm sezonunun uzaması için yatırım seferberliği ve tanırım atağı başlatacağız. Büyükşehir uygulamasıyla birlikte köylerimizin tüm hizmetleri ilçe ve büyükşehir belediyeleri tarafından karşılanacak. Böylece köy muhtarlarımızın büyük özveri ve kıt imkanlarla sağlamaya çalıştığı hizmetler daha kaliteli olarak köylerimize ulaşacak. Başta orman köylülerimiz olmak üzere büyükşehir sürecinde köylülerimizin hiçbir hak kaybı olmayacağı gibi tersine hizmetin kalitesi artacak. Değerli hemşerilerim halka hizmet Hakka hizmettir düsturuyla yola çıktık. Millete hizmet yolunda kapımızın, gönlümüzün tüm hemşerilerimize açık olduğunu buradan ilan etmek isteriz. Allah’ın izni, milletimizin teveccühü ile Edremit Ak Belediyecilikle buluşacak, genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmet anlayışı Edremit’te hayat bulacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

“BİZİM ÇOK BÜYÜK PROJELERİMİZ VAR”

Kostak’ın ardından alkışlarla mikrofonu eline alan AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur’un konuşmaları sık sık alkış ve tezahüratlarla kesildi. Ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları bulunan kalabalık, sevgi gösterilerinde bulundu. Edremit Körfezi için gerçekleştirecekleri projelerden bazılarını anlatan Uğur, “Edremit Balıkesir’imizin 130 bin nüfusuyla, Allah’ın izniyle Balıkesir’in de en büyük ilçesi olacak. İzmir, Bursa İstanbul’a gidiyoruz ve oradaki yollara, köprülere imreniyoruz. Büyükşehirlere imrenerek bakıyorduk. İşte hayaller gerçek oluyor. Balıkesir büyük şehir oldu. Balıkesir artık Bursa, İzmir ile yarışacak. Büyükşehir’in bütün imkanları Edremit’e de gelecek. Balıkesir’i, plakası gibi on numara il yapacağız. Her türlü zenginliği var Balıkesir’in. Bizim çok büyük projelerimiz var” dedi.

“EDREMİT KÖRFEZİ’NE KÖRFEZRAY GELİYOR”

Balıkesir’de yapılan hizmetlerden bahseden Uğur, “Balıkesir’e AK Parti iktidarı 10.2 katrilyon yatırım yapmış. Biz Ankara’nın imkanlarını, Balıkesir’e, Edremit’e getirdik. İşte havaalanı orada. İnşallah havaalanında Haziran ayında inşallah uluslararası uçak seferlerine başlanacak. Oraya 60 milyon para harcadık. Hatırlayın, 10 yıl önce Edremit’in İzmir ile bağlantısı nasıl bir yoldu? Tek gidiş geliş bir yoldu. Bölünmüş yol oldu. Balıkesir’i Edremit’e bağlayan yol da aynısı oldu. İzmir’den İstanbul’a hızlı tren gidiyor. Demir yolları Bergama’ya kadar geliyor. Ayvalık’a 55 kilometre kaldı. Demiryolunu Ayvalık’a kadar uzatalım dedik. Ayvalık’a geldikten sonra ise, Ayvalık’tan Küçükkuyu’ya kadar hafif raylı sistem yapacağız. Körfezray. Hareket olan yerde bereket olur. Ben Altınoluk’tan Edremit’e 1 buçuk saatte gelemedim yahu. Edremit’te maalesef içme suyu arıtması yok. İnşallah büyük şehir ile su sıkıntınız olmayacak. Kaz Dağları’nın menba sularını biz Edremit’te değerlendireceğiz” diye konuştu.

“GÜRE’Yİ YÖNETEMEYEN BİR KİŞİ EDREMİT’İ YÖNETEBİLİR Mİ?”

Güre beldesinde kanalizasyon olmadığını, Edremit’in de içme suyu ile alt yapı sıkıntısı yaşadığını söyleyen Edip Uğur, “Edremit’in doğru dürüst bir kanalizasyonu yok. Güre’de bütün kanalizasyonlar denize gidiyor. Edremit’in yaz nüfusu 1 milyon. Bu alt yapıyı, büyük şehir ile beraber tamamlayacağız. Büyükşehirin en fazla fayda sağlayacağı yer Edremit. Çevre bizim için önemli. Edremit’te adayımız Özkan Kostak’tır. Bir yağmur yağdığında Güre’ye sel götürüyor. Kanalizasyonu zaten yok. Güre’yi yönetemeyen bir kişi Edremit’i yönetebilir mi? Büyük şehir ve Edremit’in belediye başkanı merkezi hükümet ile uyumlu olursa, Edremit’e de hizmetler tıkır tıkır gelir. Ben mühendisim, sanayiciyim, iş adamıyım. 23 yaşımdan beri risk alıp iş yapıyorum ve elim taşın altında. Bakıyorsunuz diğer partilerin belediye başkan adaylarına. Bir tanesi hayatı boyunca salla başı al maaşı yapmış. Hayatta bir başarıya imza atmamış. Ey MHP’nin büyük şehir Belediye Başkan Adayı, ne yaptın sen şimdiye kadar? Ne yaptın sen şimdiye kadar? CHP’nin Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı da profesyonel bir odacı. Odacı, dernekçi. Ne yaptın şimdiye kadar? Bir başarıya imza attın mı? Bunlar, başarıya imza atmamış, elini taşın altına koymamış, risk almamış insanlar. Allah’ın izniyle Özkan Kostak Kardeşimle el ele veririz, Edremit’e de hizmetleri getiririz. Balıkesir’de de 400 dönüm arazi istimlak edildi ve Körfezdeki gibi bir uluslar arası havaalanı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“BALIKESİR’İ HER YÖNÜYLE TURİZM ŞEHRİ YAPACAĞIZ”

Balıkesir’in zenginliklerinden bahseden Uğur, “Biz Balıkesir’i bütünüyle turizme açacağız. Havaalanıyla, yollarıyla her şeyimizi tanıtacağız. Yağcıbedir halımızı, termal kaplıcalarımızı, Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın torunları olarak yağlı güreşlerimizi, zeytinimizi, Kaz Dağları’mızı, zeytinyağımızı anlatacağız ve göstereceğiz. 5 yıldızlı oteller, kongre merkezleri, sergi alanları ile tanıtım atağı yapacağız. Diğerleri laf üretir, biz iş üretiriz. Onlar hayal eder, biz gerçekleştiririz. Bizim işimiz, istihdam sağlamak. Hizmet sektörünü canlandıracağız. Meslek edindirme kurslarıyla kadınlarımızı, gençlerimizi eğiteceğiz. Desteklerinizi bekliyoruz. 30 Mart’ta Balıkesir bütünüyle ak belediyecilik ile tanışacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, AK Parti Edremit Seçim Bürosu’nun açılış kurdelesi kesildi. Törenin ardından, Uğur ve partililer, seçim bürosunu gezdi. Uğur, partililerle sohbet edip sıkıntılarını dinledi. Uğur ve beraberindeki heyet, daha sonra Altınoluk, Akçay ve Kadıköy’deki belde seçim bürolarının açılışlarına katıldı.

26.02.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ak Parti, Edremit’te Seçim Bürosunu Açtı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi