Şifrem?
139 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Devlet Yoksul Vatandaşın Evini Onaracak
Balıkesir'de Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, "Evim İçin Bana Yardım Et" projesi hazırlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yardıma muhtaç haldeki yoksul vatandaşların evlerinin baştan aşağı onarım ve tadilatını içeren projede 82 konut için toplam 512 bin 255 TL ödenek çıkarıldı. Onarım belgeleri hak sahibi vatandaşlara törenle dağıtıldı. Evleri onarılıp yenilenecek olan vatandaşlar "Allah devletimize zeval vermesin" diyerek Valiye, hükümete teşekkür ettiler.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE
Balıkesir Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticileri tarafından tasarlanıp hazırlanan, "Evim İçin Bana Yardım Et" projesinden çoğunlukla Vakıf'tan yardım alan aileler yararlandı. Mahalle muhtarlıkları kanalıyla vakıf heyeti tarafından tek tek tespit edilip, fotoğrafları çekilen ve rapor hazırlanan aday evler Ankara'ya gönderildi. Vakıf genel müdürlüğünde yapılan incelemeler sonucu Balıkesir'in 17 mahallesindeki toplam 82 konutun yeni baştan onarılıp tamir edilmesi uygun görülerek Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na merkezi hükümet tarafından gerekli ödenek tahsis edildi. 82 konut sahibine onarım hak belgeleri törenle verildi. Gümüşçeşme Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinde düzenlenen törene Vali Ahmet Turhan, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Süleyman Sayan, Vakıf yöneticileri, mahalle muhtarları ile hak sahibi roman vatandaşlar katıldı. Törende konuşan milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet edip Uğur, bu projenin önümüzdeki aylarda yardım miktarlarının artarak devam edeceğini bildirdi. Balıkesir'in Büyükşehir Belediyesi olmasıyla beraber seçimlerin ardından bütçesinin bu tür proje ve hizmetler için de büyük imkanlar sunacağını belirten Edip Uğur, merkezi hükümetle uyumlu bir şekilde çalışıp Balıkesir'e büyük hizmetler yapmaya devam edeceklerini belirtti. Ahmet Edip Uğur, "Bu ödeneğin çıkması için Ankara'da gayret sarfettik. Bu yetmez, ikinci etabı, üçüncü etabı devam edecek. Balıkesir'de ne kadar onarılması gereken evler varsa hepsi onarılacak. Balıkesir artık büyükşehir oldu. Sosyal Belediyecilik de büyük olacak. Büyükşehrin daha fazla imkanı var, daha fazla bütçesi var. İnşallah böyle 500 bin değil, 2 milyon, 3 milyon, 5 milyon ne gerekiyorsa ayıracağız. Muhtaç olan insanımızın evlerini onarıp onların huzurlu bir şekilde çoluk çocuğuyla o mekanlarda oturmalarını sağlayacağız. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin" dedi.

DEVLETİN ŞEVKAT ELİ
Törende konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, aynı zamanda vakfın da başkanı olarak seslendiği hak sahibi vatandaşlara onarım belgelerinin hayırlı olmasını diledi. Vali Turhan, projenin Edremit'in İbrahimce Mahallesinde de uygulanacağını açıkladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın çok önemli ve kapsamlı bir projeye imza atmasından dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Turhan, "Allah'a şükür, vakfımız mağduru namerde muhtaç etmeyen devletin şevkatli eli. Allah'a şükür ki, sosyal devlet denen; Fakirine, fukarasına yardım eden, yoksula yardım eden başkasına muhtaç etmeyen bir devletimiz var. Allah'a şükür ki biz bugün birçok Avrupa ülkelerinden çok daha iyi durumdayız. Geçen sene mahalle ziyaretinde gördük ki ciddi bir ihtiyaç var. İnsanımız TOKİ'de veya sosyal konutta ev çok güzel de olsa ondan ziyade yaşadığı, bulunduğu yerde kalmak istiyor. Bu kapsamda da güzel bir proje. İnşallah biz bu projemizi devam ettireceğiz. Sadece Balıkesir'de değil, Edremit'te de İbrahimce Mahallesinde bu çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu projeler ile evlerimiz yaşanabilir, çok daha güzel olacak. 3 bin liradan 8 bin liraya kadar yardım edeceğiz. 'Benim evime çıkmadı' diyenler merak etmesin inşallah bu projeden size de yansıyacak. Sayın vekilimiz Edip beyin çok ciddi katkısı oldu. Bu katkılarının devamını bekliyoruz. Muhtarlarımızın büyük desteği oldu, desteklerinin sürmesini istiyoruz. Evlerimiz tamamlandığında çayınızı içmeye geleceğiz, hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Turhan, Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale tarafından hak sahibi olan 82 vatandaşa onarım belgeleri teslim edildi. Vali Turhan ve milletvekili Edip Uğur ellerini öpüp hatırlarını sorduğu vatandaşların kendilerine aktardıkları sıkıntılarını da dinlediler. Vatandaşlar Vali ile milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür ettiler. Tören sırasında hak sahibi bazı yoksul vatandaşlar ise yağan sağanak yağmurda evlerinin telaşına düştü. Ayşe Demir isimli kadın evini böyle yağmurlarda su bastığını, geçim sıkıntısı içinde olduklarını belirterek 8 bin TL'lik onarım belgesini aldığı bu projeyle beraber evinin onarılıp yenilenmesiyle sıkıntılarının büyük ölçüde giderilmiş olacağını söyleyip yetkililere teşekkür etti. 6 bin liralık onarım belgesini almanın mutluluğunu yaşayan Hanife Karaca isimli vatandaş da mutluluk gözyaşı dökerek yetkililere hem teşekkür hem dua etti. 

06.03.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler























Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Devlet Yoksul Vatandaşın Evini Onaracak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi