Şifrem?
113 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Chp Yerel Seçimlerde Kendinden Emin
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkan adayları ve milletvekilleri ile bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkan adayları ve milletvekilleri ile bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Seçimlerde kendinden emin görünen CHP'li adaylar Balıkesir'de seçimleri kazacaklarını söylerken, CHP Milletvekili Nedret Akova, köylülerin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat'tan 'Bizim Sami' diye söz ettiklerini kaydetti.

CHP İl, ilçe teşkilatları ve belediye başkan adayları ile birlikte basınla bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, "Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin birleştirici gücü oldu. Şuan olağan üstü dönemden geçtiğimizi düşünerek ülkesini seven, ülkenin demokratik yapısını korumayı amaçlayanlar Cumhuriyet Halk Partisi'nde birleşti. Ayvalık'tan Marmara Adası'na kadar tüm ilçelerde bu birleşme sağlanmış durumda. Seçimler mücadele Cumhuriyet Halk Partisi ile AKP arasında geçmektedir. Kim ne derse desin bu Balıkesir'de gerçekleşmiştir. Demokrasiyi yok etmeye çalışanlarla, dürüst, demokrasi mücadelesi verenlerin mücadelesi olacaktır. Seçimler öncesinde AKP ile olan mücadelemizde adayımız Sami Sözat 3 adım önde gitmektedir ve bu fark daha da artacaktır. 30 Mart'ta CHP, ilçelerimiz ile seçimi kazanacaktır" dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Mavuk, MHP'li belediye başkanını eleştirmediğine yönelik bir soruya "İsmail Ok yarışta saf dışıdır" şeklinde cevap verdi.

CHP SANDIKTAN EMİN

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat, Balıkesir basınının cesaretli ve tarafsız olduğunu dile getirdi. Sözat, "20 ilçeye ulaşmaya çalışıyoruz. Yoğun bir tempo ile ilçe çalışmalarını bitirme noktasına geldik. Onların dertlerini dinledik. Bugün CHP'nin yarışta hangi konumda olduğunu muhalefetin görmesini isterdim. Millet her şeyin farkında. İktidarın gidebileceği yer, istasyon kalmamış. Çiftçinin sıkıntısı, esnafın derdi, memurların korktuğunu gördük ve bundan üzüldük. İleri demokrasi bu mu diye hüzünlendik. Millet kararlı, o demokrasinin insanların ve gelecekte nesillerinde önünü tıkadığını, rejimin sorgulanır hale geldiğini endişelerini gördük. Bu sıkıntıları CHP'nin gidereceğini de anlattık. Benim büyükşehir belediye başkan adaylığımı bir kenara koyun. Benim özümde hırsızlık, rüşvet, çalmak yok. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bu hükümet milletin bağrından çıkamaz" dedi.

CHP Altı Eylül Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çiçek, "Bu sinerjinin oluşturduğu sonuç kendini sandıkta gösterecektir. Varoşlara gidiyoruz. Yoksul Balıkesirlileri dinliyoruz. AKP, dönemi bitmiş durumda. Öncelikle 30 Mart'ta yerel iktidara, 2015'de Türkiye'de iktidara hazırlanıyoruz. Biz bunu görüyoruz, halk da bunu görmüş. Balıkesir halkı günaha, harama bulaşmayanların peşinden koşuyor. Siyasete güven duygusunu tekrar oluşturmamız gerekiyor. Biz, 20 ilçede de yerel iktidara hazırız. 30 Mart seçimlerinin genel iktidarın kapısını aralayacağını düşünüyorum" dedi.

CHP Karesi Belediye Başkan Adayı Ender Biçki, "Ben yapmış olduğumuz çalışmalarda vatandaşın neler beklediğini gördüm. Vatandaş, öncelikle temiz siyasetçi, temiz belediye başkanı arıyor. İkinci olarak yanına gelebileceği, konuşabileceği, belediyenin sıcak elini uzatacak bir başkan arıyor. Bunlara baktığımızda, bunların tek cevabı Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Sözat, Altı Eylül'de Mehmet Ali Çiçek ve Karesi'de Ender Biçki'dir. Her gittiğimiz yerde, bu soruların cevabının açık olarak CHP olduğunu görüyorum. Karesi ilçesinde yapılan anketlerde CHP açık ara önde gidiyor. Şuanda Karesi ilçesinde bir panik başladı. Kendileri Karesi'yi kaybedeceklerini görüyorlar. Nafile, temiz siyasetçinin karşılığı CHP'li belediye başkan adayları ve bunu vatandaş görmüş durumdadır" dedi.

MİLLETVEKİLİNDEN 'BİZİM SAMİ' YAKIŞTIRMASI

Toplantıda CHP Balıkesir Milletvekilleri de söz aldı. Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, "İktidar yolsuzlukla, yoksullukla mücadele etmedi. Yasaklar giderilmedi aksine çıkan kanunlarla daha yasaklı bir ülke haline geldi. Belediyecilik sosyal demokratlar işidir. Her gittiğim köyde Sami Sözat için 'Bizim Sami' diyorlar. Bu çok güzel bir algı. Büyükşehir adayımın ve diğer adaylarımızın çok güzel programları var. Sorunları biliyorlar ve çözüm önerilerini uygulayacaklar" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Biz CHP olarak demokrasi ve özgürlüklerin genişlemesi için verdiğimiz teklifler bunlar tarafından reddedildi. İnternet yasası, hakimler ve savcıları tamamen denetime alma yasası bunları yaptılar. Bunları yapan bir iktidarın demokrasi getirmesi mümkün mü?" şeklinde konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, "11 senedir ilçelerimizde ve Balıkesir'de ağır şartlarda yaşayan bir halk var. Bu tarım destekleri nereye gitti diyorduk? Tarımdan alınan yüksek vergiler ne oldu diyorduk. 11 sene sonra ortaya çıktı, bakanların çocuklarındaymış. Balıkesir halkı desteklerin nerede olduğunu bilsin. Yerel seçimlerde CHP, son olaylarla birinci parti konumuna yükseldi. Balıkesir'in en güçlü partisi CHP'dir. Bunu yaparken tüm kesimleri kucaklayan bir CHP vardır" dedi.

06.03.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Chp Yerel Seçimlerde Kendinden Emin

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi