Şifrem?
106 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'in Sağlık Filosuna 16 Ambulans Daha Katıldı
Balıkesir'de sağlık teşkilatının araç parkına 16 yeni ambulans daha katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ambulanslar valilikte düzenlenen törenin ardından hizmete alınarak sahaya çıkarıldı.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen yeni ambulanslar törenle hizmete verildi. Balıkesir Valiliğinde düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü M. Alp Akoğlan, ambulansların 10 tanesi ile 1 UMKE acil müdahale aracının Sağlık Bakanlığı tarafından verildiğini, 6 ambulansın ise İl Sağlık Müdürlüğünün döner sermaye kaynaklı olarak alındığını bildirdi. Acil sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Akoğlan, "Sağlık Bakanlığının 'Sağlıkta Dönüşüm' programı kapsamında ilimizde sunulan acil sağlık hizmetlerinin kalitesi ve standartları her geçen gün artmaktadır. Hemşehrilerimizin acil sağlık hizmetlerinden daha hızlı yararlanması için 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarının kalitesinin, sayılarının bununla birlikte ambulans sayılarının artırılması ve yenilenmesi önem taşımaktadır. İlimizde acil sağlık hizmetleri 7/24 esasına göre kesintisiz yürütülmekte olup bu hizmetler için ekipmanların ve ambulansların varlığı çok önemlidir. Bu kapsamda Balıkesir ilimize 2014 yılı itibariyle 2 milyon TL değerinde 10 tam donanımlı ambulans ve 1 UMKE acil müdahale aracı tahsis edilmiştir. Yine, müdürlüğümüz döner sermaye kaynaklı toplam 850 bin TL değerinde 6 ambulans filomuza kazandırılarak Balıkesir halkının hizmetine sunulmuştur. Böylece 2002 yılında 11 olan ambulanslarımız 2014 yılında 2'si kar paletli, 2'si obez ve yoğun bakım olmak üzere 55'e çıkmıştır. 2002 yılında 15 olan Acil Sağlık Hizmetleri istasyonumuz 2014 yılında il genelinde 31 noktada faaliyetlerine devam etmektedir. Önümüzdeki aylarda 33 istasyona ulaşması hedeflenmektedir. 2013 yılında İlimizde başlattığımız 'Adınız Kurtarsın' isimli ambulans hibe kampanyamız devam etmektedir. Bugüne kadar 2 hayırseverimiz katkıda bulunmuş Balıkesir'imize tam donanımlı iki ambulans kazandırmıştır. Hibe kampanyamız 2014 yılında da devam etmekte olup değerli hayırsever halkımızın katkılarını bekliyoruz" dedi. Sağlık Müdürü M. Alp Akoğlan, bu yatırımın kazandırılmasında rol alan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti.

Törene katılan Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da yeni ambulansların Balıkesirlilere hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Edip Uğur, "Sağlıkta gerçekleşen değişim dönüşüm sonucunda sağlık hizmetlerinin de ne kadar arttığı ve kalitesi ortada. 11 ambulans varken bugün 55 ambulansa ulaşmış olması, Acil hizmeti verme sayısının 11 binden 72 bine çıkması da sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve vatandaş memnuniyetinin arttığını da gösteriyor. Balıkesir'imizde sağlığımıza yapılan çok büyük yatırımlar memnuniyet verici. Üniversite hastanemizin faaliyete geçmesi, Gönen'deki hastanemizin faaliyete geçmesi, Büyükşehir Hastanemizin temelinin atılması, Bigadiç, Ayvalık'taki hastanelerin bitmesi Balıkesir'i bir sağlık merkezi haline getiriyor. Ben tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ziyaretlerimizde köylerimizin hepsine hekimlerin gittiğini görüyoruz, bu da çok memnuniyet verici. Belki dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde olmayan sağlık hizmeti ülkemizde var, bundan çok büyük onur ve gurur duyuyoruz" diye konuştu.

EN GÜZEL YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIM

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da törende yaptığı konuşmada yeni ambulansların sağlık camiasına ve hizmet verilecek olan vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Yatırımların en güzelinin insana yapılan yatırım olduğunu söyleyen Ahmet Turhan, Balıkesir'in uluslararası sağlık hizmeti veren bir merkez olacağını belirtti. "Sağlıktan daha önemli birşey yok" diyen Vali Ahmet Turhan, son dönemde Balıkesir'e yapılan sağlık yatırımlarının devrim niteliğinde olduğunu vurguladı. Vali Turhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlık alanında son dönemde Balıkesir'e yapılan yatırımlar devrim niteliğinde. Balıkesir'i hep tarım, turizm, sanayi şehri derken buna sağlığı da ilave ediyoruz. İnanıyorum ki yakın zamanda sadece bölgesel değil uluslararası boyutta sağlık hizmeti vereceğiz. Sağlıktan önemli hiçbir şey yok. İnsan sağlığını veya bir yakınını kaybettiğinde sağlığın önemini anlıyor. Sağlık hizmetinin insanımıza en kısa sürede ve en ucuz şekilde ulaşması hayati önem taşıyor. Bu kapsamda da Allah'a şükür ki 55 ambulansa ulaştık, bu gerçekten büyük bir değişim. Emeği geçenlere gönülden teşekkür ediyorum. Türkiye'de sağlıktaki gelişmeler her Türk vatandaşının övünebileceği gelişmeler. Bugün itibariyle sağlıktaki hizmetlerimiz gelişmiş ülkelerin çok ötesinde. Yurt dışından dahi artık ucuz ve kaliteli diye hastalar geliyor. Bunlar kolay olmuyor, gerçekten çok büyük hizmetler, büyük yatırımlar. Bundan sonra ilimiz sağlık alanında Türkiye'nin sayılı illerinden olacak. Bu kapsamda bu yatırımları yapan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese sayın vekillerimize sağlık teşkilatımıza da ben gönülden teşekkür ediyorum. Yatırımların en güzeli insana yapılan yatırım. Bu kapsamda eğitim ve sağlık, her iki alanda da Balıkesir hakettiği yatırımları alıyor. Hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum."

Valilikte düzenlenen törene Vali Ahmet Turhan, Milletvkekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, Milletvekili Tülay Babuşçu, İl Sağlık Müdürü M. Alp Akoğlan, KHB Genel Sekreteri Hasan Yılmaz ve sağlık çalışanları katıldı. Konuşmaların ardından valilik bahçesinde ambulansların dağıtımına geçildi. Vali Ahmet turhan ve Milletvekili Edip Uğur tarafından yeni ambulansların anahtarları 'Hayırlı ve uğurlu olsun' dilekleriyle görevli sağlık ekiplerine teslim edildi. Yeni ambulanslar şehir merkezinden siren çalarak tur attıktan sonra görev sahalarına hareket ettiler.

10.03.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'in Sağlık Filosuna 16 Ambulans Daha Katıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi