Şifrem?
69 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Gönül Elçileri'nden Kadınlar Gününe Özel Etkinlik
Balıkesir'de, Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan'ın öncülüğünü yaptığı Gönül Elçileri projesi kapsamında Kadınlar Günü’ne özel bir program düzenlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezindeki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine tamamı bayan olan davetliler yoğun ilgi gösterdi. Balıkesir Halk Müziği Derneği korusunun konser verdiği gecenin ev sahipliğini Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan yaptı. Balıkesir'in sevilen ekran yüzü TV haber spikeri Diba Aksoy Telaşeli'nin sunuculuğunu yaptığı geceye Nuran Turhan ile birlikte Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu ve Balıkesir protokolünün eşleri ile kadın çalışanlar ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Nuran Turhan kürsüye çıkarak günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Bayan Turhan, Türk kadınının dünyada eşsiz bir yere sahip olduğunu vurgulayan Büyük Önder Atatürk'ün sözünü hatırlattı. Nuran Turhan, "Mustafa Kemal Atatürk; 'Dünyada hiçbir milletin kadını Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez' diyor. Geçmişte Türk kadını yaşamın her alanında kendini göstermiştir, bu gün de göstermektedir. Ülkemizde kadınımız modern yaşamdaki yeri ve kimliği olarak hak ettiği noktaya ulaşmada çok önemli yol kat etmiştir. Annelik gibi kutsal bir görevin yanı sıra iş yaşamında da önemli görevler üstlenen kadınlarımız aile ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamıştır" dedi.

"KAİNATA BİZ ÖĞRETTİK"

Bayan Nuran Turhan konuşmasının devamında şunları söyledi;

"Kadın olarak bizler yüreğimize onlarca görevi sığdırdık. Karşılıksız sevmeyi, almadan vermeyi kainata biz öğrettik. Küçücük yüreğimizin içine onlarca duyguyu sığdırdık. Sevdik, emek verdik, affettik, sabrettik, zaferler elde ettik. Bugün dünyanın bütün kadınlarını anmak, dünyanın bütün kadınlarını anlamak için buradayız. Bu akşam burada sanat, bilim, medya, bürokrasi, siyaset, iş yaşamı ve hayır işlerinde önemli başarılar elde etmiş kadınlarımızla birlikte olmanın gururunu yaşamaktayız. Bu akşam bir başka mutluluk daha yaşamaktayız. Kısa bir süre önce 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi' kapsamında hazırlanan Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi Gönül Elçilerinin desteği ile hayata geçirilmiştir. Bu projeyle yarım kalan eğitimleri nedeniyle iş yaşamına katılmak isteyip de katılamayan kızlarımız ve kadınlarımız hayallerini gerçekleştirmek için ilk adımlarını atmışlardır. Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi kapsamında kadınlarımız istedikleri alanda Meslek Lisesi Diploması alacaklar. Bu projeyle mesleki beceri kazanıp iş yaşamında istihdam edilmeleri daha da kolaylaşacaktır. Mesleki Açık Öğretim Liseleri kendi gelecekleri ve yetiştirecekleri nesiller açısından büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımızı artık daha güzel günler bekliyor."

 

VALİNİN EŞİNE DE KINA YAKILDI

Nuran Turhan'ın açılış konuşmasının ardından kadınları ve yarınlarımızı anlatan bir sunum yapıldı. Etkinlikte gecenin anısına davetlilere kelebek ve uğur böcekleriyle tasarlanmış magnetler dağıtıldı. Ayrıca özel gecede Caner Kiraz yönetiminde Balıkesir Halk Müziği Derneği Korosu tarafından bir konser verildi. Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve bir asır öncesine ait geleneksel kıyafetlerin sunulduğu defile davetliler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Halk oyunları gösterileriyle renklenen gecede yöreyi temsilen kına gecesi canlandırıldı. Geline yakılan kınadan Valinin eşi Nuran Turhan'ın eline de yakıldı. Milletvekili Babuşçu ve diğer protokol eşlerine de kınadan verildi. Kına gecesi gösterisi büyük alkış aldı. Gecede huzurevi sakini 85 yaşındaki Peruzat Teyze tarafından okunan şarkı davetliler tarafından büyük alkış aldı.

Gecenin sonunda Nuran Turhan tarafından halk müziği korusunun şefine çiçek verip teşekkür etti. Etkinliğin düzenlendiği salonun girişinde açılan Gönül Elçileri standında ise davete katılanlar bilgilendirildi. Geceye damga vuran son faaliyet ise salonun dışında dilek fenerlerinin genç kızlar ve misafirler tarafından uçurulması oldu. Dışarıda toplanan kalabalık hep birlikte dilek fenerlerini yakıp uçurmanın keyfini yaşadı. Bayan Turhan, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen ve katılımıyla bu özel geceyi ve mutluluğu paylaşan herkese teşekkür etti.

11.03.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Gönül Elçileri'nden Kadınlar Gününe Özel Etkinlik

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi