Şifrem?
131 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türker: 'Biz İnançlı İdealist Bir Partiyiz'
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Balıkesir’in Edremit ilçesinde, iktidar ve muhalefet partilerinin siyaseti kutuplaştırarak yürüttüklerini, bunun da gerginliği tırmandırdığını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

DSP Genel Başkanı Türker, halkın henüz karar aşamasına gelemediği belirterek bu nedenle parlamento dışında olan DSP’nin uzlaştırıcı ve barışçıl politikasına şu an büyük bir sempati gösteriyor” dedi.

Bu yerel yönetimlerde DSP olarak Ayvalık, Gömeç, bir olasılıkla Edremit’te iddialı olduklarını ifade eden Dr. Masum Türker, şunları söyledi:

“Türkiye’de bu seçimde yaşanmamışı yaşıyoruz. Dünyada polis ve savcı hırsızları kovalıyor. Türkiye’de ise tam tersine hırsızların polis ve savcıları kovalayan bir süreç yaşıyoruz.
Örneğin dikkat edin hep ‘Yeni Türkiye’ diyorlar. Türkiye hiç değişmedi. Türkiye’deki insanlar aynı insanlar, etnik gruplar aynı gruplar ve Türkiye’nin demokratik cumhuriyet yapısı, hukuk devleti, laik bir devlet olduğu zaten yazılıdır. Belli ki başta iktidar olmak üzere ısrarlı işbirliği yapan çevreler bizim bildiğimiz Türkiye’den başka bir Türkiye yaratmaya çalışıyorlar. Aslında mukayese edersek demokratikleşme açısından 2001 yılına göre geri gitmiş durumdayız. Yasalar daha çok Türkiye’yi kanun ve polis devleti haline getirmeye yönelik değişiyor. Oysa 2001 yılında demokratikleşme yönünde anayasal değişiklik yapılması sağlanmış ve yasal düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır. Bu nedenle şu anda ‘Yeniden Türkiye’ demek lazım. Bizim dediğimiz o. El birliği yapıp yeni bir Türkiye’yi inşa ediyoruz’ görüşüne karşılık Türkiye’nin kuruluşundan bu yana gelişimi gösteren evrimi belli bir doğrultuda yürüten yapısını yeniden ele almalıyız. Yeniden Türkiye’yi yeni bir sosyal bir hukuk devleti olarak, demokrat bir devlet olarak ve özellikle şiddete baskıya karşı bir temel yapısıyla ele almalıyız.”

"BİZ İNANÇLI İDEALİST BİR PARTİYİZ"
“İşte yerel yönetimlerde böylesi bir süreç yaşanıyor. Seçimlerde insanlar iki şeye yükleniyor” diyen Türker, “İnsanların çoğu güce tapan insan haline getirilmek isteniyor. Ya iktidarda güçlü olana tapacak ya da bu seçimde inanca ve ideale bakacaklar. İdealist insanları seçecekler. DSP gereği inançlı ve idealist bir parti olarak bu kesimin oylarına taliptir. Bize göre idealizm gerçeği değiştirme arzusudur. DSP olarak geleceği değiştirme arzusu taşıyoruz” ifadesini kullandı.

"BÜYÜKŞEHİR DEMEK BÜYÜK RANT DEMEK"
Türker, “Buna da bir tane örnek vereyim, bugün artık çağımızda belediyecilik özellikle Büyükşehir uygulamasından sonra rant yaratan bir hale gelecek ve bu konuda halkın istismar edilme olasılığı ise çok yüksek olacak. Bizde diyoruz ki imkanlar müsait olmadığı için imar imkanları düşükken yerini satan insanların, o yerde 25 yıllık sürede imar imkanları değişirse, yerini satmış olmasına rağmen o 25 yıllık süreden hak alması için düzenleme yapmalıyız. Bu modern zamanımızın halkın hakkını koruma amacıyla yapılacak düzenlemedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Beraberinde, DSP Edremit Belediye Başkan adayı Mahmut Bayram, DSP İlçe Başkanı Mehmet Görk ile birlikte Türker, ilçede otobüsüyle halkı selamladıktan sonra akşam saatlerinde Çanakkale’ye hareket etti. Türker, Edremit Körfezi’nde halkın ilgisine minnettar olduğunu belirtti.

27.03.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türker: 'Biz İnançlı İdealist Bir Partiyiz'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi