Şifrem?
232 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'in İlk Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Mazbatasını Aldı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur mazbatasını aldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'in ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tarihe geçen Ahmet Edip Uğur, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı, MMerkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliği ve Milletvekilliği görevlerinden istifa edeceğini açıkladı. Edip Uğur, "Artık şimdi Balıkesir'de yaşayan 1 milyon 200 bin kişinin başkanı olarak hizmet edeceğiz" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Adalet Sarayı'na beraberinde AK Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali ile çok sayıda belediye meclis üyesi ile birlikte geldi. Balıkesir İl Seçim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz'ın makamında mazbatasını teslim alan Ahmet Edip Uğur'u ilk kutlayan da İl Seçim Kurulu Başkanı oldu. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı olan İl Seçim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz, "Balıkesir'in ilk büyükşehir belediye başkanlık seçimi oldu. Sayın Ahmet Edip Uğur bey başkanlığı kazandı. Kendisine bu mazbatayı takdim ediyorum. Balıkesir ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum" diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'u tebrik ettikten sonra mazbatasını teslim etti.

İl Seçim Kurulundan çıkışında gazetecilere açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir ilk defa büyükşehir. Balıkesir'imize, ülkemize hayırlı hizmetlere vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. Bundan sonra Altıeylül Belediyemiz, Karesi Belediyemiz, diğer 20 ilçe belediyemizle birlikte büyükşehir olarak Balıkesir'imize hizmet edeceğiz. Büyükşehir olunca eskisi gibi Balıkesir Belediyesi merkez ilçe belediye değil 20 ilçeyle birlikte hareket edecek olan bir belediye. İlk meclis toplantımızı haftaya çarşamba günü yapacağız, 5 gün sonra yapılıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi toplanacak, komisyonlar oluşturulacak. Biz kurucu Büyükşehir Belediye Başkanıyız, o nedenle sembolik bir devir teslim olacak" dedi.

AK Parti'nin Balıkesir genelinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kazandığı 14 ilçe belediyesinin dışında kalan diğer ilçelerle ilgili bir hizmet sorunu yaşanmayacağını kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Artık şimdi Balıkesir'de yaşayan 1 milyon 200 bin kişinin başkanı olarak herkese eşit mesafede hiç kimseye farklı muamele yapmadan bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Bu arada, başkan olan kişi kanunen de partilerde faal görev alamıyor. Dolayısıyla benim şu anda AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliğim, MYK üyeliğim partide herhangi bir görev almam söz konusu değil, Ankara'ya gideceğiz milletvekilliğinden de istifa edeceğiz, bu fedakarlığı da yapıyoruz. Diğer bütün parti görevlerini de bırakıp bundan sonra Balıkesir'e hizmet edeceğiz. Büyükşehir Belediyesinin kuruluşunu yapıyoruz, Büyükşehirin kuracağı kanalizasyon, su işleri var, ulaşım koordinasyon var, itfaiyesinden ulaşımına, bütün otogarlarına kadar ilk süreçte kuruluşları yapacağız ki faaliyete geçsin, yoksa sistem çalışmaz" dedi.

BALIKESİRSPOR'DA ROTA SÜPER LİG

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, PTT 1. Lig'in güçlü ekibi Süper ig7e en yakın takımlarından olan Balıkesirspor'la ilgili de desteklerinin süreceğini söyledi. Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesirspor şu an formda, takımın motivasyonu iyi. Aynı şekilde Süper Lig'e kadar devam. Balıkesirspor şehrimizin takımı, her zaman başarılı olmasını, Balıkesir'i en iyi şekilde temsil etmesini arzu ediyoruz. Her türlü desteği Balıkesirspor'a vereceğiz. Takımın motivasyonu iyidir, arkadaşlar ekip halinde takım oyunu oynuyorlar. Çok uyumlular. Biz de her türlü desteği vermeye hazırız. Mazbatayı aldık artık ayaklarımız yere basıyor. Takımı da ziyaret edeceğiz. Şu anda hiçbir şey düşünmüyoruz; Biz önce Balıkesirspor'un başarısı için ne yapılması icap ediyorsa onu yapacağız. İl olarak süper lige çıktık; Artık İstanbul, Ankara, İzmir ile yarışıyoruz. Balıkesir de inşallah Süper Lig takımlarıyla yarışacak. Hedefimiz o, önce bir Süper Lig'e çıkalım, gerisi kolay" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Balıkesir Adalet Sarayı önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Başkanı, Altıeylül ve Karesi Belediye Başkanları, ilçe başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri hep birlikte fotoğraf çekildi.

04.04.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler























Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'in İlk Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Mazbatasını Aldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi