Şifrem?
565 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Doğumda Ölen Genç Annenin Eşinden İhmal İddiası
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde ikinci çocuğunu dünyaya getirdikten sonra hayatını kaybeden kadının, rahim içerisinde plasenta parçası bırakıldığı için öldüğü iddia edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

20 Nisan’da Bandırma Devlet Hastanesi'nde ikinci bebeğini dünyaya getiren 22 yaşındaki Şerife Kenarlıoğlu, yaklaşık 10 gün sonra sevk edildiği Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Genç annenin kocası Uğur Kenarlıoğlu, eşinin ölümünden Bandırma Devlet Hastanesi kadın doğum servisinde görev yapan ebeyi sorumlu tuttu. Acılı koca, defalarca hastaneye gitmelerine rağmen eşi ile yeteri kadar ilgilenilmediğini savundu.

Eşinin rahim içinde bırakılan plasenta sebebiyle öldüğünü ileri süren Kenarlıoğlu, “İkinci bebeğimizin dünyaya gelmesinden yaklaşık bir hafta 10 gün sonra eşim rahatsızlandı. Bunun üzerine acil servise gittik ama bizimle ilgilenmediler. Psikiyatri servisine sevk ettiler. Buradan da ilaç verip gönderdiler. Eve geldikten sonra yemek yedirerek eşime ilacını verdim ve daha sonra dışarı dolaşmaya çıktık. Eve geldikten sonra tekrar rahatsızlandı. Tekrar acil servise gittik. Tansiyonunu ölçtüler, ‘Sizin içtiğiniz ilaç hemen tesirini gösteriyor mu?’ deyip azarladılar. Gitmemiz ile çıkmamız bir oldu. Eve geldik. Eşimi sakinleştirdim. Sabah tekrar hastalandı, kaldıramadım. Bu defa ambulansla hastaneye götürdük. Ben eşimi iki defa yürüyerek götürdüm. Üçüncüye ambulansla gittik. En azından bir kan örneği bile alınmadan geçiştirici bir şekilde gönderdiler. Eşimin şikayetlerini de acil serviste belirtmiştim. Yeni doğum yaptığını, algılama problemi, duyma kaybı olduğunu, iki ay önce kayınpederimi kaybettiğimizi söyledim. İlgilenmiş olsalardı eşim yanımızda olacaktı. Şu an çocuklarıma da annem değil eşim bakıyor olacaktı. Bundan sonra tek dileğimiz adalet” diye konuştu.

"BENDEN HABERSİZ SEVK EDİLDİ"

Eşinin Bursa Tıp Fakültesi'ne sevk edilmesinden haberdar olmadığını iddia eden Kenarlıoğlu, “Akşam saat 05.00 sıralarında işten eve geldim. Hastaneyi arayarak eşimin durumunu sormak istedim. Bana, ‘Eşin Bursa’ya gitti, senin haberin yok mu?’ dediler. Arayıp sormasam Bursa’ya gittiğinden de haberim olmayacaktı. Oysa benden bilgilendirme maksatlı olarak cep telefonu numaramı da almışlardı” dedi.

Doğum esnasında gelininin yanında olduğunu söyleyen kayınvalide Müjgan Kenarlıoğlu ise, “Doğumdan sonra ilgilenmediler. Bize, 'Birkaç gün sonra gelin, ultrasonla bakalım' bile demediler. Rahimde plasenta parçası kalmış. Biz sorumlu olarak ebeyi görüyoruz” diye konuştu.

BÖBREK VE KARACİĞERİ BAĞIŞLANDI

Eşinin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından böbrek ve karaciğerinin bağışlandığını söyleyen Uğur Kenarlıoğlu, “Yoğun bakıma girdiğinde beyin ölümünün gerçekleştiğini ve organların bağışlanıp bağışlanmayacağını sordular. Biz de bağışladık. Bugün bizim canımız yandı ama başkalarına hayat verebilirsek ne mutlu. Naklin kime yapıldığını bilmiyorum ama önemli değil. Bugüne kadar kimse aramadı. Aramalarına da gerek yok. Eşime dua etsinler yeter” diye konuştu.

Uğur Kenarlıoğlu, yeni doğan kızlarına ise Yağmur adını verdiklerini söyledi.

CENAZEYE GELEN YAKINLARI KAZA YAPTI

Şerife Kenarlıoğlu'nun vefatının ardından cenazeye katılmak üzere İzmir'den Bandırma'ya gelen akrabaları ise trafik kazası geçirdi. Ailenin İzmir'den yola çıkan akrabalarının bulunduğu araç Balıkesir'de kaza yaptı. Kazada 10 kişi yaralanarak tedavi altına alındı.

Bandırma Devlet Hastanesi Yöneticisi Hadi Serdar Yazıcı ise, olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

10.05.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Doğumda Ölen Genç Annenin Eşinden İhmal İddiası

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi