Şifrem?
84 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sındırgı Belediye Başkanı Yavaş'tan Ankara Çıkarması
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Ankara'da ziyaretlerde bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başkan Yavaş, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Pabuşçu, ilçe başkanı ve bazı meclis üyeleri ile birlikte gittiği Ankara ziyaretiyle ilgili Belediye Meclisini bilgilendirdi.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, makamında düzenlediği toplantıda yaptığı değerlendirmede Ankara ziyaretinin çok verimli geçtiğini belirtti. Başkan Yavaş, Sındırgı ilçesinin geleceği için önemli yer tutan Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu, Sındırgı - Simav, Sındırgı - Akhisar yolları ve 2. Etap Toplu Konutları için önemli mesafeler kaydedildiğini ifade etti.

EK BİNANI KALAN PARASI KALKINMA BAKANLIĞINDAN

Yapımı devam eden Sındırgı Meslek Yüksek Okulu Ek bina inşaatının tamamlanması için geri kalan paranın Kalkınma bakanlığı tarafından karşılanacağını kaydeden Başkan Yavaş şunları söyledi;

"Bizim ana gidişimiz üniversitemizde ek binamız var şu anda. öğrenci kapasitesini artırmak için hemde Sındırgı ile alakalı planlar yapmak. Geçtiğimiz günlerde bize bu konuda rektörümüz ve üniversite öğretim görevlilerimizin tamamı ziyaretimize geldi. Ek binanın 750 bin lira hayırsever Hacı Zühtü Kandemir ve 600 bin lira da Belediye taahhüt yapmış, bunlar da gerçekleştirilmiş. Geri kalan 1 milyon 600 bin lira ödeneğe ihtiyacı var. Kalkınma Bakanlığının bu tür kurumların eksik ihtiyaçlarını uygun görürse karşılaması söz konusu. Bizde bu konuyla ilgili randevu aldık. Kalkınma Bakanlığı'nda genel müdür, daire başkanı ve Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’la bir araya geldik. Bu ziyarette Milletvekilimiz Tülay Pabuşçu vardı. Kalkınma Bakanımız 'Yerel dinamikler harekete geçmiş, iş bize doğru kaymış ondan dolayı bu konuda size yardımcı olalım' dedi. Onlar da önümüzdeki günlerde gelip yerinde bakacaklar ve keşif yapacaklar. İnşallah 1 milyon 600 bin liralık kısmı Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanacak. Bizim için üniversite önemli. Üniversite sadece burada öğrenciler okuyor bizimde yurtlarımız var demek değil, kültürel seviyesini yükseltmek ve istihdam alanlarını oluşturmak için önemli. Bizim zamanımızda turizm bölümü açılmış ve bunun karşılığında Elektrikli Ev Aletleri bölümünü inşa etmiştik. Devamı olabilmesi içinde sıcak su eylül ayında aktığında cüzi de olsa bir ısıtma planımız var. Sıcak su geldikten sonra İlçemizde organize sera bölgesi ve seracılık ve organik tarım bölümü yapılsın dedik. Çünkü turizmse otelde insanlar çalışıyorsa, organik tarım ve seracılıkla ilgili bir bölüm açılsın ki iş imkanı bulabilecek bir bölüm olsun dedik. Sındırgı'da bağlantısı olan bir bölüm olsun dedik. Bizim amacımız Sındırgı'nın kalkınmasının en büyük yanı turizm; Bunu da sağlayacak yüksek okul, üniversite ve belediye işbirliği içerisinde Sındırgı'nın büyümesini, kalkınmasını sağlamak ve istihdam alanları oluşturmak.”

KAPALI SPOR SALONU VE GENÇLİK MERKEZİ

Ekrem Yavaş, Ankara ziyaretinde 250 kişilk kapalı spor salonu ve Gençlik Merkezi için de söz aldıklarını açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Metin Yılmaz’la görüştüklerini anlatan Başkan Yavaş, Sındırgı'da bunlarla ilgili imar çalışması başlattıklarını bildirdi. Kapalı spor salonu ve gençlik merkezinin stadyumun yanına yapılacağı, ayrıca bir de havuz yapılarak özellikle bayanların spor yapabilecekleri 250 kişilik bütün salon sporlarının yapılabileceği kapalı spor salonu için çalışmalara startv erildiği bildirildi.

TOKİ 2. ETAP EVLERİ YAPILACAK

Daha önce görev yaptığı dönemde Sındırgı’ya TOKİ 1. Etap konutlarını kazandıran Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bu dönemde de 2. Etap için çalışmalara başladıklarını söyledi. Alt gelir grubu için 62 konutluk 24+1 toplu konut yapılacağı bildirildi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "TOKİ’ye bu işin parasını biz vereceğiz. Bu işe başlayın diye yazısı gitti. Şu anda o işlemde 62 konutluk iş başladı. Bizden önceki belediye talyep toplamış ama hiçbir tane başvuru yapılmamış. İlk defa biz yapacağız. Menet tepesinde yolun dibinde 250 konutluk yeni bir 2. Etap TOKİ planımız var. TOKİ başkanından bir istirhamımız oldu; 'Sındırgı turizm bölgesi onun için Rus binaları gibi blok bina yapmayın.Cumbalı, söveli Sındırgı'ya has mimarisi olan evler yapın' dedik. Onların da hoşuna gitti. Neticede yol yöntem konusunda bütün evrakları aldık. Buradaki arkadaşlar çalışmaya başladı. Geçen dönemde 2 bin lira ön ödeme ile başlamıştık bu dönemde belki 3 bin lira ön ödeme ile başlayabiliriz. Onu önümüzdeki günlerde karar vereceğiz. TOKİ Başkanımız 'Sındırgı'nın evrakları tam olduğunda hemen çalışmalara başlayın' diye talimat verdi” dedi.

Daha önce belediye başkanlığı yaptığı dönemde Sındırgı -Bigadiç arasında yolu yaptıklarını bu dönemde Sındırgı Simav ve Sındırgı Akhisar yollarının yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Yavaş, ilçenin diğer ulaşım yollarının da bir an önce yapılarak tamamlanması için gerekli girişimlerde bulunduklarını anlattı. Ekrem Yavaş, "Eğer Sındırgı-Bigadiç yolu REFAHYOL hükümeti zamanında projesi olmasaydı biz o yolu yapamazdık. Akhisar yolu ve Çevre yolunun yapılmasında herhangi bir sakınca yok, ikisi paraya kalmış. İkisi ödeneği hazır olduğunda başlar pozisyonda. Akhisar yolunun 38 milyon lira bedeli var. Sındırgı bir Bandırma gibi değil, öncelik değil. Koca Köprü'den, şehir merkezinden geçen çevre yolu ve Akhisar yolunun 5 km kısmının yapılmasını sağlamak bizim için önemli. Karayolları bölge müdürü 'Çevre yoluyla ilgili 2014 yılının sonunda Sındırgı Çevre yolunun ihalesinin yapılmasını sözünü veriyorum. Ama, kamulaştırma işlemini siz yapacaksınız 2015 yılında da yol yapımına başlarız' dedi. Bir haftalık Ankara ziyaretimiz ilçemiz için çok verimli geçti diyebilirim” diye konuştu.

10.05.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sındırgı Belediye Başkanı Yavaş'tan Ankara Çıkarması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi