Şifrem?
399 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yerel Gazeteden Basın Kokteyli
Balıkesir'de 5 ay önce yayın hayatına başlayan "Büyükşehir Merhaba Gazetesi", geleneksel hale getireceği "Merhaba Basın Kokteyli"nin ilkini Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Büyükşehir Merhaba Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Semra Aman Akyürek, gelen davetlilere teşekkür ederek, Soma'da yaşanan faciada ölen maden işçilerine başsağlığı diledi. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akyürek, programdaki müzik ve halk oyunları gösterilerini iptal ettiğini, yaşanan acının büyük olduğunu dile getirdi. Akyürek, "Bugünlerde tüm üzüntümüze rağmen, kamuoyuna karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek, hiç kuşkusuz mesleğimizin belki de en zor tarafı; tıpkı 13 Mayıs Salı günü Soma'da başlayan ve ülkemizde yaşayan her yüreği yakan yangının sebep olduğu facia gibi. Halkımızı yasa boğan, 299 canın hayatını yitirdiği bu büyük faciayı objektiflere ve ekrana yansıtmaya çalışmak ve o anda da olayın birebir içinde olup bu acıyı en yoğun paylaşmak bizler için gerçekten zor" dedi.

Ardından konuşan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, büyük bir facia yaşandığını belirterek, "Balıkesir olarak gerçekten komadayız. Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan 100'ün üstünde hemşehrimiz var. Hepsine başsağlığı diliyorum" dedi.

Balıkesir il genelinde çok gazete olduğunu ifade eden Demir, "Balıkesir gerçekten kaliteli yayın organlarına sahip bir il. Ama bunların içinde iyi olanlar da, çürük olanlar da var. Sizlerden ricamız iyi ve kötüyü ayırt etmeniz" şeklinde konuştu.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ise, "Medya zor bir süreçten geçiyor. Sorunlarımız büyük. Böylesine sıkıntılı bir dönemde medya alanına yatırım yapmak cesaret ister. Bu süreçte bir gazetenin, bir televizyonun ya da bir radyonun kararlılıkla yayın hayatına başlaması ve cesaretle bu mesleğe katkı sağlamayı düşünmesi çok önemlidir. Bu süreçte yola çıkan Büyükşehir Merhaba Gazetesi'nin sahiplerine başarılar diliyorum. Bu içinde bulunduğumuz Basın Müzesi konağını da meslektaşlarımıza armağan eden Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"AKREDİTASYONLAR GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜKLERİNDEN YAPILACAK"

Balıkesir'in 40 yıl aradan sonra Süper Lig'teki yakışan yere geldiğini dile getiren Anadolu Spor Gazeteciler Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, "Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkmasından dolayı Anadolu Spor Gazetecileri camiası olarak büyük memnuniyet duyduk. Yeni yönetim kurulunu ve bu şampiyonlukta emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu vesile ile akreditasyon konusu hakkında bilgi vereceğim. Gazeteci meslektaşlarımız Balıkesirspor'un Süper Lig'deki maçlarına akredite olmalarıyla ilgili konu önemlidir. Bu konuyla ASGD'nin açtığı davalar somut bir şekilde sonuçlanmıştır. Gazeteci arkadaşlarımız akredistasyon ile ilgili talebi mutlaka Gençlik Spor İl Müdürlüklerinden istemek durumundadırlar. Akredite konusunda adaletsizlik yaşanırsa sorumlusu Gençlik Spor İl Müdürlüğü olacaktır. Bunun yargı kararı da mevcuttur" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ise yaptığı konuşmada, Anadolu'da gazetecilik yapmanın zor olduğunu dile getirerek, "Artık gazete çıkarmak zor. Ama görüyorum ki Balıkesir'de gazete çıkarmak çok kolay. Türkiye ortalamasında Balıkesir gerçekten gazete çıkarma rekoru kırıyor. Gazeteler devletten destek almak için 24 ay beklemek zorunda. Bu sabır ve cesaretle bu gazeteyi açan imtiyaz sahibini kutluyorum" dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de, maden kazasında şehit olan işçilere başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Sertel, "Hakikatten Türkiye'de de bu kazalar ülkemize yakışmayan bir durumdur. Bundan 4 yıl öncesini hatırlayanlar Şili'de meydana gelen maden kazasını bilirler. Orada yaşam ünitelerine sığınan işçileri tam 69 gün sonra yeryüzüne sağ salim çıkarttılar. Bunu düşününce neden Soma'da yaşam odalarının kurulmadığı ve işçilerin 2.5-3 kilometrelik mesafade çok ilkel şartlarda içeri sokulduklarına insan inanamıyor "dedi.

Sertel, Soma'daki maden ocağında 40'ar kişilik yaşam ünitesi olması durumda bugün hiç bir işçinin hayatını kaybetmeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu işçiler gazın dağılımından sonra kurtarılacaklardı. Ben o ailelerin acısını yapılacak yardımlarla giderilemeyeceğini biliyorum. Ama hayat ne yazık ki devam ediyor. İnşallah bundan sonra bu tür kazalar olmaz. 680 kişilik madene sadece 2 müfettişin görevlendirildiği ülkemizde çalışma ve iş güvenliği açısından gerekli yasal düzenlemeler yapılsın ve bu işin üzerine ciddi bir şekilde gidilsin".

Gazetecilik mesleğinin zorluklarına da dile getiren Sertel, Büyükşehir Merhaba Gazetesi'ne hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Son olarak konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da, "Enerji Bakanımız Bakanı Taner Yıldız ile birlikte olayın olduğu gece 22.30'da Soma'ya gittik. Rahmetli olan işçilerin madenden çıkartılmasını Çarşamba gününün akşamına kadar takip ettik. Gittiğimiz zaman bir perişanlık gördüm. Derli toplu bir şey beklerdim. Gezdiğimiz birçok madenin daha kontrollü ve yapısının daha muntazam olduğunu gördük. Ama burada bir dağınıklık olduğunu gördük. Bu maden ve iş kazalarının önlenmesi için tedbirlerin alınması lazım. Savaştepe ve Soma ilçemiz arasında 20 kilometre mesafe var. Çok sayıda hemşehrimiz Soma'da çalışıyor. Balıkesir'de 100'ün üzerinde insanımızı bu maden kazasında kaybettik. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Daha sonra Büyükşehir Merhaba Gazetesi'nin yönetimini tebrik eden Uğur, "Balıkesir'de gazetelerin kaliteyi ve baskıya daha kaliteli hale getirmesi gerekiyor. Umarım büyükşehir ile birlikte gazetelerimiz de ilçelerimizde dağıtılan bir gazete olurlar. Basına engelleme olduğu kanaatinde değilim. Ulusal ve yerel basın kesinlikle herhangi bir kısıtlama olmadan her türlü yayın yapabiliyor. Şantaj yapmayan doğru habercilik yapan gazeteler ayakta duruyor"

diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yerel gazetenin düzenlediği programa Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Dünya Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Irak Türkmen Basın Konseyi Başkanı Şemsettin Küzeci, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen program sonunda davetlilere plaket takdim edildi. Davetliler, daha sonra Basın Müzesi'ni gezerek, Balıkesir'in basın tarihi hakkında bilgi aldı.

17.05.2014

Ramazan Demir

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yerel Gazeteden Basın Kokteyli

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi