Şifrem?
99 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık CHP’de Kadınların Seçim Heyecanı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, CHP Kadın Kolları sandığa giderken seçim heyecanı yaşandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

CHP Ayvalık Kadın Kolları’nın, Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde düzenlenen genel kurulda; Benal Satıcı pembe liste ile Elif Günaydın Kaynak ise sarı liste ile seçim sandığında yarıştı. Son derece demokratik olarak gerçekleştiği gözlenen seçimlerde zafer; Elif Günaydın Kaynak’ın sarı listesi oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Düriye Taş’ın başkanlığında; Başkan yardımcılığını Kezban Çuhadar’ın üstlendiği, Pelin Bozcan ve Aysan Önal’ın katip üyeliğiyle Divan Heyeti oluşturuldu. CHP’li kadınların genel kurulunda; CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer, CHP il ve ilçe yöneticileri, Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve yüzlerce kadın kolları üyesi hazır bulundu.

Genel Kurulda konuşan CHP’li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 30 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’nin seçimlerdeki en büyük kozunun kadınlar olduğunu vurgulayarak, son yerel seçimlerde belediye seçimlerini kazanmasını sağlayan en büyük etkenin kadınlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Genel Kurulda konuşan CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, seçim döneminde Filiz Karayelli önderliğindeki kayyumun emeklerine teşekkür ederek, seçimlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Genel Kurul seçimleri öncesinde konuşan CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Benal Satıcı, Atatürk’ün yolunda, 90 yıllık çınarın gölgesinde varlık, birlik ve özgür biçimde oylarını kullanacak olmalarının önemini belirtti.

Yapılan seçimlerin ardından; CHP’li kadınların Türkiye ve Ayvalık için elele-omuz omuza hep birlikte seçim salonunda dışarı çıkacaklarına işaret eden Satıcı, “Kelebekler özgürdür. Sol açık, yol açık” dedi. Benal Satıcı’nın ardından konuşan sarı listenin lideri Elif Günaydın Kaynak ise, arkadaşlarıyla başlattıkları 1 Adım 1000 Kadın projesinin öneminden bahsederek, tüm kadınları birlik ve beraberliğe çağırdı. Benal Satıcı’nın pembe listesinde; Ayten Bağatır, Nesrin Balcı, Ayşe Baltalı, Pelin Bozcan, Feral Dal, Nermin Kuttaş, Gülsen Sungun ve Aysel Tügen asil olarak yer alırken, aynı listede; Sema Übal, Sibel Dağlıöz, Serpil Havaeri, Elçin Kılıç, Nurhan Fidancıoğlu, Harika Peker, Nilgün Özacar ve Yeşim Kemer’in ise yedek olarak yer aldığı gözlendi.

Yapılan seçimlerde; Elif Günaydın Kaynak öncülüğündeki Sarı listede ise; Fatma Mehtap Beningtan, Fatma Avınca Dedeoğlu, Songül Oğrak, Emine Orbatu, Füsun Özdoğan, Sekiye Sarıoğlu, Dilek Renin Tan ve Zehra Tan asil olarak; Berrin Çokkorkmaz Dönmez, Gülnur Kaya, Ayfer Şık, Firaz Şahin, Nejla Güngördü, Sultan Denizalp, Funda Top ve Zenyenp Deniz Karşit yedek olarak yer aldı.

SANDIKTAN SARI LİSTE TEK OY FARKLA ÇIKTI

Bir an önce oyunu kullanıp gitmek isteyen CHP’li kadınların sandık başında aşırı yığılması nedeniyle sandık komisyonunun zor anlar yaşadığı seçimlerde; 298 delegenin var olduğu CHP kadın kollarından 152 delege oy kullandı. Yaklaşık iki buçuk saat süren ve saat 17.15’de sona eren oy atma işleminin ardından yapılan sayımda 3 oy geçersiz sayılırken; Benal Satıcı’nın pembe listesi 74 oy, Elif Günaydın Kaynak’ın ise sarı listesi 75 oy aldı. Sadece bir oy farkla seçimleri kazanan Elif Günaydın Kaynak, oldukça heyecanlı ve demokratik olarak nitelendirdiği seçimlere katılan kadınlarla, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ayvalık CHP’nin çiçeği burnunda Kadın Kolları Başkanı Elif Günaydın Kaynak seçimlerin geride kaldığını ve asıl hedeflerinin bundan sonraki süreçte CHP’nin her alanda başarılı olması için mücadele etme dönemi olduğunu belirtti.

BAŞKAN SÜRER MEMNUN

Seçimlerin ardından açıklamalarda bulunan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer ise; genel kurulda yarışan her iki listedeki kadınların da CHP İlçe Kadınlar Kolu’nun üyelerini hatırlattı. Seçimleri kazananlarla, kaybedenlerin, CHP’nin Ayvalık’taki başarısı için omuz omuza mücadele edeceklerini vurgulayan Başkan Sürer, son derece demokratik olduğunu gözlemlediği İlçe Kadınları Kolu seçimlerinin sonucunun hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

09.06.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık CHP’de Kadınların Seçim Heyecanı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi