Şifrem?
125 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Kent Konseyi’nden Önemli Destek
Balıkesir’in Ayvalık Kent Konseyi yönetimi, Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i ziyaret etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ziyarette, Ayvalık Kent Konseyi’nin yeni çalışma programı ve belediye çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kent konseyinin 1- 9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri’nde belediye ile birlikte hareket ederek etkinliğe sağlayacakları katkılar konuşuldu. Kent konseyinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç, Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri’nde belediye ile ortak hareket ederek etkinliklerde rol almak istediklerini bildirdi. Üzgeç, “Belediye başkanı olarak siz nasıl Ayvalık’ın sorunları içerisine girdiyseniz bizler de kent konseyi olarak, Ayvalık’ta yaşayan insanlar olarak kent konseyinin bünyesinde bulunan STK’lar, kamu kuruluşları, diğer demokratik kitle örgütleri hepsiyle birlikte Ayvalık’ın sorunlarına duyarlı olan insanların çalıştıkları bu örgütlerin hepsinin sizlere yardımcı olmak ve Ayvalık’ın geleceğini daha iyi bir yere taşımak amacıyla buradayız” dedi.

Ayvalık Kent Konseyi’nin verimli çalışabilmesi için fiziki çalışma ortamlarının daha iyi olması gerektiğini dile getiren Üzgeç, başkan Gençer’den kent konseyi için yeni bir çalışma alanı talebinde bulundu. Kent Konseyi’nden gelen bu isteği uygun bulan başkan Gençer, Kırlangıç tesislerinde atıl durumda boş olarak bulunan yeri kent konseyi yönetimiyle birlikte inceledikten sonra gerekli tadilatın bitirilmesinin ardından konseyin burayı kullanabileceğini söyledi. Gençer, kent konseyinden boşalan şu anki kullanılan yerin de atletizm takımının kullanımına tahsis edileceği bilgisini verdi.

Gençer, “Ayvalık belediyesinin müzisyenleri olacak, tiyatrosu olacak, kent konseyini tek bir çatı altında toplayacak bir bina yapmak lazım. Bunları yapmak zor değil, bütün sosyal birimlerin beraber olduğu bir ortam yaratmak lazım. Bunu da belediye olarak yapacağız” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİNE KATKI

Ayvalık’ta her yıl 1- 9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri’nde daha etkin bir rol almak istediklerini ifade eden Kent Konseyi Başkanı Üzgeç, “Şimdi kent konseyi olarak Ayvalık’taki sıkıntıları, geçmişten gelen yükü aldığınızı da biliyoruz. Ama her şeye rağmen bazı şeylerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla 100 bin liraya, 200 bin liraya dışarıdan birilerini buraya getirmek, halka hizmet sunulacakken bu parayı harcamak bize de doğru gelmiyor. Burada yetişen, burada değer kazanın sanatçı, yazar gibi birikimi olan insanlarla da bu kültür sanat günleri yapılabilir. Bunlarında o diğer insanlar kadar ses getireceğine inanıyoruz. Bütün kent konseyinin bileşenlerini değerlendirerek gerek müzik gurupları olsun, gerekse faaliyet guruplarının hepsi bu işin içinde görev alarak Ayvalık’a bir katkı sağlasınlar.” ifadelerini kullandı.

Başkan Gençer de; “Bütçemizi aşacak programlar değil, daha çok Ayvalıklı kendimizin özünden birilerine yer vermek istiyorum. O yüzden ben para harcamadan bir şeyler yapmak istiyorum. Birlikte hareket edecek olmamız beni bir hayli mutlu etti. Ancak ben sizden şunu istiyorum. Kültür sanat günlerinin programını yaparken birleştirin. Altınova’yı, Cunda’yı, Sarımsaklı’yı atlamayın. Sanat Fabrikası’ndaki arkadaşlar da köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde tiyatro yapsınlar, kültür sanat günleri boyunca her gün bir köye giderek tiyatro yapsınlar. Ayrıca kültür sanat günleri kapsamında bir de halkın hep beraber eğlenebileceği bir meydan etkinliği olsun. Bunun yanı sıra AİMA’da bir klasik müzik konseri ile kültür sanat günlerine renk katabilir. Kent konseyine bu önerisinden dolayı da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kent Konseyi’nin Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i ziyaretinde konsey başkanı Ahmet Üzgeç’in yanı sıra yürütme kurulu üyeleri Tülin Çalışıcı, Mehmet Özden, Gülser Özkan, Cemil Tosunaoğlu, Nesrin Seçer, Nebahat Dinler ve genel sekreter Övünç Oğuz hazır bulundular.

 

 

18.07.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Kent Konseyi’nden Önemli Destek

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi