Firmanın sahibi Özgür Manisalı, zeytinin işlenmesi sırasında gösterilecek titizlik sonucu bütün körfez zeytinyağlarının ödül alabileceğini söyledi. Karaağaç da butik üretim yapan Öz-Em zeytinyağı işletmesi Belçika’nın Brüksel kentinde düzenlenen İTQİ 2014 Üstün Lezzet Yarışmasında 3. kez Altın yıldız ödülünü alırken, Fransa’nın Bordeuux kentinde düzenlenen Monde Selection 2014 Üstün Lezzet Yarışmasında da gümüş madalya sahibi oldu. Avrupa’dan iki ödül birden alınması firma sahiplerini sevindirdi. .Aynı firma, Zeytin Dostu Derneği’nin düzenlediği Türkiye’nin en Kaliteli Sızma Zeytinyağı Yarışması’nda da altın madalya kazandı. Üretim sırasında titizlik gösterdiklerini anlatan İşletme sahibi Özgür Manisalı, “Öz-Em Zeytinyağları olarak 4 yıldır yarışmalara katılıyoruz. Yine ülkemizi yurt dışında temsil ettik. Gayet güzel sonuçlar aldık. Fransa ‘da Monde Selectiondan gümüş madalya, İTQİ’den de gene 3. senemiz altın madalyamız ile geri döndük. Yurt dışında Türk zeytinyağlarının ne kadar kaliteli olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Ülkemizde körfez zeytinyağları çok kaliteli. Kaliteli zeytinyağlarımızı üretirken gerekli titizliği gösterdiğimiz süreç içersinde zaten dünyadaki yarışmalardan ödül alacaktır. Sadece ve sadece kaliteli üretim teknikleri uygulamamız gerekiyor. Bu, toplamadan sıkılmasından paketlenmesine kadar, zeytinyağının saklanma koşullarına kadar hepsinin en üst düzeyde tutulması gerekiyor. Böyle olduğunda körfez zeytinyağları her zaman ödül alacaktır” dedi. Gıda Mühendisi Kazım Karabıyık da, “İşletme olarak üretimde gösterdiğimiz özenden dolayı bu ödülleri rahatlıkla kazanabilmekteyiz. Diğer işletmeler de, bu hijyen şartlarına uyarlarsa onlar da çok kaliteli zeytinyağları üretebileceklerdir” dedi.
22.07.2014