Şifrem?
67 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Atığı Sanata Çevirdiler
Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi, Zeytin Çekirdekleri Projesi kapsamında sanatçı Elvan Alpay'ın liderliğinde ve ilçenin 17 ilkokulundan toplam 130 çocukla birlikte, güzel sanatlar çalışmaları uyguladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Cunda Kordon'da gerçekleştirilen etkinliğe, Ayvalık Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, meclis üyeleri Nusret Taşan, Salman Kayral, onlarca gönüllünün yanı sıra yüzlerce Ayvalıklı katıldı. Projenin oluşumuna belediye çalışanlarının dışında sanatçılar, gönüllüler ve onlarca esnaf destek verdi. Projeye Elvan Alpay ve Defne Güler'in yanı sıra Emine Kürşat ve Nazlı Boytorun’da katkı koydu. 6 gün boyunca çocuklara, güzel sanatlar ve atık ile geri dönüşüm konusunda söyleşiler yapıldı. Bunların dışında çocuklarla yoga, müzik çalışmaları ve müze ziyareti gerçekleştirildi. Projede çocuklar tarafından atık pet şişeler değişik renklerde boyanarak, bir geri dönüşüm konteynırının etrafına farklı formlarla monte edildi. Cunda Adası çocuksu bir yapıtla renklendirildi. Elvan Alpay ve Defne Güler’in özverili çalışmaları, güzel sanatlar konusunda çocuklara renk ve forman deneyimi kazandırdı.

Cunda Kordonu'nda Zeytin Çekirdekleri Projesi'nin final gösteriminde konuşan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan “Zeytin çekirdekleri projesi Ayvalık ilçesindeki ilkokullarda bulunan öğrencilerimizin hem kendilerini geliştirmesi hem de geleceğe dönük hayatlarında el becerilerini güçlendirmek amacıyla belediyemiz tarafından düzenlenmiş bir etkinlik. Oldukça da ilgi gördü, her okulumuzdan öğrenci gurupları bura iştirak ettiler. Cunda kordonundaki etkinliğimizde çocuklarımızın hem çevre hem doğa bilinci hem atıkların ve geri dönüşümle ilgili çevre bilinci edinebilmeleri için aktivite şeklinde planladık. Bunu da Cunda’da yaşayan Alibey halkıyla paylaşmak için geldik” ifadelerini kullandı.

Çocukların “Zeytin çekirdekleri projesi” çerçevesinde Cunda Adası kordonunda vatandaşların çevreye dikkatlerini çekmek için hazırladıkları sokak performansını izleyen vatandaşlar da yapılan çalışmanın çok doğru ve yerinde olduğunu belirterek; “İyi bir etkinlik oldu çocuklar için. Güzel bir etkinlik, Bu çalışmadan dolayı çok memnun olduk. Çocuklar bu yaşlarda çevre konusunda bilinçleniyor. Ağaç yaşken eğilir. Doğamızı koruyorlar bu şekilde. Gençleri bilinçlendirme, çocukları bilinçlendirmede fayda var. Bu tür çalışmaları destekliyoruz” ifadelerini kullandılar. “Zeytin çekirdekleri projesi” ne katılan çocuklar da çalışmalar boyunca sokaktan toplanan pet şişeleri renk renk boyayarak birer sanata dönüştürdüklerini, bu çalışmaları yaparken de çok eğlendiklerini söylediler. Burada ellerindeki pet şişelerle ritim tutan çocuklar, doğa ve çevre ile mesajlar içeren sözlerle çevredekilerin dikkatini atıklara çektiler. Daha sonra “Sev kardeşim” isimli şarkıyı kordondaki gösterilerini izlemeye gelen tatilcilere bayram armağanı olarak seslendirdiler.

Etkinlik sırasında görüşlerini aldığımız Elvan Alpay'' Tam bir cümbüş niteliğinde olan bu çalışma, ''Tanış, Buluş, Kutla'' çevresinde gerçekleştirildi. Katılan çocuklar yeni arkadaşlar, projeler ve düşüncelerle tanıştılar. Bu çalışmalarda çocuklarımızın kendini bulduğunu görüyoruz. Kendini ifade etme fırsatı yakaladığını da görüyoruz. Çocuklarımız bu çalışmalarının ödülünü ailesine ve çevresine sunarak aldı' 'dedi. Gösteri çocukların topladıkları atık şişeleri geri dönüşüm konteynırına atmalarıyla son buldu.

01.08.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Atığı Sanata Çevirdiler

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi