Şifrem?
450 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Tayland Boksunun Zafer Gecesi
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde ilk kez düzenlenen Tayland Boksu (Muay Thai) turnuvasına ilgi yoğun oldu. Ayvalıklı sporcu Zafer Manda’nın Açık Hava Tiyatrosunda düzenlediği organizasyona Türkiye’nin tanınmış sporcuları katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Minikler, Genç Bayanlar, Genç Erkekler ve Büyük Erkekler etaplarında gerçekleşen organizasyona; Düzce, Sakarya, Manisa, Bursa, Balıkesir ve Ayvalık’tan sporcular katıldı. Son derece heyecanlı ve çekişmeli geçen karşılaşmaların ardından Genç Bayanlar etabında, turnuvaya Manisa’dan katılan Sibel İlgin 46 kilo grubunda, aynı etapta 54 kilo grubunda ise Gamze Gül birinci olmayı başardı. Turnuvanın Genç Erkekler 51 kilo grubunda Manisa’dan Savaş Cömert, 60 kiloda Manisa’dan İsmet Barış, 64 kiloda Balıkesir’den Osman Alptekin, 67 kiloda Balıkesir’den Murat Özen ve 71 kiloda Onur Ayrım birinci oldu.

Turnuvada; Büyük Erkekler etabında 54 kilo gurubunda Düzce’den Yasin Turunç, 60 kiloda Manisa’dan Hüseyin Aygün, 57 kiloda Aykut Uzunbay, 64 kiloda Sakarya’dan Ahmet Oğzuhan Şahintepe, 71 kiloda Hikmet Yalvaç, 75 kiloda Sakarya’dan Caner Sütlü, 81 kiloda Sakarya’dan Hızır Küçük, 91 kiloda Balıkesir’den Tahsin Doşman birinci olarak şampiyonluk kupalarına sahip oldu. Ayvalık’ta ilk kez düzenlenen ve ‘Ayvalık Zafer Kupası’ adını taşıyan turnuvanın ardından muhabirimize konuşan Tayland Boksu (Muay Thai) Federasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Gürcan Demirsıkan, Ayvalık’ta düzenlenen şampiyonanın Balıkesir tarihinde ilk kez gerçekleştiğini vurgulayarak; Düzce, Sakarya, Manisa ve Bursa’dan da sporcuların bu organizasyona katıldığını anlattı. Demirsıkan, “Çok şükür herhangi bir sakatlık olmadan organizasyonu tamamladık ve sporcularımızı ödüllendirdik. Amacımız Balıkesir başta olmak üzere, Balıkesir’in tüm ilçelerinin sesini ülke genelinde de bu sporla duyurmak, gençlerimize bu sporu sevdirerek, onların kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlayabilmek ve onlara sporcu kimliği kazandırarak, sokaklardan kurtarmaktır” dedi.


Tayland Boksu Federasyonu Ege Bölgesi Başkanı ve Ulusal Hakem İdris Barış, Ayvalık’ta ilk kez düzenlenen organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Genç Bayanlar etabında, şampiyon olan Sibel İlgin ile Büyük Erkekler etaplarında birinci olan Yasin Turunç Ayvalık’ta olmaktan ve bu organizasyona katılmaktan mutlu olduklarını belirtiler. Doğup büyüdüğü Ayvalık’ta gönül verdiği Tayland Boksu organizasyonu ilk kez Ayvalıklılarla buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Organizatör Zafer Manda ise, “Ümit ettiğim gibi bir katılım olmadı. Çok güzel olmasını istiyordum. Fakat umduğum gibi olmadı. Yine de bugüne kadar hiç kimsenin başaramadığı bir organizasyonu doğup, büyüdüğüm memlekette gerçekleştirdim. Bir Ayvalıklı olarak böylesi bir organizasyonu ilçemde düzenlediğim için mutluyum, gururluyum” dedi.

Düzenlediği organizasyonda Ayvalık’tan hiç kimsenin kendisine destek vermediğinden yakınan Zafer Manda, “Spora destek vereceğini söyleyen siyasiler ve Ayvalık Belediyesi’ne sesleniyorum. ‘Sizlerin spora vereceğiniz destek bu muydu?’ Sonuçta federasyonu bile olan bu dövüş sporu, resmen bir sportif etkinlikti. Yazık” demekle yetindi.

10.08.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Tayland Boksunun Zafer Gecesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi