Şifrem?
104 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Uçakla İlaçlama Edremit Körfezi’nde Başladı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde zeytin sineği ve zeytin zararlılarına karşı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde havadan ilaçlama Cunda Adası’ndan başlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin 800 bin dekardaki zeytinliklerde yaptığı kontrollerin sonucunda Ayvalık’ta zeytin sineğinin topraktan yoğun olarak çıkmaya başladığı belirlendi. Bunun üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti ve zeytin sineğinin havadan ilaçlanmasına Cunda Adası’ndan başlandı. Havadan ilaçlamanın başlamasına ilişkin Ayvalık’ın Sarımsaklı Mahallesi’ndeki toprak pistte tören düzenlendi. Bu kapsamda; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur’un da katıldığı ilk ilaçlama uçuşuna ait tören; Ayvalık’ın Sarımsaklı mevkiinde bulunan zirai ilaçlama ve amatör uçakların kullandığı toprak havaalanında gerçekleşti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un öncülüğünde gerçekleşen mini törende; Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvanclık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Ak Partili yöneticiler, Ayvalıklı zeytin sanayicileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

“ ZEYTİN SİNEĞİ İLE MÜCADELE İÇİN 3 MİLYON 300 BİN LİRA BÜTÇE HAZIRLADIK”

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir’in Bütünşehir Yasası kapsamında, Büyükşehir olduğunu hatırlatarak, “Edremit Körfezimizin de Balıkesir’in artık Büyükşehir olduğunu hissetmesi lazım. Bizim Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak aldığımız ilk karar Zeytin Sineği ile mücadele oldu. Bununla ilgili olarak biz; Ayvalık’tan Gömeç’ten, Burhaniye’den, Havran ve Edremit’ten arkadaşlarımızı geçtiğimiz Nisan ayının sonunda çağırdık. Bunun içinde ilaçlama uçakları kiraladık. Büyükşehir Beledi Meclisinden aldığımız kararla söz konusu ilaçlamayı 4 kez yapılmasına karar verdik ve 3 milyon300 bin lira bütçe hazırladık. Bu aşamada sürekli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile sürekli temas halinde olduk” dedi. Ayvalık’ın Cunda Adası’nda, yeterince zeytin sineğinin oluştuğunu öğrendikten sonra ilk havadan ilaçlamanın Sarımsaklı’dan kalkan uçaklarla gerçekleşeceğini ifade eden Uğur, Kendilerine oy veren ve vermeyen herkese en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti. İlaçlamayla ilgili 5 uçak kiralandığını, ilaçların temin edildiğini dile getiren Uğur, “aldığımı karar gereğince zeytin sineği çıkınca ilaçlama yapılacaktı. ’Cunda’da yeteri kadar zeytin sineği oluştu, ilaçlama gerekir’ dediler hemen zaman geçirmeden uçağı kaldırıyoruz. Bütün amacımız, zeytin üreticimize destek olmak, kaliteli zeytin ve yağını elde etmek. Herkesin belediye başkanıyız. ’Ayvalık’ta oy almadık zeytin sineği ne yaparsa yapsın’ demedik" dedi.

Uğur, 800 bin dekarlık alanda ilaçlama yapılacağını belirterek, bunun 740 bin dekarının Edremit Körfezi, geri kalanının ise Bandırma ve Erdek ile civarında olduğunu söyledi. Üreticinin havadan ilaçlama istediğini vurgulayan Uğur, "Yerden yapılınca maliyeti yüksek oluyor. Zeytin sineğini havadan nokta atışıyla gözünden vuracağız" diye konuştu.

SARIMSAKLI SAKİNLERİ UĞUR’A SORUNLARINI ANLATTI

Vatandaşlardan da büyük ilgi gördüğü gözlenen zeytin sineği ile havadan mücadele kapsamında gerçekleştirilen ilk ilaçlama çalışmasına ait mini törende Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un çevresini saran Sarımsaklı sakinlerinin kendisinden Sarımsaklı-Ayvalık arasında çalışan tek belediye otobüsünün sayısının çoğaltılmasını, bozuk yolların yapılmasını, susuzluk sorununu kökünden çözümlenmesini, Sarımsaklı Plajlarının daha iyi şekilde temizlenmesini, kanalizasyonu olmayan Yonca 1 mevkiinde kanalizasyon yapılması gibi sorunları iletmesi de dikkatlerden kaçmadı:

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Aygün, ilçelerinde 180 bin dekarda, yaklaşık 2 milyon ağacın ilaçlanacağını belirterek, "İlaç çok az miktarda kullanılıyor. Şekerli sıvıya az miktarda ilaç katılıyor. Bu sıvı ağaçlara uçakla havadan atılıyor" dedi.

“UÇAKLAR BİR SORTİDE 500 LİTRE YAKIT YAKIYOR”

İlaçlama yapacak anlaşma sağlanan firmanın sahibi ve pilot Ahmet Anılar, zeytinle mücadele kapsamında ilaçlama ihalesini 5 uçakla aldıklarını ifade etti. Balıkesir genelinde yaklaşık 11 milyon ağacı ilaçlayacaklarını anlatan Anılar, "Bölgede yerden mücadele yapılması imkansız. Deniz seviyesi ile 450 metre yüksekliğe kadar kadar Zeytinlik var. 30 Kasıma kadar kontrollü olarak ilaçlama yapacağız. Uçaklar bir sortide 500 litreyle kalkıyor. Her sortide 2 bin dekar yer ilaçlanıyor. Günde 8-10 sorti yapabiliyoruz. Bugün Cunda’da 3 sorti yapacağız" ifadesini kullandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve beraberindekiler daha sonra pilot Ahmet Anılar’ın ilk ilaçlama ile ilgili sembolik uçuş gösterisini izledikten sonra toprak zeminli havaalanından ayrıldı.

12.08.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Uçakla İlaçlama Edremit Körfezi’nde Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi