Şifrem?
130 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Belediye Meclisi Toplandı
Balıkesir’in Ayvalık Ayvalık Belediye Meclisi, yoğun gündem maddeleri ile Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in öncülüğünde yapılan toplantıda; CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Tuncel Ankara’da bulunması nedeniyle izinli sayıldı. DSP’li Özge Toygar’ın da katılamadığı toplantının öncesinde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Belediye Meclisinin yaklaşık iki aydan bu yana toplanamadığını hatırlatarak, geçen iki aylık süreçte yaşanılanları özetlerken, bu sürecin içerisinde turizm sezonu nedeniyle Ayvalık’ın tarihi bir kalabalığı ağırladığını kaydetti. Ayvalık’ın Türkiye’nin tercih edilen bir turizm merkezi haline dönmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Yoğunluk nedeniyle bu iki aylık sürede ilçemizin tek ana arterinde yaşanılan trafik keşmekeşliği ve alt yapı sorunlarını inceleme fırsatı bulduk. Ölçümlerimize göre Ayvalık geçtiğimiz Ramazan Bayramında 500 ile 550 bin kişiyi ağırladı. Bu yüzdende de aşırı nüfus yığılması nedeniyle meydana gelen sorunları tespit edebilme şansını bulduk” diye konuştu. Saygı duruşunun ardından başlayan toplantıda; Kadastro Kanunu gereğince, Altınova Mahallesi ve Küçükköy Mahallelerinden 6 şar kişilik bilirkişi seçimleri yapıldı. Buna göre; Altınova’dan; Ayhan Dirlik, Yüksel Vardar, Adnan Kamçılı, Mehmet BAşdar, Bedri AKtaş ve Yüksel Toprak, Küçükköy’den ise; İsmail Arslan, Aydın Sakarya, Şeref Kamap, Hasan Akgöl, Necati Uzun ve Seyfettin Göksu iki bölgede bilirkişi olarak seçildi.

Toplantının ikinci gündem maddesi olan 112 Acil Sağlık İstasyonuna Altınova’da yer tahsisi yapılması kabul edildi. Altınova’da Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili maddenin oylanması öncesinde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bölgede yaklaşık 20 bin çiftçinin bulunduğunu ve bölgenin Dikili ve Çandarlı limanlarına yakın olmasının yanı sıra Çanakkale-İzmir Karayolununun üzerinde bulunması ve bölgenin bakanlık tarafından teşvikli bir yer olması nedeniyle yatırımcıların Altınova Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapabilmesinin mümkün olabileceğini kaydetti.

Altınova Organize Sanayi Bölgesi’nin, Ayvalık ve çevresi için bir gelişim projesi olduğunu vurgulayan Gençer, projenin bakanlık tarafından onaylanıncaya kadar aradan geçecek zamanın yaklaşık 1 buçuk yıl sürebileceğini de sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Gençer’in ardından söz alan MHP’li Belediye Meclisi Üyesi Halil Gür, Ayvalıkta işadamlarının yatırım yapmayı sevmediğine işaret ederek, bölge dışından ilçeye yatırım yapılmasının önemli olduğunu kaydederek, ancak bu yatırımcıların arasına Ayvalıklı yatırımcıların da bir araya getirilerek girmesi gerektiğinin altını çizdi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Ayvalık’ta Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması oy birliğiyle kabul edildi.

Ayvalık Belediyesi bünyesinde Tansa ile birlikte olan iştiraklerin tek çatı altında toplanması amacıyla belediyenin kendi bünyesinde kurulacak olan bir şirketin oldukça uzun bir zaman içerisinde kurulacağından Ayvalık Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Şefik Süner’in bir hafta önce kurduğu ‘Güzel Ayvalık’ adlı 10 bin liralık sermayeli şirketi, Ayvalık Belediyesine bağışlamak istemesine ilişkin konu masaya yatırıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, şirketin belediyeye hiçbir ekonomik külfet getirmeyeceğini söylemesine karşın, MHP’li Halil Gür ise belediye bünyesindeki Tansa’nın da bir şirket olması nedeniyle çekincelerini anlattı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, CHPli Belediye Meclis Üyeleri şirketin Ayvalık Belediyesi’ne devredilmesi yönünde oy kullanırken, MHP ve Ak Partili belediye meclis üyeleri çekimser oy kullandı. Belediye Gelirleri Kanununa istinaden, İlan ve Reklam Vergisi, eğlence vergisi, işgal harcı, tatil günlerinde çalışma ruhsat harcı, işyeri açma izin harcına ve imar harçlarına dair tarifelerin tespiti, Belediye Meclis Tarife Komisyonuna gönderilmesine ve sonrasında da bakanlığa gönderilmesi oy birliğiyle karar verildi. Toplantıda; Ayvalık- Alibey Adası arasında yolcu taşıyan yolcu motorlarının Ayvalık’ın iç denizi içerisinden Ayvalık-Çamlık, Küçükköy-Gelinkaya, Kırlangıç Fabrikası ve Cunda Adası arasındaki güzergahta önümüzdeki yıldan itibaren seferlerini yapması karara bağlandı.

10 dakikalık aradan sonra devam edilen Ayvalık Belediyesi Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısında Meclis İmar Komisyonundan gelen ve İmar dairesi ve diğer birimlerden gelen olan konular ele alındı. Bu kapsamda; UİP-230,2 pin numaralı, Mithatpaşa Mahallesi, 44 pafta, 1050 ada, 23 parselde kayıtlı mülkiyeti Nuri Egeli’ye ait plan tadilatı teklifi ile UİP-302,2 pin numaralı, Küçükköy Mahallesi, İzmir-Çanakkale yolu üzerinde yer alan alanlar ile ilgili plan tadilatı teklifleri, Küçükköy, Altınova ve Alibey Adasında turizm bürosu açılması ile ilgili talepler kabul edildi. Toplantıda; Sakarya Mahallesi, 97 pafta, 1852 ada, 1 parselde kayıtlı mülkiyeti Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Kırlangıç Tesisleri içerisinde bir arsanın Ayvalık Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği’ne (ADAK) tahsisi konusu ileriki bir tarihe ertelenirken, Mithatpaşa ve Namık Kemal Mahallelerinde geçerli 19.04.1990 tarih, 1075 BKTVKK onaylı plan notlarının Bl-4 maddesinde 08.01.2014 tarih 19 sayılı meclis kararında yapılması istenilen değişiklik ile ilgili Balıkesir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun 20.06.2014 tarih, 184 sayılı kararıyla, Sakarya Mahallesi, 1589 ada, 1 parselde kayıtlı mülkiyeti BESAS LTD. şirkertine ait taşınmaz ile alakalı 10.03.2014 tarih, 61 sayılı meclis karan ile onaylı plan tadilatının, Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 05.08.2014 tarih, 5603 sayılı yazısına istinaden iptali istemi, 1075 BKTVKK onaylı imar plan notlarının A-2 maddesinin değiştirilmesi ile plan notu değişikliği, Mithatpaşa Mahallesi, 54 pafta, 1503 ada, 1 parsel ile 1501 ada, 4 parselde kayıtlı taşınmazlar ile T.C. Danıştay Altıncı Daire 03.06.2014 tarih, 2014/4332 sayılı kararları meclis imar komisyonuna gönderildi.

Toplantıda; asansörlü binaların yetkilileri tarafından Ayvalık Belediyesi’ne ödenecek asansör yıllık kontrol belediye payı ücretinin belirlenmesi ile ilgili talep, Belediye Meclis Tarife Komisyonuna gönderildi. Cihan Şişman ve PTT’ye ait imar ile ilgili talepler de İmar Komisyonuna götürüldü. Toplantıda asansörlü binaların yıllık periyodik kontrollerini yapacak A sınıfı akredite kuruluşlarıyla ilgili sözleşme yapılmasına ilişkin Ayvalık Belediyesi’nin yetkilendirilmesi de karara bağlandı.

BADAVUTLU SİTE SAKİNLERİ YARDIM İSTEDİ

Toplantıya katılan Badavut mevkiinde bulunan Biyolojik Arıtma Tesisi’nin çevresindeki sitelerin sakinleri, terfi merkezinden yayınla kokular nedeniyle yaşadıkları sorunları dile getirdi. Site sakinlerinin terfi merkezine geceleri belirsiz bazı vidanjörlerin boşaltım yaptıklarını kaydederek, söz konusu sorunun çözümlenmesi için Ayvalık Belediyesi’nden yardım istedikleri gözlendi.

Site sakinlerinin gece yarısı kimliği meçhul vidanjörlerin tesiste boşaltım yaptıklarını savunmalarının büyüteç altına alınması gerektiğini vurgulayan MHP Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Halil Gür, Bergama-Ovacık’taki Altın Madeninden siyanür karışımlı atıkların yüksek ücretler karşılığında bölgedeki vidanjörler aracılığıyla atıldığına işaret etti. Yasadışı yollardan bu atıkların Ayvalık sınırları içindeki Badavut’taki Arıtma Tesisine döküldüğüne ilişkin yoğun bir spekülasyonun dolaştığını vurgulayan Gür, söz konusu iddialarla ilgili ciddi çalışmaların yapılmasını istedi.

SU SORUNUNDA MADRA BARAJI ALTERNATİFİ

Ayvalık’ta su sorununun var olduğunu kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise; BASKİ ile sürekli temas halinde olduklarını belirtti. Ayvalık’ta su kaynaklarının yetersiz olmaya başladığının altını çizen Gençer, bu yüzden de ilçe merkezine Altınova’dan gelen kuyu suyunun yanı sıra Madra Barajı’ndan da köy ve beldelere su götürülmesi için yoğun bir çaba içinde olduklarını anlattı.

Ayvalık Belediyesi’nin Eylül Ayı olağan Meclis toplantısının gündem maddelerinin ardından söz alan MHP’li Halil Gür, 9 yıldan bu yana Ayvalık Ticaret Odası ile Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 10. su düzenlenecek olan Zeytin Hasat Şenlikleri’nin isminin ‘Hasat ve Ticaret’ ismini almasını önerdi. Anadolu Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın kısa bir süre önce yatırım yaptığı bölgelerde çiftçilere yardımcı olacağına ilişkin açıklamalarının bulunduğunu hatırlatan Gür, Bu yıl 10’su düzenlenecek olan Hasat Şenliklerine katılması beklenen Tuncay Özilhan’dan, Ayvalık’taki zeytinlik arazileri arasındaki yolların düzeltilmesi yönünde yardım talebinde bulunulmasını istedi.

GENÇER, “TÜRKÖZEN’İN SUÇU YOK”

Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Sinan Oğuz Başkurt ise; Ayvalık Belediyesi’nin alışveriş yaptığı firmalara borçlarını zamanında ödenmesi ile ilgili talebin yanı sıra bazı paraların eski Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in aile hesabına yatırılmasına ilişkin son durumu sordu. Bu soruyu yanıtlayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, eski Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in bazı esnafların belediyeye ait kiraları ödemesinin tamamen belediye bünyesinde çalışan bir personelin hatasından kaynaklandığını söyleyerek, bu konuda Ayvalık Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı Türközen’in herhangi bir suçunun olmadığını belirtti.

Nisan ayına kadar Ayvalık Belediyesi tarafından işten çıkarılan yada Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçen işçilerin Ayvalık Belediyesi’nden alacağı olan tazminatların ödenmesini istemesi ise dikkat çekti.

BAŞKAN GENÇER, “İSTİFA ETMEYECEĞİM”

Ayvalık Belediyesi’nin; İller Bankasından Ayvalık, Küçükköy, Altınova olmak üzere 1. 6 milyon lira olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Gençer, “Ancak şu anda 600 bin lira olan İller Bankası payı ise 300 bin liraya inmiş durumda. Oysa Bütünşehir Yasası hazırlanırken, belediyelerin gelirlerinin artacağı belirtilmişti. Ancak bu ne yazıkki böyle olmadı. Ayvalık Belediyesi’nin en büyük geliri su geliriydi. Şimdi ise su gelirleri Büyükşehir’e geçiyor. İlçe belediyelerinin kaynakları alındı ama bizden beklentiler arttı. Bu yüzden de sesimizi çıkarmıyor ve polemiğe giremiyoruz. Benim için ‘istifa edecek’ deniliyor. Ben ucuz kahraman değilim. Polemiklere girmem ve istifa da etmem. Bana oy veren insanlara istifa ederek ihanet etmem. Zorluklarla birlikte mücadele ederek, Ayvalık’ı daha iyi bir yere getirmeyi el birliğiyle başaracağız” sözleriyle Belediye Meclis toplantısı sona erdi.

03.09.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Belediye Meclisi Toplandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi