Şifrem?
155 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İmar Savaşlarını Uğur Kazandı
Bölge Turizminin gözbebeği bölgesi Ayvalık’ta CHP’li Belediyenin üstelik SİT alanı olan yeşil alanı imara açma girişimi AK Partili Büyükşehir Belediyesi tarafından önlendi


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   İstanbul’daki GEZİ olayları ile Ankara ODTÜ yolu açılışıyla ilgili AK Parti Belediyelerin ağaç kestiği gerekçesiyle ülke genelinde kaos oluşturan zihniyet aynı şekilde Balıkesir’de Ayvalık ilçesi yoğunluklu olarak Edremit ve civarında defalarca gösteri ve eylemler düzenlemişti.; Gerekçeleri ise AK Parti belediyelerinin yeşil katliamı idi. 
CHP’li Ayvalık Belediyesi 4 Haziran 2014 tarihli Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlık ettiği Meclis toplantısında ilçe merkezinde Kemalpaşa Mahallesi’nde “C. Y. ve iştirakçilerine” ait olduğu belirtilen bazı taşınmazların imar planı tadilatı istemiyle gündeme alınan konu CHP’li üyelerin evet oylarıyla Ayvalık Belediye Meclisi’nden geçirildi. Ayvalık ilçe merkezinin en güzel bölgesi olan Çamlık tepe mevkiindeki toplam 2 bin 500 metrekareye yakın alanın kamuoyundan habersiz bir şekilde imara açılmak istenmesi büyük tepki çekti. Ayvalık Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nun olumlu görüş bildirip Belediye Meclisi’ne getirilerek komisyondan gelen evrakların okunup oylanması gündemiyle sessiz sedasız ilçe Belediye Meclisi’nden geçirilen ballı imar kararı Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti Grubunun oyları ile reddedildi. 

 GEZİ BARONLARINA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEKTİ?
Ayvalık’taki söz konusu bölge konumu itibariyle son derece dikkat çekici. Şöyle ki; imara açılmak istenen yer, denize birkaç metre sayılacak mesafede. Yaklaşık 300 civarında çam ağacı ve endemik bitki örtüsü ile kaplı ilçenin ünlü Çamlık bölgesi. Denize sıfır olan yer imar planında yeşil alan olduğu gibi 22 Ocak 1994 tarihinde Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından doğal SİT alanı ilan edilerek koruma altına alınmış. SİT ilan edilerek korumaya alınan yeşil alanda bu tarihten sonra yapılan arsa alım-satımları da son derece dikkat çekici. Ayvalık Belediye Meclisi’nde imara açılması onaylanan 6 parselin büyük kısmı SİT alanı ilan edilen tarihten sonra satın alınıyor ve ardından imara açılması için Belediye Meclisi’ne getiriliyor. Yine bölgenin bulunduğu deniz kıyısında Yelken İhtisas Kulübünün olduğu bir de iskele ve aynı bölge Koç Grubu’nun işlettiği Ayvalık Yat Limanı (Marina)’na yaklaşık 500 metre mesafede bulunuyor. Her biri 50-60 yıllık ağaçlardan oluşan doğal SİT v e yeşil alanın CHP’li Ayvalık Belediye Meclisinde imara açılması için onay verilmesi birçok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Gezi eylemlerinde ortaya çıkanların, ülkeyi kaosa sürüklemek için ellerinden geleni ardına koymayanların ve bunlara sınırsız destek sağlayan ünlü baronların gerçek yüzleri ni gösteren Ayvalık’taki ballı imar girişimi AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili meclis üyelerinin ret oyu ile alt edilerek milletin menfaatleri koruma altına alındı.

  İMAR RANTINA GEÇİT YOK
CHP’li Ayvalık Belediyesinde kılıfı hazırlanarak meclisten geçirilen ancak Büyükşehir Belediyesi’nde onay görmeyen imar planı tadilatı istemiyle ilgili görüş belirten AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Birol Şahin, konunun tam anlamıyla bir skandal olduğunu bildirdi. Av. Birol Şahin, Büyükşehir Yasası gereğince ilçe belediyelerinin imar değişiklikleri kararlarının Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanması zorunluluğunun olduğunu hatırlattı. Böyle bir girişimin kabul edilemez olduğunu belirten Şahin, “Bu olay AK Parti Belediyelerinin çevreye ve yeşile, SİT alanlarına tarihe ve sosyal dokuya olan saygısının ve hassasiyetinin sonucudur. Ayvalık ilçemizde, Edremit gibi Balıkesir’in CHP belediyelerinin bulunduğu ilçelerde Gezi bahanesiyle AK Parti belediyeleri ağaç katliamı ile suçlanıp günlerce proteste edilmişti. CHP Belediyesinin yeşil alan hatta SİT alanında bulunan ağaçları kesilerek imara açılması konularında sessizliğe bürünmeleri son derece düşündürücü ve manidardır. Görüldüğü gibi AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, CHP’li belediyenin İstanbul’daki Gezi’nin en az 100 katı ciddi bir katliamını bizzat önlemiş, engel olmuştur. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur, mevcut yeşil alanların, tarihsel dokunun korunması yanında yeni yeşil alanların oluşturulması konusunda son derece hassas ve kararlıdır. Bu tip imar rantına göz yumulması asla mümkün değildir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür girişimlere asla geçit vermeyiz.Bu arada Ayvalık ve Körfez Bölgemiz başta ülke genelinde günlerce “Her Yer Gezi” diyerek gösteri yapanların Ayvalık’ta CHP Belediyesinin yeşil alandaki ağaç katliamı sonucu doğuracak kararına sessiz kalmaları gerçek yüzlerini göstermektedir.” diye konuştu.

   MİLYONLARCA LİRALIK RANT 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Av, Mehmet Birol Şahin, CHP’li Ayvalık Belediyesinin ballı imar girişimiyle ilgili yaptıkları araştırmada imara açılmak istenen SİT ve yeşil alanda özellikle tek bir kişinin çoğunlukla satın alarak sahip olduğu 6 parselin imara açılmak istendiğini, Yeşil alan ve doğal sit alanı iken imar değeri olmadığı için maddi değeri düşük olan parsellerin imara açıldıktan sonra her birinin 1 milyon TL civarında ederinin olduğun kaydetti. Av. Birol Şahin, “Bu bölge SİT alanı ilan edildikten sonra parsellerin el değiştirmesi, belli kişiler tarafından toplanması ve seçimlerin ardından Ayvalık Belediye Meclisinin gündemine alınarak apar topar imara açılmak istenmesi olayın aslında boyutunu ve anlamını ortaya koymaktadır. Ancak, Ayvalık Belediye Meclisinde alınan bu büyük rant getirisi olan ballı imar kararı Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirildi. AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi CHP Ayvalık Belediyesinin yeşil alanı imara açan oyununu bozdu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen konu AK Partili üyelerin ret oyu ile iptal edilerek Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla meclislerinden geçirdiği karar Büyükşehir Meclisinde AK Partili meclis üyeleri tarafından reddedildi” dedi. 
Koruma altındaki Çamlık mevkiindeki ormanlık alanda, 22.1.1994 tarihinde SİT alanı ilan edilmesinin ardından yapılan arsa alım-satım hareketleri, burayla alakalı planları da gün yüzüne çıkarıyor. S.T. 1997 tarihinde SİT olduğunu bildiği yerden bir parsel satın alırken, C. Y. isimli şahıs ise 2006 yılında (28 Temmuz, 7 Ağustos ve 22 Ağustos tarihlerinde) 3 ayrı parsel satın alıyor. 2 bin 500 metrekarelik alanın 1.300 metrekareden fazlası C. Y.’a ait.

30.09.2014

Rahmi GencerEdip Uğur

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İmar Savaşlarını Uğur Kazandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi