Şifrem?
146 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Altıeylül Geri Dönüşüm Çevre Etkinlikleri Başlıyor
Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen "Geri Dönüşüm Çevre Etkinlikleri" tanıtım toplantısında, etkinlik programı hakkında bilgiler veren Başkan Zekai Kafaoğlu altı ay içerisinde yüzde 7 oy oranları arttırdıklarını ifade ederek "2 bin 500 kişi üzerinde kamuoyu yoklaması yaptırdık. Bir partiden yüzde 22, diğer bir partiden de yüzde 24’ü AK Parti’ye ve Zekai Kafaoğlu’na oy veririm diye bir kesim var" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Mutlu İnsanlar Şehri Altıeylül sloganıyla yola çıkan Altı Eylül Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Altıeylül Geri Dönüşüm Çevre Etkinlikleri tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Altıeylül Belediyesi olarak beş çeşit belediyecilikten bahsettiklerini hatırlatarak "Katılımcı, sosyal,kültürel, çevreye duyarlı ve hizmet belediyeciliği diye belediyecilik anlayışımızı beş temel üzerine oturtmuştuk. Bunların hepsini eş zamanlı olarak yapma gayreti içerisindeyiz. Bu günkü toplantımızda çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışı içerisinde çevre ve geri dönüşümle ilgili olarak sizlerle bir araya geldik. Bu hafta ciddi etkinliklerimiz var insanlarımızın çocuklarımızın ve gençlerimizin özellikle çevreye karşı daha duyarlı olmaları , geri dönüşüm konusunda onları bilinçlendirmek ve bir farkındalık oluşturmak üzere bir proje gerçekleştirdik ve projeye destek veren kurumlarda BAÜ, Tema Vakfı, Çevre ve Kültür Derneği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ÖZNAK geri dönüşüm firması yapacak olduğumuz faaliyetlerin paydaşları katkı ve destek sağlayanlar" dedi.

ÇEVRECİ NESİLLER YETİŞTİRME MECBURİYETİNDEYİZ

Okullarda çok ciddi şekilde faaliyet gösterdiklerini belirten Başkan Kafaoğlu "Okullara giderek çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirmek, çocuklar vasıtasıyla da ailelere ulaşarak onları bilgilendirmek ve bir farkındalık oluşturarak çevreye duyarlı hale getirmek mecburiyetimiz var. Çevre bizim için son derece önemli, hakikaten hoyratça kullanılıyor ve kirletiliyor. Gelecek nesillere ve torunlarımıza çok daha güzel bir Altıeylül ve Balıkesir bırakabilmemiz için mutlaka öğrencilik yıllarından itibaren çevreye duyarlı nesiller yetiştirme mecburiyetimiz var.Geri Dönüşüm Çevre Etkinlikleri programımız Perşembe günü başlıyor. Altıeylül İlkokulunda Tema, Genç Tema ve Çekud ile okullara iç mekan kutusu dağıtımı ve öğrencilere eğitici sunum yapılacak. Saat 11.30’da aynı faaliyetimiz Burhan Erdayı Ortaokulunda devam edecek. 13.30’ da da GOP Anadolu Lisesi’nde Tema, Genç Tema ve Çekud iç mekan kutusu dağıtımı ve geri dönüşüm konusunda öğrencilerimize eğitim verilecek. 21 Kasım Cuma günü ise saat 15.00’da Salih Tozan Kültür Merkezi’nde Doç.Dr.Burhanettin Farizoğlu, Erkan Şamcı ve Burcu Çetinkaya,Ece Erken’de bizimle beraber olacak. Panelimize de bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum. Akşamda özellikle genç kardeşlerimizi bir araya getirebilmek için kapalı spor salonunda Fettah Can konserimiz var. Konser öncesi yine çevreye duyarlılık konusunda bilgiler verilecek ve yelekler dağıtılacak" şeklinde konuştu.

FARKLI ALTIEYLÜL

Cumartesi günü ise halk etkinliği olduğunu dile getiren Başkan Kafaoğlu "Tema ve Genç Tema üyeleriyle birlikte mahallelerde geri dönüşüm toplaması yapılacak hepimiz orada olacağız. Sokaklarda magnet , geri dönüşüm poşetleri ve broşürler dağıtacağız. Katılımcı belediyeciliğinde en güzel örneklerini veriyoruz. Hizmet belediyeciliğimiz noktasında vatandaşlarımız zaman zaman hizmetin gittiği yeri görmediği için haberleri olmuyor. 81 kırsal mahallemiz var. Oralarda elimizin değmediği yer kalmadı. 120 km mahalle içi yollar yaptık. 138 km tarla yolu yapıldı. Okullar, camiler tamir edildi. Cem evlerinin düzenlemeleri, muhtarlıklar yapıldı. Parke taşların döşedik, çocuk parkları yaptık. Hizmet belediyeciliğinde de çok ciddi çalışmalarımız var ama biz bunların reklamını yapmıyoruz" dedi.

YÜZDE YEDİ OYLARIMIZ ARTTI

Göreve geldikleri ilk altı ayın sonunda ciddi bir şirkete araştırma yaptırdıklarını ifade eden Başkan Kafaoğlu "2 bin 500 kişi üzerinde kamuoyu yoklaması yaptırdık. Kırsal mahallelerimize gidinceye kadar, elimizde kalın bir dosyamız var bizim rehberimiz ham dolsun vatandaşlar yapmış olduğumuz hizmetlerden memnun. Bize olan güvenleri destekleri artarak devam ediyor. Tekrar oy verirmisiniz diye sorulduğunda, Net olarak yüzde 7 oy artışımız gözüküyor. Başka partilere oy vermiş vatandaşlarında bize teveccühü olduğunu gördüm, Buda ayrıca bizi memnun etti. Herkesin belediye başkanı olarak çalıştığımızı hep ifade ediyordum. Filanca partiden yüzde 22’si Zekai Kafaoğlu’na oy veririm diyor. Bir diğer partiden de yüzde 24’ü AK Parti’ye ve Zekai Kafaoğlu’na oy veririm diye bir kesim var. Buda bize tabiki daha fazla sorumluluk veriyor. Kamu oyu yoklamalarında çok iyiyiz vatandaşların bize güveni tam diye yatamayız. Buda çok daha fazla çalışmayı gerektiriyor. Her zaman söylüyorum. Seçimlerden sonra parti rozeti bir tarafa bırakıldı. 170 bin 260 nüfusumuz var. Herkese hizmet götürmek boynumuzun borcu" şeklinde konuştu.

Toplantıya Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, Öznak Geri Dönüşüm yetkilisi Nebi Semercioğlu, Çetin Akkirman, Tema Yetkilisi Korhan Yakut ve Çekud Yetkilsi Selim Güneş katıldı.

 

17.11.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Altıeylül Geri Dönüşüm Çevre Etkinlikleri Başlıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi