Şifrem?
124 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Ak Parti’de Yeni İlçe Binasına Görkemli Açılış
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) yeni ilçe binasının açılışı oldukça görkemli oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Eski parti binasının yetersiz kalması nedeniyle, İlçe Ana Kademe yönetiminin yanı sıra Kadın ve Gençlik Kollarının daha geniş ve daha ferah koşullarda çalışabilmesine olanak sağlamak için düğmeye basan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’in öncülüğünde, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Caddesi No: 19 adresindeki binanın kiralanmasının ardından yaklaşık 3 aydan bu yana tadilatı tamamlanmasıyla gerçekleşen açılış, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, il yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşti.

Ak Parti Ayvalık İlçe yönetiminin yanı sıra Ak Parti İlçe Kadın ve Gençlik Kollarının da hazır bulunduğu açılışta, mehter takımının konseri açılışa katılan kalabalığı coşturmaya yetti.

Lokma hayrının da yapıldığı açılış töreninde konuşan Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, iktidar partisi AK Parti’ye yakışır şekilde düzenledikleri yeni ilçe binasını halkın katılımıyla büyük bir coşkuyla açılışını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yeni binanın açılışına katkı veren Ak Partili İlçe yönetimi üyelerinin yanı sıra, tüm dostları ve hemşehrililerine sonsuz şükranlarını sunmayı da ihmal etmedi.

Hakan Kayaalp’in ardından konuşan Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan, açılışa katılan herkese teşekkür etti.

Açılışta coşkulu kalabalığa seslenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ak Parti iktidarının bugüne kadar Türkiye’ye çok büyük hizmetler verdiğini vurgulayarak, “Ben bugün Balıkesir’den Ayvalık’a gelirken, Çanakkale ile İzmir’i birbirine bağlayan bölünmüş ve genişletilmiş ana yoldan geldim. Sorarım sizlere, 12 yıl önce bu yol nasıldı? Yoldan gelirken sağ tarafıma baktım. Uluslar arası Kocaseyit Havaalanını gördüm. Bu havaalanının bölge turizmine sağladığı getiriyi varın siz düşünün. Ayvalık’a kazandırdığımız yeni devlet hastanemiz var. Bunlar hep Ak Parti iktidarında, yalnız Ayvalık’ta değil, bütün Balıkesir’de, Türkiye genelinde yapılan işlerdir” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler veren BŞB Ahmet Edip Uğur, Ayvalık’ın en büyük sorunu olan ve daha çok yaz aylarında yoğun bir şekilde hissedilen susuzluk sorununa da değinerek, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda çok ciddi hamleler yaptık. Bunun sonucunda şunun altını çizerek söylüyorum ki; bundan böyle Ayvalık’ta sular kesilmeyecek. Bunun dışında Ayvalık’ın arıtmasıyla ilgili de çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. İnşallah atık su arıtmayı da arıttıktan sonra denize deşarj edeceğiz. Denizimizi de kirletmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden 3 milyon lira ayırarak, zeytin sineği ile mücadele için ayırdıklarını anlatan Başkan Uğur, “Bu bizim Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımı ilk büyük icraattı. Bugün bu alanda elde ettiğimiz başarı ile Balıkesir genelinde zeytin sineği artık tane tane sayılabilecek düzeye geldi. Geçtiğimiz günlerde, Burhaniyeli, Edremitli zeytin üreticileri bizi ziyaret geldi. ‘Efendim çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Çok memnunuz’ dediler. Bende, ‘Biz belediyenin kasasından 3 milyon lira para harcadık. Bunun ekonomiye, çiftçiye katkısı nedir? Bizim ihracattaki cari açığımıza katkı var mıdır?’ diye sordum. Dediler ki; ‘Çanakkale’deki zeytin sıkılıyor, 2-3 asit olarak yağ çıkıyor. Bizde ise 1 asit ve altında ürün alıyoruz. 10 bin ton zeytinyağı olsa, adam bu yağı 5-6 liraya, 9-10 liraya satıyor. Bu 30 milyon lira yapar. Düşünün 3 milyon koyduk. Zeytin üreticisi 30 milyon lira aldı. Bir koy, 10 al. Güzel değil mi?” diye sordu.

Balıkesir Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptığı konuşmada, Ayvalık’ta genç ve dinamik İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’in öncülüğünde çok güzel çalışmalar yaptığı da kaydederek, bunun sonucunda yakalanan rüzgarla yapılacak ilk yerel seçimlerde Ayvalık’ın AK Parti safhalarına katılacağına yürekten inandığını da sözlerine ekledi.

AÇILIŞ KURDELESİ DUALARLA KESİLDİ

Konuşmaların ardından, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan ve Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp dualar eşliğinde yeni ilçe binasının açılış kurdelesini kesti.

İki katlı binayı gezen Başkan Uğur ile İl Başkanı Orkan’ın modern ve rahat bir donanıma sahip binayı çok beğendiklerini kaydetmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Binanın açılışının ardından, ilçedeki esnafları da ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Başkan Uğur ve beraberindekiler daha sonra Ayvalık’ın Küçükköy ve Sarımsaklı mahallelerini de ziyaret ederek incelemelerde bulunduktan sonra Balıkesir’ e döndü.

19.12.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Ak Parti’de Yeni İlçe Binasına Görkemli Açılış

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi