Şifrem?
79 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Eğitimde Değişim Ayvalık'ta Başladı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Hizmetleri Birimi ve Balıkesir Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ‘Değişim Balıkesir'den Başlıyor’ projesi sona erdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Projenin hedefinin öğrencilere eleştirel düşünme becerisi kazandırmak olduğu bildirildi. Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın’ın koordinatörlüğünde Özlem Gül ve Leyla Ayverdi’nin katkılarıyla gerçekleşen projeye, Balıkesir genelinde kadrosu bulunan ve gönüllülük esası ile belirlenen öğretmenler katkı verdi.

Projeyle ilgili Ayvalık Cunda Uygulama Oteli’nde yapılan toplantıya Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Canan Nakiboğlu, öğretim üyeleri ve öğretmenler katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, “Milli Eğitim olarak bizler 6-18 yaş arası öğrencilerin yetiştirilmesinden sorumluyuz. Üniversitelerimiz, 18 yaş üstü gençlerimizin mesleğe atılmaları için çaba harcayan kurumlarımızdır. Özellikle bu iki kurumun birlikte olması çok anlamlıdır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız Balıkesir’de başarıyı yakalamak. Uluslararası sınavların negatif algısını değiştirmek zorundayız. “Değişim Balıkesir’den Başlıyor” sloganı bu açıdan çok anlamlı ve önemlidir. Bu sınavlarda ülkemizin yeri sondan 2 veya 3. Son zamanlarda kendi gayretlerimizle yukarıya tırmanmaya başladık. Bu seminer de inşallah başarımızın artmasında faydalı olacaktır. Çok değerli öğretim üyelerimiz burada bize büyük katkıda bulunacaktır. Katılan tüm öğretmenlerimize, okul müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın ise yaptığı konuşmasında, “Neden böyle bir eğitime ihtiyaç duyduk? Uluslararası sınav sonuçları açıklandığında, Dünya ülkelerinde, yazılı ve görsel basında ilk sıraları haftalarca koruyabiliyorken, biz de doğrudan işi eğitim olan öğretmen ve eğitim yöneticilerimizin bırakın sonuçları konuşmayı, bu sınavların ne olduğundan bile haberleri olmadığını gördük. Bu konuda bir şeyler yapma ihtiyacı hissettik. Ülkemiz sonuçlarına bakıldığında, Sırbistan, Kazakistan, Malta’nın altında bir yerlerde yer almaktadır. Şimdiden değerli katılımlarınız için siz öğretmen arkadaşlarıma, projemize büyük destekler vererek hayallerimizin ötesine geçmesini sağlayan Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Canan Nakiboğlu ve ekibine; yine projemizin her aşamasında bizi cesaretlendiren ve yüreklendiren İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitimde başarı sağlamak için öncelikle öğretmenin niteliğini arttırmak gerekiyor. Öğrenmenin yüzde 50’si irsi, yüzde 20’si çevresel faktörlere, geri kalan yüzde 30’luk kısmı öğretmen yeterliliklerine bağlıdır. Biz de bu yüzde 30’luk kısmı hedef alarak Balıkesir’de bir değişim sağlamayı hedeflemekteyiz. Bilimsel süreç becerileri, eleştirel düşünme, problem çözme becerileri, bilimsel okur yazarlık ve ölçme değerlendirme konusunda her bir alanın uzmanı olan akademisyenlerden eğitimler alacağız. Bunları eğitim bölgemizdeki zümrelere aktaracağız. Sizler de bu bilgilerle çalıştaylar, seminerler düzenleyerek ‘değişimin öncüleri’ olacaksınız” diye konuştu.

Ayvalık Cunda Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen eğitimde; öğretim üyeleri eleştirel düşünme, bilimsel süreç becerileri, problem çözme becerileri ve bilimsel okur-yazarlık konusunda gruplara sunumlar yaparak öğretmenlerle karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Yine öğretim üyeleri ve katılımcı öğretmenler uluslararası sınavlarda çıkan soru tiplerini analiz ederek değerlendirdi. Eğitimlerde ise her branştaki öğretmenler uluslararası sınavlara uygun örnek sorular hazırladı. Şubat ayı içerisinde yapılacak olan çalıştayın ön hazırlığı yapıldı. 4 yıl boyunca öğretmen eğitimleri, çalıştaylar, seminerler şeklinde devam edecek olan projenin şubat ayında gerçekleştirilecek olan kısmında ise, uzmanlar tarafından eğitim sırasında belirlenen öğretmenler uluslararası sınavlara eşdeğer bir sınav örneği hazırlanarak öğrencilere uygulanacak.

23.01.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Eğitimde Değişim Ayvalık'ta Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi