Şifrem?
159 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kaymakam Erguvan; 'Eğitim Alanında Tüm Kurumlar Ortak Bir Anlayış Ve Eylem İçerisinde Olacaktır'
Edremit İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Edremit Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kahvaltı sonrası gerçekleştirilen toplantıda önemli kararlar alındı. Komisyon toplantısına başkanlık eden Kaymakam Abdulhamid Erguvan açılış konuşmasında “İlçemizde yaşayan insanımızın eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, insanımızın nitelik kazanması, istihdama, üretime, ekonomiye, katkı sağlaması, meslek sahibi olması yönünde eğitim hizmetleri verilmesini önemsiyoruz. Eğitim alanında insanımızın ve sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek yegane amacımızdır. Halk Eğitimi Merkezimizin faaliyetlerini önemsiyor ve takdirle karşılıyoruz. Eğitim alanında tüm kurum ve kuruluşlarımız ortak bir anlayış ve fikir birliği içerisinde kaynaklarını harekete geçirecek ve eylem birliği içerisinde olacaktır. Kişi ve toplum hayatına çok önemli katkıları olan alanlarda çok güzel eğitim hizmetleri verilmekte. Bu eğitim hizmetleriyle birlikte meslek kazandıracak eğitimlerin verilmesi çok çok önemli. Bu eğitim hizmetlerinin üretilmesinde çok önemli bir misyon üstlenmiş olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Halk Eğitimi Merkezimizin çalışmalarını memnunlukla karşılıyor bu alanda emek veren merkez müdürünüzü, idareci ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. İlçemizde yakalanan başarıda bu komisyonda bulunan kurum ve kuruluşların ve eğitimcilerin büyük payı var. Rakamlar son derece açık ve memnun edici. Klasik halk eğitim merkezi anlayışının dışına çıkılması önemlidir. İstatistikler Edremit te yakalan başarıyı gözler önüne seriyor. Her geçen yıl artan kurs sayısı ve çeşitliliği kursiyer sayısını da önemli ölçüde arttırmıştır. Amacımız bu eğitimlere katılımın önündeki engelleri kaldırmak, yararlanan sayısını arttırmaktır. “ dedi. Toplantıda Edremit Mesleki Eğitim Merkezi Müdür T. Fırat Algül tarafından yürütülen çıraklık, kalfalık ve ustalık programları ve kurslar hakkında sunum yapılmasının ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar tarafından yapılan sunumda 2014-2015 dönemindeki ilk 5 aylık dönemle ilgili ayrıntılı istatistiki bilgiler verildi. Halk Eğitimi Merkezince 5 aylık dönemde doğrudan ve işbirliği halinde 55 noktada 15 yerleşim biriminde açılan 264 kursta 6250 kursiyere eğitim hizmeti verildiği ve 3000 in üzerinde Öğrenciye Açık Ortaokul ve Lise hizmetleri verildiği ifade edildi.

Toplantıya İlçe Kaymakam Abdulhamid Erguvan, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, Tugay Komutanlığından Kurmay Albay Musa Turhan, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Faik Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Edremit Meslek Yüksek okulundan Aytekin Ulutaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık. Müdürü Hüseyin Acar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Muharrem Yenigün, İl Milli Eğitim Müfettişi Kamil Dereli, Gençlik Hizmetleri ve spor İlçe Müdürü Tuncay Püsküllüoğlu, İnşaat Müh. Odasından Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, E. Fatih Çağlar, Mimarlar Odası Başkanı İlhan Özen, Turizm Danışma Bürosu Birim Sorumlusu Mehmet Akpınar, Vakıf Zeytinlikleri. İşlt. Müdürü Sadık Uyar, Mimarlar Odası Edremit Temsilcisi. İlhan Özen, Eczacılar odası Cengiz Erk, Berberler ve Kuaförler Odası Erdoğan Güder, Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Mustafa Alparslan, Terziler Tuhafiyeciler Odası Ali Madanoğlu, Madeni Sanat,Elektrikçiler, Odası Hayati Seçen, Ayakkabıcılar Odası Alattin Akçeşme, Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Aydoğan, Şoförler Odasından Hanifi Şentürk, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü T. Fırat Algül. Edremit Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Zeynep İlhan Karakuş, Okul Müdürleri ve Sendika Temsilcileri, katıldı. Toplantıda gelecek dönemle ilgili önemli kararlar alırken kararlar Kaymakam Abdulhamid Erguvan’ın onayından sonra uygulanacak. Kaymakam Erguvan toplantı sonrası katılımcılara teşekkür etti.

29.01.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kaymakam Erguvan; 'Eğitim Alanında Tüm Kurumlar Ortak Bir Anlayış Ve Eylem İçerisinde Olacaktır'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi