Şifrem?
146 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Şehir Kartı Dönemi Başlıyor
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi tek gündem maddesi ile toplandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Şehir ulaşımının tek elden yönetilmesini kolaylaştıracak ’Balıkesir Şehir Kartı’ sisteminin yaygınlaştırılması ve toplu taşıma hizmetlerinin Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş.’ye devredilmesine karar verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağanüstü Toplantısını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında gerçekleştirdi. Tek gündem maddesi görüşmek için toplanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde, Pamukkale Üniversitesi ile Toplu Ulaşım Ana Planının değerlendirilmesi sonucunda Altıeylül ve Karesi İlçelerine hat ihdası yapıldığı, Balıkesir genelinde toplu taşımanın etkin ve verimli bir şekilde tek elden yönetilmesi ayrıca kart kullanımının tek bir sistemde “Balıkesir Şehir Kartı” olarak çalışmasına olanak sağlayacak şekilde toplu taşıma hizmetlerinin Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş’ye devredilmesi hususu görüşüldü.

Öğretim Görevlisi Dr. Taylan Engin, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonlarında görüşülmesi için havale edilen gündem maddesi hakkında komisyon üyelerini bilgilendirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereğince; Balıkesir İli Ulaşım Ana Planı hazırlanması kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda Altıeylül ve Karesi ilçelerine hat ihdasları yapıldığını kaydeden Engin, Balıkesir genelinde toplu taşımanın daha etkin, erişilebilir, konforlu, sürdürülebilir, hızlı ve teknolojinin getirdiği bütün yenilikleri de içine alabilecek bir toplu taşıma hizmeti yapabilmesi için bu hizmetin tek elden yönetilmesi gerektiğini söyledi. Bu kapsamda il genelindeki toplu ulaşım hizmetleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş’ye devredildi. Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonları üyelerinin oy birliğiyle kabul edilen gündem maddesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de oy birliğiyle kabul edildi.

BAŞKAN UĞUR: "ULAŞIMDA GÜZEL HİZMET VERELİM"

Balıkesir’deki ulaşımı bilimsel veriler ışığından tek elden yönetmek istediklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yeni sistemle ilgili şu bilgileri verdi: "Balıkesir’deki mevcut toplu taşıma araçları, otobüslerimizde daha önce bir uygulama vardı ama bu maalesef askıya alınmış. Vatandaşla şoför arasında bir para ilişkisi var. Biz istiyoruz ki; bu ulaşımı sağlıklı yapalım, güzel hizmet verelim. Onun için kaç yolcu taşınıyor, hangi saatte yoğunluk var, hangi durakta kaç kişi biniyor, kaç kişi iniyor biz UKOME’den bunu takip edelim. Bununla ilgili çalışmaya başladık. Balıkesir’deki halk otobüslerinin hepsi yeni otobüslerini sipariş ettiler. Engellilere uyumlu, klimalı, aynı zamanda içinde kameralar olan modern otobüsler gelecek. Balıkesir’de otobüs talebi çok oldu. Sanıyorum yeni otobüsler Mart ayında gelmeye başlayacak” dedi.

Balıkesir Üniversitesi Kampüs hattına yeni sistemde 60 yolcu kapasiteli otobüslerin hizmet vereceğini kaydeden Başkan Uğur, “Kampüs hattında 14 yolcu taşıyan minibüs hattı vardı. Balıkesir Belediyesi’nin de körüklü otobüsleri vardı. Biz minibüsleri 60 yolcu taşıyan otobüsler haline getiriyoruz. Belediyemizin körüklülerini de çekiyoruz. Kampusa giden yeni araçlar engellilere uyumlu, klimalı, validatörlü, kameralı taşıt araçları olacak. Yani Avrupa’da nasıl toplu taşıt aracına biniliyorsa aynı şekilde Balıkesirlilerin de binmesi lazım. Bunların hepsi kontrollü olacak. Minibüsçülerle konuştuk. Onlar da memnuniyetle karşıladı. Biz istiyoruz ki; hem esnaf memnun olsun hem de vatandaş memnun olsun. Biz belediye olarak denetleyici ve düzenleyiciyiz. Biz buradan bir şey beklemiyoruz. Bizim aldığımız sadece validatörün masrafı” dedi.

Balıkesir’de toplu taşımayı yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Şimdi halk otobüsü ile başladık. Toplu Taşıt Merkezi’nden otogara giden hat var, kampus hattı var. Taksi dolmuşçularla da görüşüyoruz. Yani istiyoruz ki hepsi denetimli, kontrollü olsun. Balıkesir’de insanımız toplu taşıma araçlarını tercih etsin. Paşaalanından, 52 Evlerden çarşıya arabasıyla gelip park yeri arayıp, uygunsuz park ederek trafiği de aksatmasın. Eğer biz toplu taşıt hizmetlerini sağlıklı yaparsak insanlar toplu taşıtı tercih eder. Şehir merkezinde park aramaz, arabası çekilmez, ceza ödemez. Amacımız bu” dedi.

30.01.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Şehir Kartı Dönemi Başlıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi